Δευτέρα, Αυγούστου 1

Αποθέωση Trump στην Αριζόνα καθώς προειδοποιούσε ότι έρχεται κάτι πολύ μεγαλύτερο από την ύφεση. Ριπές στο Green New Deal της ριζοσπαστικής αριστεράς του Βiden

Βreaking news

-Όχι ύφεση. Η ύφεση είναι ωραία λέξη. Θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από την ύφεση. Θα έχουμε κατάθλιψη

Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump προειδοποίησε ότι η οικονομία της Αμερικής βρίσκεται σε τροχιά μεγαλύτερης καταστροφής από την ύφεση, με τις παρατηρήσεις του να έρχονται λίγο πριν τα στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης δείξουν ότι το ΑΕΠ είναι αρνητικό για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, κάτι που είναι ένας γενικός ορισμός για την ύφεση.

By Tom Ozimek/ Τhe Epoch Times

«Το σημείο που πάμε τώρα μπορεί να είναι ένα πολύ κακό μέρος», είπε ο Trump σε συγκέντρωση στην Arizona την περασμένη εβδομάδα. «Πρέπει να βάλουμε σε τάξη αυτή τη κατάσταση, πρέπει να βάλουμε σε λειτουργία αυτή τη χώρα, διαφορετικά θα έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα».

Ο πρώην πρόεδρος ξεχώρισε την κατάρρευση των πραγματικών μισθών των Αμερικανών, ένα ιστορικά μειωμένο ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό και την πίεση των Δημοκρατικών για την Πράσινη Νέα Συμφωνία που είπε ότι θα συντρίψει την οικονομική ανάπτυξη.

«Όχι ύφεση. Η ύφεση είναι ωραία λέξη. Θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από την ύφεση. Θα έχουμε κατάθλιψη», είπε ο πρώην πρόεδρος.

Οι δηλώσεις του Trump ήρθαν αρκετές ημέρες πριν το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης (BEA) δημοσιεύσει στοιχεία που δείχνουν ότι το πραγματικό ΑΕΠ των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 0,9% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο μετά τη συρρίκνωση 1,6% το πρώτο τρίμηνο.

Δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής αύξησης του ΑΕΠ είναι ένας κοινός κανόνας για την ύφεση, αν και η ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες κηρύσσεται επίσημα από μια επιτροπή οικονομολόγων στο Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών (NBER) χρησιμοποιώντας έναν ευρύτερο ορισμό από τον κανόνα δύο τετάρτων.

Ο Vance Ginn, Επικεφαλής Οικονομολόγος στο Ίδρυμα Δημόσιας Πολιτικής του Τέξας, είπε σε συνέντευξή του στο αδελφό μέσο NTD των The Epoch Times>

«Πιστεύω ότι αυτή είναι σίγουρα η ύφεση στην οποία βρισκόμαστε τώρα από αυτές τις κακές πολιτικές»,  κατηγορώντας μια σειρά «προοδευτικών πολιτικών» που προέρχονται από τον Λευκό Οίκο και το Σώμα που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.
Στις παρατηρήσεις του, ο Trump στόχευσε επίσης τον χειρισμό της οικονομίας από τον Πρόεδρο Joe Biden, κατηγορώντας τον για την εκτίναξη του πληθωρισμού.

«Ο Biden δημιούργησε τον χειρότερο πληθωρισμό των τελευταίων 47 ετών. Είμαστε στο 9,1% , αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ, πολύ μεγαλύτερος από αυτό».

Ο Trump είπε επίσης ότι ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός σε συνδυασμό με την οικονομική επιβράδυνση έχουν θέσει τη χώρα «στα όρια ενός καταστροφικού» στασιμοπληθωρισμού, που είναι ένας συνδυασμός επιτάχυνσης των τιμών και επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο πληθωρισμός «γίνεται όλο και υψηλότερος συνεχώς», είπε, προσθέτοντας ότι «κοστίζει στις οικογένειες σχεδόν 6.000 δολάρια το χρόνο, μεγαλύτερη από οποιαδήποτε αύξηση φόρου που έχει προταθεί ποτέ, εκτός από την αύξηση φόρου που θέλουν να προτείνουν αυτή τη στιγμή».

Τον πρώτο πλήρη μήνα στην εξουσία του Trump, τον Φεβρουάριο του 2017, ο βασικός δείκτης πληθωρισμού του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) έφτασε στο 2,8% σε ετήσια βάση. Ενώ το μέτρο του ΔΤΚ παρουσίασε διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του, το υψηλότερο που έφτασε ποτέ ήταν 2,9%  τον Ιούλιο του 2018, ενώ τον τελευταίο μήνα της θητείας του, τον Ιανουάριο του 2021, ο πληθωρισμός έφτασε στο 1,4%.

Υπό τον Biden, ο πληθωρισμός εκτοξεύθηκε στο 9,1% από έτος σε έτος τον Ιούνιο του 2022, ποσοστό που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια.

«Πόλεμος κατά της αμερικανικής ενέργειας»

Η άνοδος των τιμών της ενέργειας ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που συμβάλλουν στον πληθωρισμό, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ήμισυ του μετρούμενου πληθωρισμού, σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics.

Στην κριτική του για τις πολιτικές του Βiden, ο Trump ξεχώρισε αυτό που ονόμασε «ο πόλεμος του Biden στην αμερικανική ενέργεια» και τον κατηγόρησε για την άνοδο των τιμών της βενζίνης.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Biden έχει αναλάβει μια σειρά εκτελεστικών ενεργειών με στόχο την πετρελαϊκή βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της άδειας του αγωγού Keystone XL, της διακοπής νέων μισθώσεων γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη και ύδατα και τον τερματισμό των επιδοτήσεων ορυκτών καυσίμων από ορισμένες υπηρεσίες.

Η τιμή της βενζίνης είναι περίπου διπλάσια από ό,τι όταν ανέλαβε ο Βiden, με τον νυν πρόεδρο να κατηγορεί διάφορους παράγοντες, όπως η έλλειψη ικανότητας διύλισης, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εταιρική απληστία.https://kourdistoportocali.com/news-desk/apotheosi-trump-stin-arizona-kathos-proeidopoioyse-oti-erchetai-kati-poly-megalytero-apo-tin-yfesi-ripes-sto-green-new-deal-tis-rizospastikis-aristeras-toy-viden/


Σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι τιμές στην αντλία, ο Βiden διέταξε την απελευθέρωση των αποθεμάτων πετρελαίου από το εθνικό στρατηγικό απόθεμα, κάλεσε τα διυλιστήρια των ΗΠΑ να ενισχύσουν την παραγωγή και ώθησε τον ΟΠΕΚ να αντλήσει περισσότερο αργό.

Στην ομιλία του, ο Trump είπε ότι αυτό ισοδυναμούσε με το να παρακαλάς άλλες χώρες να αντλήσουν περισσότερο πετρέλαιο αντί να προσπαθούν να αυξήσουν την εγχώρια παραγωγή. «Έχουμε περισσότερο υγρό χρυσό κάτω από τα πόδια μας από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Είμαστε ένα έθνος που καταναλώνεται από το Green New Deal της ριζοσπαστικής αριστεράς, ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι το Green New Deal θα οδηγήσει στην καταστροφή μας».

«Μόλις πριν από δύο χρόνια, ήμασταν ενεργειακά ανεξάρτητοι. Ήμασταν ακόμη και ενεργειακά κυρίαρχοι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλέον ζητιάνος για την ενέργεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .