Δευτέρα, Αυγούστου 8

Βαγγέλης Βενιζέλος: Ταφόπλακα --Ο νομομαθής πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος κυβερνήσεων, ανατινάζει τη θεωρία ότι «η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν τυπικά νόμιμη, αλλά πολιτικά εσφαλμένη» και ρίχνει το γάντι

Είναι το Σύνταγμα ηλίθιε! Η παρακολούθηση βουλευτή δεν ανήκει στη ..διακριτική ευχέρεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Βαγγέλης Βενιζέλος: Ταφόπλακα

Γράφει ο

20:01 - 08/08/2022
Τελευταία ενημέρωση: 20:02 - 08/08/2022

Πάει καλά το σύστημα αποκωδικοποίησης λέξεων και νοημάτων στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Κατάλαβε τι του έγραψαν στην ομιλία του για τις υποκλοπές;

Εκτός αν ξέρει καλά τι διάβασε, τι θέλει και προσπαθεί να το επιβάλει:

Δηλαδή ένα πολιτικό καθεστώς σαν του Ζελένσκι -στο οποίο ένας πολιτικός αντίπαλος της κυβέρνησης μπορεί να τίθεται υπό περιορισμό- για οποιοδήποτε λόγο.

Δεν είναι υπερβολή. Στη δήλωση του υπάρχει μια συγκεκριμένη φράση, ως σχέδιό του:

«… Η παρακολούθηση ενός πολιτικού προσώπου ασφαλώς και προϋποθέτει εγγυήσεις πέραν από την κρίση ακόμη και ενός έμπειρου και ικανού δικαστικού».

Αυτό που λέει είναι ότι η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη καλώς έγινε, αλλά ήθελε κάτι παραπάνω από εισαγγελική έγκριση: πολιτική κάλυψη.

Αυτό που εννοεί είναι ότι η τηλεφωνική παρακολούθηση πολιτικού προσώπου θα καταστεί… θεμιτή και νόμιμη, ειδικά όταν έχει και τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης!

Δεν υπάρχει καν λόγος να συντρέχουν «λόγοι εθνικής ασφάλειας». Αρκεί, εκτός από την κρίση «ενός έμπειρου και ικανού δικαστικού», να υπάρχει και η έγκριση ενός πρωθυπουργού!

Αυτή η αντίληψη γυρίζει το ρολόι της Ιστορίας στη μετεμφυλιακή εποχή. Όταν ακόμη και ένας υπαστυνόμος Β μπορούσε να παρακολουθεί έναν πολιτικό ως «επικίνδυνο».

Δεκαετίες αργότερα Πρωθυπουργός της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, αναγνωρίζει το δικαίωμα μιας κρατικής υπηρεσίας στην τηλεφωνική παγίδευση βουλευτών, αν υπάρχει… πολιτική απόφαση.

Δηλαδή διανοείται ότι ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχει πολιτική απόφαση.

Η απάντηση ήλθε από εκεί που δεν μπορεί να αμφισβητήσει ο Πρωθυπουργός:

-«Δεν μπορούν να παρακολουθούνται πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων, για λόγους «εθνικής ασφάλειας» εάν το σταθμίσει ο εκάστοτε πρωθυπουργός και το εγκρίνει ένας εισαγγελέας εφετών».

Αυτός που ξεκαθαρίζει το θέμα είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Χωρίς περιστροφές αποστομώνει τον Μητσοτάκη - νομικά και πολιτικά.

Ο νομομαθής πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος κυβερνήσεων, ανατινάζει τη θεωρία ότι «η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν τυπικά νόμιμη, αλλά πολιτικά εσφαλμένη» και ρίχνει το γάντι:

-«Περιμένω ο Πρωθυπουργός να επανέλθει με σχετική διευκρίνιση».

Είναι η ταφόπλακα που έλλειπε από τον πολιτικό αυτοενταφιασμό που επιφύλαξε, για τον εαυτό του και την κυβέρνησή του, με τη δήλωσή του ο - ακόμη -πολιτικός επικεφαλής της ΕΥΠ. Ο Βενιζέλος είναι σαφής:

-«Δεν υπάρχει ούτε στοιχειώδης νομιμοφάνεια όταν παραβιάζεται το απόρρητο των επικοινωνιών ευρωβουλευτή - που διαθέτει σε εθνικό επίπεδο τη νομική προστασία του βουλευτή».

Είναι το Σύνταγμα ηλίθιε! Η παρακολούθηση βουλευτή δεν ανήκει στη ..διακριτική ευχέρεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Επιπλέον, όπως τονίζει ο Βενιζέλος , «συνιστά πρωτίστως αξιόποινη πράξη». Πιο απλά: όποιος ευθύνεται καταλήγει στη φυλακή.

Τι δεν καταλαβαίνουν στο μέγαρο Μαξίμου; 

 https://www.ieidiseis.gr/prosopografies/158156/vaggelis-venizelos-tafoplaka

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .