Πέμπτη, Αυγούστου 11

Βιταμίνη C: Ανακόπτει την εξέλιξη του καταρράκτη

Βιταμίνη C: Ανακόπτει την εξέλιξη του καταρράκτη
Image by 💙 Julita 💙 from Pixabay Βιταμίνη C: Ανακόπτει την εξέλιξη του καταρράκτη

Βιταμίνη C: Ανακόπτει την εξέλιξη του καταρράκτη

Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε βιταμίνη C μπορεί να ανακόψει την εξέλιξη του καταρράκτη στα μάτια. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε βρετανική μελέτη η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Ophthalmology και αποδεικνύει ότι οι γενετικοί παράγοντες παίζουν δευτερεύουσα σημασία στην εξέλιξη της νόσου.

Ο καταρράκτης παραμένει η συχνότερη αιτία τύφλωσης παρότι η σύγχρονη οφθαλμιατρική μπορεί εύκολα να αφαιρέσει τους θολωμένους φακούς αποκαθιστώντας την καλή όραση.

Καταρράκτης: Συμπτώματα, παράγοντες κινδύνου, πρόληψη και αντιμετώπιση 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Kings College του Λονδίνου μελέτησαν κατά πόσο θα μπορούσαν να ανακόψουν την εξέλιξη της νόσου με διάφορες διατροφικές επιλογές.

Έτσι ζήτησαν από χίλιες δίδυμες Βρετανίδες να τηρούν ημερολόγιο όλων των τροφίμων που έτρωγαν. Όταν έγιναν 60 ετών, με τις κατάλληλες τεχνικές μεθόδους, μέτρησαν τη θολότητα των φακών, όπως έκαναν και δέκα χρόνια αργότερα.

Έτσι διαπίστωσαν ότι μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C συνδέεται με περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης καταρράκτη της τάξης του 20%, ενώ αργότερα διαπίστωσαν ότι η πλούσια σε βιταμίνη C διατροφή μείωνε τις πιθανότητες εξέλιξης του καταρράκτη κατά 33%.

Το 35% της διαφοράς της εξέλιξης της νόσου οφειλόταν σε γενετικούς παράγοντες, ενώ περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η διατροφή, επηρέαζαν την κατάσταση κατά 65%.

Καταρράκτης: Διατροφή-Βότανα-Γιατροσόφια που εμποδίζουν την κυριότερη, παγκοσμίως αιτία τύφλωσης 

Η βιταμίνη C δρα ευεργετικά επειδή είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Άλλωστε στο υγρό στο εσωτερικό του φακού υπάρχει υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C που αποτρέπει τη θόλωση των φακών. Τέλος, η μελέτη αφορά μόνο τη φυσιολογική πρόσληψη βιταμίνης C κι όχι υπό τη μορφή συμπληρωμάτων.

Πηγή: Καθημερινή

~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Διατίθεται από την ιστοσελίδα μας εξαιρετικής ποιότητας βιταμίνη C ως συμπλήρωμα διατροφής ΑΠΌ ΦΥΣΙΚΉ ΠΡΏΤΗ ΎΛΗ, ΧΩΡΊΣ ΈΚΔΟΧΑ, ΟΎΤΕ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΌ ΠΑΡΑΣΚΕΎΑΣΜΑ ΕΝΌΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΊΟΥ, περιέχει ΜΌΝΟΝ το τρόφιμο (το φρούτο ΑΣΕΡΟΛΑ εν προκειμένω!).

Κατά συνέπεια πρόκειται για ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΌΤΑΤΗ ΠΡΌΣΛΗΨΗ, όπως ακριβώς από τις τροφές, απλώς σε μεγαλύτερη ποσότητα και άριστη ποιότητα ώστε να είναι εξασφαλισμένο ότι θα λάβετε όλες τις δράσεις της στο έπακρο. 

Ενώ παράλληλα στην καλή υγεία και λειτουργία ματιών και όρασης, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά και

– Τα ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ με DHA και EPA {διπλής απόσταξης (μοριακή εν κενώ) απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}, 

– Μία ισχυρή ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΥΓΕΙΑΣ,

που περιέχει Ginkgo Biloba – πυκνογενόλη, μαζί με εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού. Ένας ιδανικός συνδυασμός για την υγεία των ματιών σας (και ολόκληρου το οργανισμού) σε τέτοια συγκέντρωση ώστε το κάθε ένα να ενισχύει κατά πολύ την δράση του άλλου!! 

Όσοι ενδιαφέρεστε να το/α εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Δείτε ακόμη: Παίρνετε αρκετή βιταμίνη C από τη διατροφή σας; 

Καρδιαγγειακό: Απαραίτητη η βιταμίνη C για την επισκευή των αρτηριών 

Νευρικό σύστημα: Η βιταμίνη C και οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες 

Η βιταμίνη C προλαμβάνει την εμφάνιση του διαβήτη 

Πως επιδρά η βιταμίνη C στην υψηλή χοληστερίνη 

Βιταμίνη C: Συμβάλλει στη διατήρηση της μυϊκής μάζας 

Βιταμίνη C, μπορεί να σκοτώσει κάθε γνωστό ιό της ανθρωπότητας

Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται με την βιταμίνη C

Βιταμίνη C εναντίον καρδιακών αρρυθμιών

Η αντικαρκινική βιταμίνη C 

και Όραση: Τί να τρώμε για να βλέπουμε καλύτερα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .