Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 8

Γεωργιάδης: «Βρείτε εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης στο σπίτι - Ερχεται ο πιο δύσκολος χειμώνας από το 1942».

"Όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να τον βρει. Το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή είναι 6 φορές φθηνότερο από το φυσικό αέριο", τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης

«Η Ευρώπη και η Ελλάδα εισέρχονται στον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942», το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή είναι 6 φορές φθηνότερο από το φυσικό αέριο, ενώ το ρεύμα είναι πια πάρα πολύ ακριβό και «όλοι πρέπει να λειτουργούμε πλέον με γνώμονα την εξοικονόμηση ρεύματος», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση θα συνεχίζει τη στήριξη όσων το έχουν ανάγκη.

«Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είμαστε σε οικονομικό, εμπορικό, ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία και να λάβουμε μέτρα απέναντι στην ενεργειακή κρίση», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο mega ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε για την απόφαση της Ρωσίας να κλείσει τον αγωγό φυσικού αερίου, δημιουργώντας αλλεπάλληλα προβλήματα στην ευρωπαϊκή οικονομία και ενέργεια.

Αφού σημείωσε πως μπαίνουμε στον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να βρει. Το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή είναι 6 φορές φθηνότερο από το φυσικό αέριο. Ο Putin χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο κατά της Ευρώπης, δεν επιτίθεται μόνο στην Ουκρανία, είναι εχθρός της ΕΕ».

Έρχεται καμπάνια ενημέρωσης ενόψει χειμώνα

Μιλώντας για την Ελλάδα , ανέφερε ότι  «θα υπάρξει άμεσα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για το πώς θα πρέπει να κινηθούν αυτόν τον χειμώνα, έτσι ώστε να μειώσουμε αυτή την τεράστια ζημία που θα υποστεί η οικονομία μας, αλλά και η τσέπη μας από τον ενεργειακό πόλεμο του Putin στην Ευρώπη».

Ακριβό το ρεύμα

«Πρέπει να έχουμε στον νου μας ότι δε πρέπει να ξοδεύουμε το ρεύμα κατά τον τρόπο που το κάναμε τον προηγούμενο καιρό. Το ρεύμα είναι πια πάρα πολύ ακριβό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Εξήγησε ότι «στην Ελλάδα, μετά τις παρεμβάσεις Μητσοτάκη για την ενέργεια, δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα στον λογαριασμό μας το πόσο ακριβό είναι το ρεύμα. Αυτό που βλέπουμε στους λογαριασμούς μας είναι αυτό που πληρώνει το κράτος. Όλοι πρέπει να λειτουργούμε πλέον, με γνώμονα την εξοικονόμηση ρεύματος».

Στήριξη όσων το έχουν ανάγκη – Στοχευμένα μέτρα στη ΔΕΘ

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες. Η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά, καλύτερα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, έχουμε ένα τριπλό ρεκόρ επενδύσεων και τουρισμού, η καλύτερη μας επίδοση στην ιστορία της χώρας μας».

Για την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ανέφερε ότι «οι πολιτικές μας θα είναι στοχευμένες σε αυτούς που έχουν ανάγκη και δεν θα είναι γενικά μέτρα. Αυτό γιατί να κρατάμε δυνάμεις. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, και θα πρέπει να λειτουργούμε με σύνεση. Δεν έχουμε λεφτά να σκορπάμε, έχουμε ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό, έχουμε δημοσιονομικούς στόχους να υλοποιήσουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα βοηθήσουμε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη».

πηγη


https://www.epilekta.com/2022/09/1942.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .