Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12

ΕΠΙΒΙΩΣΗ : Δύο Λαρισαίοι φτιάχνουν με 1500 ευρώ σπίτια από άχυρο και πηλό κι έχουν γίνει ανάρπαστα

Cob, τα φυσικά σπίτια στην Ελλάδα δεν είναι ένα ακόμη trend της κακιάς ώρας, είναι η αγάπη των Ελλήνων για την φύση και η ανάγκη για ένα ποιοτικότερο βιωτικό επίπεδο, με μικρό κόστος και μεγάλη σημασία για το περιβάλλον. Ποιος είναι, λοιπόν, αυτός ο συνεταιρισμός πίσω από αυτά τα ιδιαίτερα και κάπως πρωτόγονα πήλινα σπίτια; Το πρώτο τους έργο ήταν ένα σπίτι στον Νέσσωνα το Σεπτέμβριο του 2001. Δύο άτομα, ο Κώστας και ο Στέλιος, με αγάπη για τα φυσικά υλικά έχτισαν ένα

μικρό σπιτάκι από στιβαχτό πυλό και κόστος που που δεν ξεπερνούσε τα 1.500 ευρώ. Μπορεί να χρειάστηκαν πέντε μήνες για να το ολοκληρώσουν, αλλά γνώριζαν πως η πρωτοτυπία τους και η ευαισθησία τους προς το φυσικό περιβάλλον θα επιφέρει καρπούς.

Cob: Δυο Λαρισαίοι φτιάχνουν με 1500 ευρώ σπίτια από άχυρο και πηλό κι έχουν γίνει ανάρπαστα - Εικόνα 2 Σήμερα το cob.gr είναι ένας ελληνικός κοινωνικός συνεταιρισμός που ασχολείται με τη φυσική δόμηση και τη βιωσιμότητα , χτίζοντας, εκπαιδεύοντας και «γεμίζοντας» τον πολιτισμό μας με εστίες αειφορίας. Και δεν μιλάμε για μία χούφτα ανθρώπων, αλλά για μια συνεργαζόμενη ομάδα από 30 μηχανικούς και αρχιτέκτονες, άλλους τόσους φυσικούς χτίστες, 1.600 εθελοντές και 20.000 ανθρώπους να παρακολουθούν τις δραστηριότητές του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://balsamopsyxhs.gr/2022/09/04/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b2%ce%b9%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%ce%bb%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%af%ce%bf%ce%b9-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-1500/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .