Τρίτη, Αυγούστου 16

Πέτρος ο πελεκάνος: Ο πιο διάσημος σταρ της Μυκόνου - Ουρές από τους τουρίστες για μια φωτογραφία

Πέτρος ο πελεκάνος: Ο πιο διάσημος σταρ της Μυκόνου - Ουρές από τους τουρίστες για μια φωτογραφία

Ο Πέτρος ο πελεκάνος ήταν για τρεις δεκαετίες, το σήμα κατατεθέν της Μυκόνου. Ζούσε στο νησί, από το 1955 ως το 1985, όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και δεν κατάφερε, παρά τις προσπάθειες των κατοίκων να επιβιώσει.

Το συγκεκριμένο πτηνό ταυτίστηκε με την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη της Μυκόνου και οι «απόγονοι» του Πέτρου του πελεκάνου συνεχίζουν πλέον να κλέβουν τα φλας των αμέτρητων επισκεπτών του καλοκαιριού. Σήμερα στο νησί υπάρχει μόνο ένας πελεκάνος, που το όνομά του δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από Πέτρος, ο οποίος σουλατσάρει στο λιμάνι και  στα κοσμικά σοκάκια.

 

Παρόλο που δεν έχει γεννηθεί ποτέ πελεκάνος στο νησί, από τότε που βρέθηκε  ο πρώτος έχουν περάσει πολλοί ακόμη από τη Μύκονο. Αφού πέθανε ο πρώτος Πέτρος, έστειλαν από τη Γερμανία άλλο πελεκάνο που ονομάστηκε όπως ήταν φυσικό και πάλι Πέτρος.

Άλλωστε, είναι η μασκότ του νησιού, ένας βέρος Μυκονιάτης. Ο πιο διάσημος «Πέτρος».

Η νέα μασκότ του νησιού λοιπόν, ο Πέτρος, κερδίζει τις εντυπώσεις και όποιος είναι στο πλάι του δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον βγάλει μια φωτογραφία και να μην επιχειρήσει να φωτογραφηθεί στο πλάι του. Οι τουρίστες συγκεντρώνονται κατά δεκάδες και περιμένουν τη σειρά τους για μια αναμνηστική φωτογραφία με λατρεμένο πτηνό.

Άλλωστε η Μύκονος αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό για Έλληνες και ξένους Celebrities και όχι μόνο. Το νησί των Ανέμων γνωρίζει κάθε καλοκαίρι την αποθέωση από επισκέπτες που το επισκέπτονται για λίγες ημέρες χαλάρωσης. Φωτογραφίες, βίντεο και πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύουν περίτρανα πως η Μύκονος δεν θα μπορούσε να λείπει από τις προτιμήσεις τους.

Αναμφισβήτητα όμως, ανάμεσα στους δεκάδες σταρ που επισκέπτονται το κοσμοπολίτικο νησί, ο Πέτρος ο πελεκάνος παραμένει ο πιο διάσημος σταρ της Μυκόνου, συνεχίζοντας να τραβάει την προσοχή των τουριστών όπως ακριβώς έκανε ο προκάτοχός του.

Πηγή: Cyclades24.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .