Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17

Περικοπές στο ρεύμα και στα νοικοκυριά: Η «σύσταση» για μείωση της ενέργειας από 13:00 έως 16:00 και 20:00 έως 22:00

 Αυτό είναι το ελληνικό σχέδιο για μείωση στην κατανάλωση ρεύματος.

Περικοπές στο ρεύμα και στα νοικοκυριά: Η «σύσταση» για μείωση της ενέργειας από 13:00 έως 16:00 και 20:00 έως 22:00

Η ενεργειακή κρίση αναμένεται να φέρει έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα σε όλη την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προχωρά σε ένα βήμα για την αντιμετώπιση του ζητήματος της εξοικονόμησης ενέργειας, προτείνοντας έκτακτα μέτρα μείωσης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό τη μείωση του κόστους ρεύματος για τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν προτείνει την υποχρέωση μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τουλάχιστον 5% κατά τη διάρκεια επιλεγμένων ωρών αιχμής με τις υψηλότερες τιμές. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να προσδιορίσουν το 10% των ωρών με την υψηλότερη αναμενόμενη τιμή και να μειώσουν τη ζήτηση κατά τις ώρες αιχμής.

Η Επιτροπή προτείνει επίσης στα κράτη μέλη να επιδιώξουν τη μείωση της συνολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τουλάχιστον 10 % έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η μείωση αυτή δεν αφορά τον καθένα ξεχωριστά, αλλά θα υπάρχει σύσταση στα νοικοκυριά για εξοικονόμηση ενέργειας και σε αυτή την κατεύθυνση, θα είναι και το νέο μοντέλο επιδοτήσεων, στο οποίο όσο λιγότερο καταναλώνει κανείς, τόσο μεγαλύτερη επιδότηση θα έχει από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το ελληνικό σχέδιο για την υποχρεωτική μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής θα είναι από τις 13.00 έως 16.00 το μεσημέρι και από τις 20.00 έως 22.00 το βράδυ, όπως προβλέπει η πρόταση της Κομισιόν.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .