Κυριακή, Αυγούστου 7

Μπήκαν οι κλέφτες στη Χώρα μας--Μαγνησία: Εταιρεία security ανέλαβε την προστασία κατοίκων σε πέντε χωριά στο Βελεστίνο

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ -ΚΛΕΒΟΥΝ ΒΙΑΖΟΥΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ --ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΟΙ ΜΕ ΑΓΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΓΡΟΙΚΟΥΣ!

Μαγνησία: Εταιρεία security ανέλαβε την προστασία κατοίκων σε πέντε χωριά στο Βελεστίνο

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας μεταξύ αυτών και η Θεσσαλονίκη, όπου πολίτες αποφάσισαν – για να αυτοπροστατευτούν – να κάνουν μόνοι τους περιπολίες, προκειμένου να κρατήσουν μακριά από τις περιουσίες τους τους επίδοξους και θρασύτατους κλέφτες. Στον Βόλο, σειρά πήρε ιδιωτική εταιρεία security στο Βελεστίνο Μαγνησίας και στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, που υπόσχεται να κρατήσει τους επιτήδειους μακριά και μάλιστα «με χαμηλό κόστος».

«Αυτοκίνητο της εταιρείας μας με φάρο και διακριτικά της εταιρείας περιπολεί τους δρόμους της κοινότητας ή του χωριού σας. Οι κάτοικοι διαθέτουν τον αριθμό τηλεφώνου που θα καλέσουν σε περίπτωση που αντιληφθούν το παραμικρό. Μόλις αναλάβουμε δράση δεν θα υπάρχει κάποιο κρούσμα διάρρηξης σπιτιού η κλοπής αυτοκινήτου», αναφέρουν στη ιστοσελίδα τους. Όσο για το κόστος, η εταιρία έχει πολιτική που «διαμορφώνεται σύμφωνα με τον πληθυσμό του χωριού το οποίο περιπολείται».

Ο υπεύθυνος της εταιρείας security Γιάννης Μαυροκέφαλος αναφέρει στο thestival ότι ιδίως το καλοκαίρι, τα κρούσματα εγκληματικότητας αυξάνονται. Μάλιστα, λέει χαρακτηριστικά ότι «όταν πάτε διακοπές, δεν πρέπει να ανεβάζετε στα social media το ότι λείπετε. Είναι σαν να καλείτε τους δράστες στο σπίτι σας».

Αφού δούλεψε για 12 χρόνια σε εταιρείες security, το 2018 ο κ. Μαυροκέφαλος ξεκίνησε τη δική του εταιρεία φύλαξης. Από τότε, υποστηρίζει ότι οι κλοπές μειώθηκαν κατά πολύ, στα πέντε από τα 12 χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου η εταιρεία του περιπολεί. Μάλιστα, του έχει ζητηθεί από τον δήμαρχο της περιοχής να φυλά και κάποια δημοτικά κτήρια που στο παρελθόν είχαν υποστεί κλοπές και φθορές. Δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς λειτουργούν αναφέρει: «Ενώ κάναμε περιπολία σε χωριό του Ρήγα Φεραίου εντόπισα ένα όχημα με τρεις αθίγγανους. Ετοιμάζονταν να «σηκώσουν» σίδερα από ένα κτήμα. Ειδοποίησα αμέσως το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου και οι δράστες πιάστηκαν μέσα σε 5 λεπτά».

Ο ίδιος περιγράφει ότι με την πάροδο των ετών, η ζήτηση για τις υπηρεσίες της εταιρίας του αυξήθηκε. «Ακόμα και στην περίοδο της καραντίνας – όπου ο κόσμος ήταν στο σπίτι του – δεν σταματήσαμε, διότι ο κόσμος φοβάται και εμείς βοηθάμε στο να νιώθει ασφαλής».

Το κόστος για να προστατέψετε την περιουσία και τη σωματική σας ακεραιότητα ανέρχεται σε 15 με 20 ευρώ τον μήνα, ανά σπίτι. «Σε περίπτωση που δούμε τον δράστη, ειδοποιούμε αμέσως την Αστυνομία. Δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε κάτι άλλο. Όμως, φυσικά αν πέσουμε πάνω στον διαρρήκτη θα ανάψουμε φάρους ή εάν επιτεθούν σε ηλικιωμένο θα αντιδράσουμε, όπως θα έκανε ο κάθε πολίτης», εξηγεί.

Μάλιστα, καθότι τα συγκεκριμένα χωριά κατοικούνται κυρίως από ηλικιωμένους, το τηλέφωνο της εταιρίας security είναι διαθέσιμο όλο το 24ωρο. «Πρόκειται για ανθρώπους που τους ξέρουμε, συντοπίτες μας. Τους έχουμε πει ότι ακόμα κι αν ακούσουν τον παραμικρό θόρυβο, να μας καλέσουν αμέσως. Μέσα σε λίγα λεπτά εμείς είμαστε εκεί. Υπάρχει αστυνόμευση, ωστόσο είναι ελλιπής και οι κλοπές έχουν αυξηθεί. Κι αυτοί δεν μπορούν να είναι παντού. Ένα τροχαίο να γίνει, έχουν «εγκλωβιστεί» εκεί», καταλήγει ο κ. Μαυροκέφαλος.

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .