Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Χρ. Κολοβός: “Συμφωνήσαμε να δοθούν 1.000.000 τόνοι ελληνικού λιγνίτη στα Σκόπια την ώρα που εμείς καίμε πανάκριβο φυσικό αέριο”!

LIGNITHS

“Στην προχθεσινή συνάντηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού με τον κο Μητσοτάκη, συμφωνήθηκε να δοθούν 1.000.000 τόνοι ελληνικού λιγνίτη στα Σκόπια την ώρα που ο ΑΗΣ Μελίτης, παραμένει ανενεργός και εμεις καίμε φυσικό αέριο” τόνισε..

μιλώντας στον Focus FM και στην εκπομπή «FOCUS 8 ME 11» με το Στέφανο Δαμιανίδη ο Χρήστος Κολοβός, Διδάκτωρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ τέως Διευθυντής

Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

“Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται οτι συμφωνήθηκε ο εφοδιασμός με πρώτες ύλες. Δεν εξηγούν όμως ποιες είναι οι πρώτες ύλες. Αυτό μας το εξήγησαν οι Σκοπιανοί οτι συμφώνησαν να πάρουν περίπου 80.000 τόνους το μήνα από τα ελληνικά ορυχεία λιγνίτη για να τον καίνε κυρίως στο Μοναστήρι (Μπίτολα) όπου βρίσκεται ο ΑΗΣ των Σκοπίων. Και εμείς προτιμούμε να κρατούμε τον ΑΗΣ Μελίτης σβηστό, δούλεψε ελάχιστα απ΄τις 16/8 έως τις 6/9 και έκλεισε ξανά. Ας μας πουν γιατί”, σημείωσε.

“Ξαφνικά η κυβέρνηση θα βρει πάνω 10 δισ. ευρώ από τον ουρανό για να δώσει στους παρόχους ενέργειας για να μη χρεώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος. Επειδή τους ενοχλεί ο ελληνικός λιγνίτης για να καίνε εισαγόμενο φυσικό αέριο, ψάχνουν τρόπους να κάνουν απολιγνιτοποίηση μια ώρα νωρίτερα, αλλά δεν θα έχουμε ούτε φυσικό αέριο, ουτε λιγνίτη το χειμώνα. Γιατί εμείς έπρεπε άρον-άρον τον Αύγουστο του ’21 να κλείσουμε τα λιγνιτικά μας εργοστάσια;” αναρωτήθηκε ο κ. Κολοβός. Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a7%cf%81-%ce%9a%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b2%cf%8c%cf%82-%ce%a3%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%bf%ce%b8%ce%bf%cf%8d%ce%bd-1-000-000-%cf%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.