Τρίτη, Αυγούστου 16

Ο Πέτρος Ξεκούκης σε μια εξομολόγηση καρδιάς: «Αυτή είναι η ουσία της ύπαρξης μου»

Πέτρος Ξεκούκης

"Για εμένα η μεγαλύτερη αρετή είναι η αγάπη" ομολογεί ο Πέτρος Ξεκούκης.

Για την σχέση με τον Θεό και την βαθιά του πίστη μίλησε από καρδιάς ο Πέτρος Ξεκούκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Enjoy και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου. Μάλιστα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης χαρακτήρισε την πίστη ως την ουσία της ύπαρξης του.

Πιστεύετε στον Θεό;

Αυτή είναι η ουσία της ύπαρξης μου. Πιστεύω, αγαπώ και ελπίζω στον Χριστό. Όπως είπε και ο ίδιος ο Χριστός, όποιος πιστεύει σε εμένα δεν θα πεθάνει, αλλά θα ζήσει μέσω της Ανάστασης Του και της αιώνιας ζωής. Ως Πέτρος επιδιώκω να συνομιλώ με τον Θεό στην προσευχή μου. Έχω διαπροσωπική σχέση μαζί του. Του λέω τους προβληματισμούς μου, τα όνειρα μου, τον ευγνωμονώ, του ζητάω την υγεία για την σύζυγο μου, τα τρία παιδιά μας, μου χάρισε μια όμορφη οικογένεια. Νομίζω ότι και στον Θεό τού αρέσει να μιλάς σαν να είναι πατέρας σου. Ελπίζω στη χάρη του Θεού και ότι δεν θα μας αφήσει χωρίς προστασία. Και οι γέροντες στο Άγιον Όρος λένε ότι ο Χριστός χαίρεται όταν συνομιλεί ο άνθρωπος μαζί του σαν να μιλάει σε έναν φίλο. Για εμένα η μεγαλύτερη αρετή είναι η αγάπη.

Τι λέει ο Απόστολος Παύλος στην Επιστολή του προς Κορινθίους; Ακόμη και να έχω όλη τη γνώση, να μιλώ όλες τις γλώσσες ανθρώπων και αγγέλων, να έχω την πίστη και να μετακινώ να βουνά, να μπορώ να προφητεύω, να μοιράσω όλα τα υπάρχοντα μου στους φτωχούς, αγάπη αν δεν έχω δεν ωφελούμαι πουθενά και δεν είμαι τίποτα απολύτως, θα μοιάζω με χαλκό και κύμβαλον που κάνει εκκωφαντικό κρότο. Μόνο η αγάπη υπομένει, μακροθυμεί, δεν ζηλεύει, δεν εκπίπτει, ανέχεται. Ο άνθρωπος σήμερα έχει απομακρυνθεί από τον Θεό αλλά ο Θεός είναι εκεί και μας περιμένει, δίπλα μας. Αν απλώσουμε το χέρι μας, θα τον αγγίξουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .