Κυριακή, Αυγούστου 7

«Βόθρος» η πολιτική ζωή: Αδιανόητες διαρροές από τις υποκλοπές για την προσωπική ζωή του Ν.Ανδρουλάκη

 Διευθυντής Γραφείου Τύπου Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός: «Να βγει ο ίδιος ο Ν.Ανδρουλάκης να μας πει αυτά που κατέγραψε η επισύνδεση»!

Ευρύτερες διαστάσεις αρχίζει να παίρνει το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών με την κυβέρνηση να «οχυρώνεται» πίσω από την «νομιμότητα των επισυνδέσεων» δηλαδή από την υπογραφή της αρμόδιας εισαγγελέως Εφετών Β.Βλάχου, στις περιπτώσεις Ν.Ανδρουλάκη, Θ,Κουκάκη κλπ. (υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί για τους οποίους έχει βάλει την υπογραφή της), αλλά και να εξαπολύεται κατά του προέδρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, μια επίθεση άλλοτε με

υπονοούμενα και άλλοτε με ευθείες αναφορές του στιλ «Αν βγουν στον αέρα οι συνομιλίες που σου υποκλέψαμε θα έχεις μεγάλο πρόβλημα»!

Τον ρυθμό τον έδωσε αρχικά ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός μιλώντας στον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΪ.

Αφού υποστήριξε ότι «στην υπόθεση δεν έχει σχέση η κυβέρνηση και η ΕΥΠ», όπως είπε ο ίδιος μετά μίλησε για «νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ, Μια συνακρόαση που δεν έχει τίποτα το παράνομο».

Και για τις παραιτήσεις των Γ.Δημητριάδη (γ.γ. στο πρωθυπουργικό γραφείο και γενικό συντονιστή της κυβέρνησης) και Π.Κοντολέοντα (διοικητή της ΕΥΠ) είπε ότι «Για τις παραιτήσεις του αιτία ήταν οι λανθασμένες ενέργειές τους σε μια νόμιμη επισύνδεση»!

Να εικάσουμε ότι εννοεί «λανθασμένη ενέργεια» την… αυθόρμητη ομολογία και παραδοχή του διοικητή της ΕΥΠ Π.Κοντολέοντα ότι «Ναι, τους παρακολουθούσαμε τα τηλέφωνα»!

Ο Γ.Δημητριάδης, γιατί παραιτήθηκε, δεν μας το λέει κανείς επίσημα.

Και όταν μιλάμε για τον Γ.Δημητριάδη και το σε βάρος του σχόλιο από τον Ρωμανό να πούμε και αυτό: «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται».

«Ούτε να βήξει» μπροστά στον Δημητριάδη. δεν θα τολμούσε πριν από τρεις ημέρες ο Ρωμανός.

Τώρα δηλώνει δημοσίως ότι «Έκανε λανθασμένες ενέργεις»! Αλλά «οι επισύνδεσεις» κατά τα λοιπά «ήταν νόμιμες».

Εκεί όμως που κάνει άλματα λογικής ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, είναι η δήλωση στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή ότι «Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις αιτιάσεις που αφορούν αυτή τη νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ…» και προχωρώντας τον συλλογισμό του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «…να έχει το θάρρος να κοινοποιήσει τα στοιχεία που θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, καθώς είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα…».

Δηλαδή, αυτός, ένας κομματικός υπάλληλος και τίποτα περισσότερο, γνωρίζει το περιεχόμενο της υποκλοπής; Γνωρίζει τι έλεγε ο Ανδρουλάκης και τώρα τον προτρέπει να μιλήσει ο ίδιος, γιατί κατά τα λοιπά «είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» (τρομάρα του) αυτά που του υπέκλεψαν;

Πρώτη φορά στην ιστορία των τηλεφωνικών υποκλοπών, παγκοσμίως, ο θύτης καλεί το θύμα… να βρει το θάρρος να κοινοποιήσει ο ίδιος το περιεχόμενο της υποκλοπής!

Αλλά εδώ είχαμε και «παρενέργειες» εκτός του στενού κομματικού κύκλου της ΝΔ.

Με μία σειρά από tweet ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ένας εκ των ιδρυτικών στελεχών της Εθνικής Δημιουργίας (Κ.Μπογδάνος και Θ.Τζήμερος οι υπόλοιποι) παίρνει μια θέση όχι απλώς αντίστοιχη του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, αλλά πολύ πιο προωθημένη, αφού πλέον αναφέρεται στην… προσωπική ζωή του Ν.Ανδρουλάκη (το σενάριο… Ουκρανίας, Αρμενίας, Κίνας, φαίνεται δεν περπάτησε)!

Ας δούμε την σειρά των tweet του Φ.Κρανιδιώτη:

Ας δούμε την σειρά των tweet του Φ.Κρανιδιώτη:

Και μετά βγάζει αυτό, το οποίο αναπαράγεται από φιλικούς προς τη ΝΔ λογαριασμούς:

Σε ποιον αναφέρεται άραγε; Να υποθέσουμε στο Ν.Ανδρουλάκη; Δεν τον αναφέρει.

Αλλά το ίδιο γράφουν με αναφορά στον Ανδρουλάκη, άλλοι φιλοκυβερνητικοί λογαριασμοί:

Ηθικόν δίδαγμα (μέχρι στιγμής): Όποιος διαπράττει κακούργημα (υποκλοπές) το οποίος όμως φέρει υπογραφή εισαγγελέως, μπορεί στο τέλος και να ζητήσει το λόγο από το θύμα γιατί… «δέρνει γυναίκες» και πρέπει να βγει να το ομολογήσει! Ή γιατί «μιλάει με την Κίνα».

Κατά τα λοιπά το περιεχόμενο των υποκλοπών είναι απόρρητο και η υποκλοπή έγινε για λόγους «εθνικού συμφέροντος». Απλά τελείως… τυχαία, όλο το twitter αναφέρεται σε ένα προσωπικό ζήτημα του θύματος!

Η χώρα έχει πρόβλημα. Και δεν είναι πρόβλημα μόνο η νυν κυβέρνηση, η οποία «τελειώνει» αργά και βασανιστικά.

 pronews.gr στο Instagram

Είναι γενικότερο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .