Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Πανσέληνος Αυγούστου …μοναδική αίσθηση της μαγείας του ολόγιομου φεγγαριού

Η Πανσέληνος τ' Αυγούστου πάντα συνεπής στο ραντεβού της, γι’ αυτό και η αποψινή νύχτα φόρεσε τα καλά της, αφού απόψε θα συνοδεύεται από το πιο όμορφο, το πιο λαμπερό Αυγουστιάτικο φεγγάρι... ένα φεγγάρι, που θα έχει κάτι από το χρώμα της πορφύρας, για να μας εκστασιάσει και να μας ταξιδέψει σε μύθους και θρύλους, με τα χιλιάδες αστέρια να συμβάλλουν κι αυτά σ' αυτό το μοναδικό θεϊκό υπερθέαμα ….

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, γητευτής ερωτευμένων και μυστικών αναμνήσεων στα συρτάρια του χρόνου...ψίθυροι από ουράνιες μελωδίες αγάπης, μάρτυρας αιώνιας πίστης και υποσχέσεων...

 Λένε, πως τα φεγγάρια ήταν δώδεκα, ένα για κάθε μήνα, αλλά μετά οι θεοί αποφάσισαν να χαρίσουν στους ανθρώπους ακόμη ένα. Έτσι, το δέκατο τρίτο φεγγάρι είναι προσφορά σ’ αυτούς, που ζουν ανεκπλήρωτους έρωτες και συνδέεται άμεσα με θρύλους και παραδόσεις.

Μαρίζα Τσιτμή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.