Παρασκευή, Αυγούστου 19

Μηταράκης: Μετανάστες απειλούν το προσωπικό στον Ελαιώνα, η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε

Τα δύο βίντεο που ανάρτησε ο Νότης Μηταράκης

Μηταράκης: Μετανάστες απειλούν το προσωπικό στον Ελαιώνα, η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε
Menelaos Myrillas / SOOC

Βίντεο με φιλοξενούμενους στη δομή του Ελαιώνα να επιτίθενται στο προσωπικό μετά την απόφαση για κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής φιλοξενίας ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Ελαιώνας: Μετανάστες και αλληλέγγυα άτομα απειλούν το προσωπικό μας, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε», τόνισε ο κ. Μηταράκης στην ανάρτησή του.

Τα βίντεο:

 


Νέες σκηνές έντασης το πρωί της Παρασκευής

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής (19/8) καταγράφηκαν νέες σκηνές έντασης στον Ελαιώνα όταν τα δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ άρχισαν να απομακρύνουν όσους βρίσκονταν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Το νέο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το Solidarity With Migrants:

Έγιναν πέντε προσαγωγές.

Χθες, όπως κατήγγειλε το Solidarity With Migrants, λίγο μετά τις 4 το πρωί, ΜΑΤ και ΕΚΑΜ πραγματοποίησαν βίαιη επιχείρηση εκκένωσης της δομής, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως η Αθήνα είναι άδεια και πως δεν θα υπάρξει αντίδραση. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, οι δυνάμεις καταστολής συγκρούστηκαν, με ξύλο και ρίψη χημικών, με ένα πλήθος προσφύγων, και αλληλέγγυων, μεταξύ των οποίων έγκυες γυναίκες και παιδιά, που αρνούνται να προχωρήσει η διαδικασία της εκκένωσης, η οποία αναμένεται να κρατήσει αρκετές εβδομάδες. 

 https://www.ieidiseis.gr/politiki/159419/mitarakis-metanastes-apeiloyn-to-prosopiko-ston-elaiona-i-domi-tha-kleisei-oposdipote

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .