Δευτέρα, Αυγούστου 8

Πολιτικός καύσωνας - Σήμερα οι εξηγήσεις Μητσοτάκη

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ - ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτικός καύσωνας - Σήμερα οι εξηγήσεις Μητσοτάκη

Στα ύψη παραμένει το πολιτικό θερμόμετρο αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών και την παρακολούθηση του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο Πρωθυπουργός με προαναγγελμένη δήλωσή του σήμερα, Δευτέρα αναμένεται να επαναλάβει ότι δεν γνώριζε για το επίμαχο ζήτημα. Επιπλέον, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, θα δηλώσει

πρόθυμος να αναλάβει τις θεσμικές πρωτοβουλίες. Τα ίδια στελέχη είναι κατηγορηματικά με βεβαιότητα δηλώνουν πως πως ποτέ δεν θα είχε δοθεί συγκατάθεση για παρακολούθηση κάποιου πολιτικού προσώπου.

Πάντως ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της άμεσης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ θα συσταθεί και Εξεταστική Επιτροπή εφόσον αυτό ζητηθεί.

Όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το βράδυ της Κυριακής «Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του. Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις».

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση προσηλωμένη στο να υπάρξει διαλεύκανση του θέματος, «να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί, δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση».

Εν αναμονή της παρέμβασης Μητσοτάκη για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε το απόγευμα της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης σε δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στα προφίλ μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητά από τον πρωθυπουργό να μάθει για ποιο λόγο ήταν υπό παρακολούθηση και επίσης ρωτά ποιοι κατέχουν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα.

 </ Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης σε δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στα προφίλ μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητά από τον πρωθυπουργό να μάθει για ποιο λόγο ήταν υπό παρακολούθηση και επίσης ρωτά ποιοι κατέχουν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα.

Επίθεση στη Κυβέρνηση και από το ΣΥΡΙΖΑ

 


«Ενώ όλοι περιμένουμε την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη, που από ό,τι φαίνεται όπως κάθε κατηγορούμενος έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, παρακολουθούμε έκπληκτοι τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ να λειτουργεί με όρους κοινών εκβιαστών», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι «οι στοχευμένες "διαρροές" για τον Νίκο Ανδρουλάκη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά το επίσημο έναυσμα που έδωσε με δήλωσή του ο επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Ότι οι αυτουργοί των παράνομων παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος».

Πλήρη διερεύνηση από την Δικαιοσύνη ζητούν και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής

«Ναι» στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις λέει το ΚΚΕ, με τον Περισσό να ζητάει επίσης να συμπεριληφθούν και οι υποθέσεις των συνακροάσεων στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του αναφέρει ότι: «Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων φέρνει στην επιφάνεια ένα σκοτεινό περιβάλλον κι ένα διάτρητο θεσμικό πλαίσιο. Το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και θα συμβάλλει για την αποκάλυψη όλων των πτυχών της υπόθεσης. Θα ζητήσει, επίσης, να συμπεριληφθούν ως αντικείμενο της επιτροπής και οι υποθέσεις “συνακροάσεων” στην έδρα της ΚE του ΚΚΕ».

Από το καλοκαίρι του 2019, «το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει μέσα κι έξω από τη Βουλή την πολιτική επιλογή του εξορμπανισμού της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του» τονίζει σε δήλωση του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης για τις παρακολουθήσεις.

Η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωσή της ανέφερε, «συμφωνεί με την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών, η οποία πλέον της καταγγελίας του κ. Νίκου Ανδρουλάκη θα πρέπει να διερευνήσει και τις σοβαρότατες καταγγελίες για την παρακολούθηση 17 Ελλήνων βουλευτών, κάποιοι εκ των οποίων συμμετείχαν σε επιτροπές ύψιστης εθνικής σημασίας».

 https://www.zougla.gr/politiki/article/politikos-kafsonas---simera-i-eksigisis-mitsotaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .