Σάββατο, Αυγούστου 6

Επιβεβαίωση pronews.gr: Εισαγγελέας είχε εγκρίνει την τηλεφωνική υποκλοπή του Ν.Ανδρουλάκη με λογισμικό Predator! (upd)

Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ.Οικονόμου - Συστήνεται Εξεταστική Επιτροπή - Υπογραφή εισαγγελέα και για παρακολούθηση του Θ.Κουκάκη

(Ανανέωση, αρχικό κείμενο: 5/8, 20:36) Επιβεβαιώνεται πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του pronews.gr ότι «εισαγγελέας είχε εγκρίνει την παρακολούθηση του τηλεφώνου του  προέδρου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη» και μάλιστα η επιβεβαίωση έρχεται με επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου:

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί»!

Προσπερνούμε τις αστειότητες της συγκεκριμένης φράσης και μένουμε στο «περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής»!

Ποιος εισαγγελέας και γιατί υπέγραψε για την παρακολούθηση του Ν.Ανδρουλάκη; Όπως σημείωνε το pronews.gr στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του σήμερα το πρωί:

«Τι σημαίνει «νόμιμη επισύνδεση»; Ότι η παρακολούθηση έγινε κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως. (…)

Δηλαδή κάποιος εισαγγελέας είχε υπογράψει και εγκρίνει την παρακολούθηση Ν.Ανδρουλάκη και του Θ.Κουκάκη;

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι «Με ποια στοιχεία τους παρακολουθούσαν;».

Το ερώτημα είναι ακριβώς το ίδιο και με τον Θ.Κουκάκη: Ήταν «Ύποπτος για αντεθνικές πράξης ή για διάπραξη εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου»;

Γιατί αν υπάρχουν τέτοιοι λόγοι οι πολίτες πρέπει να το γνωρίζουν.

Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να ελεγχθεί και ο ίδιος ο εισαγγελέας».


Και συμπληρώνουμε:

Ποιος είναι ο εισαγγελέας που έδωσε την έγκριση για να παρακολουθηθεί ένας πολιτικός; Και βάσει ποίων εγγράφων και ποίων στοιχείων;

Γιατί είναι ύποπτος ο Ν.Ανδρουλάκης, κατά τον εισαγγελέα; Δεν θα πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα έγγραφα βάσει των οποίων ενέκρινε ο εισαγγελέας την παρακολούθησή του;

Το ίδιο ισχύει, φυσικά και για τον δημοσιογράφο Θ.Κουκάκη. 

Η φράση του τέως, πλέον, διοικητή της ΕΥΠ Π.Κοντολέων ότι «μας το ζήτησαν ξένες μυστικές υπηρεσίες» δεν μπορούν να μείνει εκεί. Ποιοι το ζήτησαν και γιατί; Σίγουρα υπάρχουν έγγραφα αν ισχύει αυτό που λέει ο Π.Κοντολέων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κυβέρνησης:

«Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά».

Νωρίτερα σήμερα, δήλωση για την υπόθεση με την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου έκανε από την Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά και τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, ζήτησε από τη Βουλή «να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών», ενώ τόνισε ότι «δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές». 

«Πριν από 10 ημέρες κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου μου σύμφωνα με τα έγγραφα της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όλες αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσπάθησαν συστηματικά να υποβαθμίσουν το θέμα με σωρεία δημοσιευμάτων και ψευδών ειδήσεων ακόμα και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο», ανέφερε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Και συνέχισε: «Σήμερα, μετά από όλα αυτά, παραιτείται ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αλλά και ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Το πέπλο σιωπής και απαξίωσης με το οποίο προσπάθησαν  να καλύψουν μία τόσο σοβαρή υπόθεση καταρρέει.

Είναι απαράδεκτο, σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το Predator το Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι  η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθηση μου, κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Είναι τυχαία όλα αυτά κύριε Μητσοτάκη; 8 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εργαλειοποιήσει αυτό το μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας.

Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να προστατεύσουμε τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών. Σήμερα είναι η ώρα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης για όσους  η αλαζονεία και η αίσθηση ατιμωρησίας, τους κάνει ικανούς για όλα».

 pronews.gr στο Instagram

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από έκτακτη συνεδρίαση, αύριο, της Πολιτικής Γραμματείας, θα ζητήσει επίσης εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση, διαφορετικά θα δεσμευτεί για προανακριτική όταν γίνει κυβέρνηση.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/eyp-parakolouthiseis-apodexetai-i-kyvernisi-to-aitima-androulaki-gia-systasi-eksetastikis-epitropis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .