Τετάρτη, Αυγούστου 24

Αντίο κύριε Μητσοτάκη

 Προφανώς, ο Κυριάκος δεν αντιλήφθηκε ότι έφταιγε το μητσοτακικό know-how για την πτώση της κυβέρνησης του πατέρα του, κι αντί να το απαρνηθεί το εφάρμοσε αυτούσιο.

Αντίο κύριε Μητσοτάκη

Του Αδέξιου Δεξιού

Παλιός-δεινός γνώστης της πολιτικής τέχνης μας εκμυστηρεύτηκε το εξής: Μόνο με υποκλοπές δεν πέφτεις. Και με υποκλοπές πέφτεις.

Τουτέστιν, αν ένας πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει μόνο ένα βαρύ σκάνδαλο όπως των υποκλοπών, παρά τη φθορά που του έχει προκαλέσει η παραμονή στην εξουσία, μπορεί να τη γλυτώσει. Αν όμως έχει ήδη πολλές δυσβάσταχτες αμαρτίες στην πλάτη και προστεθεί ακόμη μία, του μεγέθους των υποκλοπών, τότε θα καταρρεύσει με πάταγο.

Ωστόσο, ο Μητσοτάκης πασχίζει να αποδείξει ότι ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Δυστυχώς όμως, ανήκει στη δεύτερη.

Και τι να πρωτομαζέψει πια, με τη νέα ελεημοσύνη που ετοιμάζεται να μοιράσει από το βήμα της ΔΕΘ.

Τη συνειδητή ισοπέδωση της χωράς, την οποία μετέτρεψε σε ένα απέραντο νεκροταφείο, για να κάνουν πάρτι οι γαλαζοπράσινοι  συνδαιτυμόνες του με τα 7 δισ. που τους μοίρασε;

Την κατάντια της ελευθερίας του Τύπου σε επίπεδα Μεξικού μέσω της περιβόητης Λίστας Πέτσα, που… χρηματοδοτήθηκε από τον ίδρωτα των  φορολογούμενων, για να τον λιβανίζουν νυχθημερόν;

Την αστυνομοκρατούμενη πολιτεία, όπου όποιος διαφωνήσει με το καθεστώς σαπακιάζεται στο ξύλο, την ώρα που δολοφονούνται μέρα μεσημέρι δημοσιογράφοι, ενώ μπράβοι της νύχτας και λοιποί εγκληματίες… επιτελούν ανεμπόδιστοι το θεάρεστο έργο τους;     

Την πλήρη φτωχοποίση του λαού, μέσω της εκμετάλλευσης αυτή τη φορά του γεωπολιτικού χάους για να ξεχειλίσουν τα πορτοφόλια των ολιγαρχών της ενέργειας που τον στηρίζουν, τον οποίο εμπαίζει αναίσχυντα με τα ψίχουλα που του μοιράζει αφού του έχει αδειάσει τις τσέπες με τη θανατηφόρα έμμεση φορολογία; Μέχρι και οι ανάλγητοι Γερμανοί μείωσαν τους φόρους στην ενέργεια. Αυτός, εκεί, ακλόνητος, μην τυχόν και του τραβήξουν το αυτί οι νταβατζήδες.

Τον απύθμενο εθνομηδενισμό που έχει φέρει την Ελλάδα μια ανάσα από τις Πρέσπες του Αιγαίου; Το τραγικό είναι, ότι κάτι τρόλια του Μητσοτακισμού διαρρέουν ότι οι Γερμανοί έβγαλαν στη φόρα τα άπλυτα με τις υποκλοπές για να εκδικηθούν τον Κυριάκο, κάτι που υπονόησε κι ο ίδιος στο πρόσφατο διάγγελμα-παρωδία, επειδή έδωσε γη και ύδωρ στους Αμερικανούς. Οι οποίοι Αμερικανοί, όπως θα έχετε διαπιστώσει, κλείνουν τα μάτια μπροστά στις επεκτατικές ονειρώξεις του Σουλτάνου αδειάζοντας τον Μητσοτάκη κανονικότατα, καθώς μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας επιθυμούν να ξεπουληθεί και το Αιγαίο, ώστε να γίνουν απόλυτα αφεντικά στην ευρύτερη περιοχή. Κοινώς, ο Κυριάκος κατάντησε και κερατάς και δαρμένος. Αντί να κρατήσει τις απαιτούμενες ισορροπίες ένεκα νέου ψυχρού πολέμου, έγινε το παραπαίδι των Αμερικανών κάνοντάς τους όλα τα χατίρια (ντροπιαστική ανανέωση αμυντικής συμφωνίας, delivery boy στο ουκρανικό μέτωπο, καταστροφική διάρρηξη των ελληνορωσικών σχέσεων), δίχως να λάβει το παραμικρό αντάλλαγμα που θα οχύρωνε τη χώρα απέναντι στους τσαμπουκάδες του Κουμπάρου, και του φταίνε οι Γερμανοί (οι οποίοι δεν έχουν κρύψει ποτέ τη συμπάθειά τους για τους Τούρκους. Πού είσαι Άνκγελα να σώσεις τον Κυριάκο!!!).  Στην εξίσωση βάλτε και το ευρωπαϊκό άδειασμα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, και ενδεχομένως το νέο που έρχεται -βοά ο τόπος- για τη δεύτερη δόση από το ταμείο ανάπτυξης.

Πείτε μας τώρα, αν τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις υποκλοπές που αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα, δύνανται να επισκιαστούν με τα νέα ρεγάλα που θα σκορπίσει από τη Θεσσαλονίκη.

Ολίγον τι, δύσκολο…

Οι υποκλοπές κονιορτοποιήσαν και τον πατέρα του   

Προφανώς, ο Κυριάκος δεν αντιλήφθηκε ότι έφταιγε το μητσοτακικό know-how για την πτώση της κυβέρνησης του πατέρα του, κι αντί να το απαρνηθεί το εφάρμοσε αυτούσιο. 

Έτσι και τότε, όπως και τώρα, η κυβέρνηση του πατέρα του ήταν βουτηγμένη στα οικονομικά σκάνδαλα, ενώ είχε δώσει εντολή στην αστυνομία να σαπίζει στο ξύλο όποιον διαφωνούσε με την ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ.

Και κάπου εκεί έσκασε το σκάνδαλο του διαβόητου «εθνικού κοριού» με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ακολούθησε η ολική ρήξη με τη διαπλοκή γιατί δεν τα βρίσκαν στη μοιρασιά του ΟΤΕ (βλέπε Κόκκαλη), και κατόπιν το τέλος. Εξέλιξη, που ουδείς μπορεί να αποκλείσει λόγω του εν εξελίξει πολέμου διαπλοκής-Κυριάκου για το μοίρασμα της πίτας των ευρωπαϊκών κονδυλίων.     

Τα περί ευθύνης Σαμαρά για την πτώση του μπαμπά Μητσοτάκη, είναι απλώς τροφή για ασχέτους.

Εσωκομματικό μέτωπο  

Τα πυρά που εξαπέλυσε ο τέως -καραμανλικός- Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά του Μητσοτάκη για τις υποκλοπές καθιστώντας τον πολιτικά υπεύθυνο για το σκάνδαλο, συνοδευόμενα από τα απανωτά ραπίσματα πρώην συμβουλών και εκπροσώπων του Καραμανλή, δείχνουν ότι οι «πραγματικοί» ιδιόκτητες της ΝΔ αποφάσισαν να την πάρουν πίσω. 

Κάτι που ενισχύεται με τη βόμβα του Αντώναρου για γυναίκα που θα διαδεχθεί τον Μητσοτάκη.

Πρόκειται, όπως αποδείχθηκε περίτρανα από τη χθεσινή ηχηρή της παρέμβαση σχετικά με ζήτημα που προέκυψε με την παραμονή της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για την Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον», ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή της. 

Είχε προηγηθεί έντονη φημολογία που ήθελε το Μαξίμου να μεθοδεύει την αντικατάσταση τόσο της ίδιας όσο και των συναδέλφων της Τζαβάρα και Κουτσουμπά (επίσης καραμανλικοί), από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενόψει της ενασχόλησης της κοινοβουλευτικής επιτροπής με τις υποκλοπές.

Η σημερινή δε βόμβα του Αντώναρου, δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία, ότι στο μυαλό των καραμανλικών ο Μητσοτάκης έχει ήδη τελειώσει. 

«O Mητσοτάκης δεν έχει καταλάβει ότι δεν έχει πολιτικό μέλλον. Ότι είναι τελειωμένος και κανείς δεν τον παίρνει σοβαρά. Επιμένει, όπως μαθαίνω, να θέλει να πάει σε εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Τον Ιούνιο 2023, λένε οι τελευταίες πληροφορίες. Θα μάθει the hard way την πραγματικότητα», έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter.

«O Mητσοτάκης δεν έχει καταλάβει ότι δεν έχει πολιτικό μέλλον. Ότι είναι τελειωμένος και κανείς δεν τον παίρνει σοβαρά. Επιμένει, όπως μαθαίνω, να θέλει να πάει σε εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Τον Ιούνιο 2023, λένε οι τελευταίες πληροφορίες. Θα μάθει the hard way την πραγματικότητα», έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Καραμανλής  θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση μνήμης στις 31 Αυγούστου στα Ανώγεια για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Καραμανλής  θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση μνήμης στις 31 Αυγούστου στα Ανώγεια για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται να γράψουμε κάτι περισσότερο.

Εν αναμονή της παρέμβασης Σαμαρά

Πληροφορίες του Antinews αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα τοποθετηθεί εν ευθέτω χρόνω για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ελπίζουμε μέχρι τότε να μην επιβεβαιωθεί ότι ήταν κι ο ίδιος ανάμεσα σε ακόμη οχτώ πολιτικούς που είχαν μπει στο στόχαστρο του μητσοτακικού παρακράτους, όπως ακούγεται και γράφεται εντόνως.

Διότι τότε η παρέμβασή του θα είναι ανούσια, καθώς η παραίτηση του Μητσοτάκη θα είναι μονόδρομος.

Όχι ότι δε θα είναι, αυτονοήτως, εφόσον αποκαλυφθεί ότι είχε «κοριαστεί» κάποιος άλλος πολιτικός.

Απλώς, αν είναι ο Σαμαράς, η παραίτηση του Κυριάκου  θα είναι ακαριαία για ευνόητους λόγους. Αν είναι άλλος, θα προλάβει να το σκεφτεί λιγάκι.

Σε κάθε περίπτωση, είτε βγουν νέα «κοριάσματα» είτε όχι, είναι αδύνατον πλέον για τον Μητσοτάκη να απεμπλακεί από τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε.  

… Άντε γεια, νεοφιλελεύθερα αδέρφια…

Θέλατε και δεύτερη τετραετία…

 https://antinews.gr/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bf-%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b5-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .