Δευτέρα, Αυγούστου 8

Ρωσία: Πιθανή η εμπλοκή ΗΠΑ στην εμφάνιση και διάδοση του κορονοϊού

Για πρώτη φορά η Ρωσία κατηγορεί ευθέως τις ΗΠΑ για την εμφάνιση και τη διάδοση του κορονοϊού

Για πρώτη φορά η Ρωσία αναφέρθηκε ευθέως στην πιθανότητα εμπλοκής των ΗΠΑ και των βιολογικών προγραμμάτων, που εκείνες αναπτύσσουν, στην εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του αντιστράτηγου Ίγκορ Κιρίλλοφ, διοικητή του Σώματος ραδιολογικής, χημικής και βιολογικής άμυνας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Εξετάζουμε τη δυνατότητα να εμπλέκεται στην εμφάνιση του νέου κορωνοϊού ο Οργανισμός

Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID). Από το 2009, ο Οργανισμός χρηματοδοτούσε το πρόγραμμα “Predict”, στο πλαίσιο του οποίου μελετούνταν νέα είδη κορωνοϊών, γινόταν συλλογή νυχτερίδων, οι οποίες είναι φορείς αυτών των ιών. Ένας από τους υπεργολάβους του προγράμματος ήταν η εταιρεία “Metabiota”, γνωστή για την στρατιωτική-βιολογική της δραστηριότητα στο έδαφος της Ουκρανίας», υποστήριξε ο Ρώσος αντιστράτηγος σε επίσημη ενημέρωση στο επιτελικό κέντρο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

«Να σκεφτούμε το ρόλο των Αμερικανών βιολόγων στην εμφάνιση και διάδοση του παθογόνου παράγοντα του COVID-19 μας εξαναγκάζουν και οι δηλώσεις των μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ», συμπλήρωσε ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων ΡΧΒ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ, θυμίζοντας ότι το μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Τζέισον Κρόου «είχε προειδοποιήσει τους Αμερικανούς για τον κίνδυνο από την χορήγηση του ατομικού τους DNA για εξετάσεις σε ιδιωτικές εταιρείες», καθώς «υφίσταται πιθανότητα ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα πωληθούν σε τρίτα πρόσωπα» και αυτές οι πληροφορίες «μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη βιολογικού όπλου, το οποίο θα στοχεύει συγκεκριμένες ομάδες ή μεμονωμένα πρόσωπα».

«Λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον της αμερικανικής διοίκησης για την μελέτη βιολογικών μέσων στενά στοχευμένης δράσης, παρόμοιες δηλώσεις μάς αναγκάζουν να δούμε με νέο τρόπο τις αιτίες εμφάνισης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και τον ρόλο των Αμερικανών στρατιωτικών βιολόγων στην εμφάνιση και διάδοση του παθογόνου παράγοντα του COVID-19», ισχυρίστηκε ο Κιρίλλοφ, σύμφωνα με πολλά ρωσικά ΜΜΕ, που προβάλλουν τις δηλώσεις του σε περίοπτη θέση.

Κατά τον Ρώσο αντιστράτηγο «οι σοβαρές διαφορές στη θνησιμότητα και μεταδοτικότητα των διαφορετικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού και η ανισομέρεια στη διάδοσή του, όπως και εν γένει ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της επιδημιολογικής διαδικασίας προδίδουν την τεχνητή προέλευσή του», ενώ ιδιαίτερης προσοχής πρέπει να τύχει, όπως είπε, και η δήλωση του μέλους της συντακτικής επιτροπής του ιατρικού περιοδικού “Lancet”, καθηγητή του πανεπιστημίου Κολούμπια και γνωστού οικονομολόγου Τζέφρι Σακς, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι «οι έρευνες των ΗΠΑ στον τομέα της βιοτεχνολογίας με μεγάλη δόση πιθανότητας σχετίζονται με την εμφάνιση της πανδημίας».

Ο Κιρίλλοφ υπενθύμισε επίσης ότι το αμερικανικό ινστιτούτο Χόπκινς πριν από την πανδημία του κορωνοϊού διεξήγαγε την άσκηση «Event-2019», σχεδιάζοντας ενέργειες υπό συνθήκες μιας άγνωστης στο παρελθόν επιδημίας κορωνοϊού. «Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, [ο κορωνοϊός] μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο μέσω ενός ενδιάμεσου ξενιστή, τους χοίρους. Έτσι ακριβώς έτυχε πανδημικής εξάπλωσης ο ιός της ισπανικής γρίπης, ο οποίος αφαίρεσε την ζωή δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων», σημείωσε ο αρμόδιος Ρώσος αντιστράτηγος, τονίζοντας ότι «η υλοποίηση του σεναρίου ανάπτυξης του COVID-19 και η ξαφνική διακοπή από την USAID του προγράμματος “Predict” το 2019, μας επιτρέπουν να υποθέσουμε τον σκόπιμο χαρακτήρα της πανδημίας και την εμπλοκή των ΗΠΑ στην εμφάνισή της».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 https://www.koutipandoras.gr/article/rosia-pithani-i-ebloki-ipa-stin-emfanisi-kai-diadosi-tou-koronoiou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .