Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΔΩΝΙΣ, ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΡΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ! Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΤΗΣ «ΔΕΞΙΑΣ»! ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΤΡΕΛΑ

Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές του με εμφανή διάθεση να πουλήσει τρέλα, ο υπουργός Ανάπτυξης προσπάθησε να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι είναι μάλλον οι πιο τυχεροί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ελλάδα διανύει την καλύτερη τουριστική επίδοση όλων των εποχών, την καλύτερη περίοδο επενδύσεων όλων των εποχών, την καλύτερη περίοδο εξαγωγών όλων των εποχών. Η ελληνική οικονομία πηγαίνει εξαιρετικά καλά, πέραν πάσης προσδοκίας» είπε, απευθυνόμενος σε τηλεθεατές. Το κορυφαίο και χυδαιότερο ψέμα είναι ότι η Ελλάδα είναι από τις φτηνότερες χώρες στο ρεύμα, παρότι

ισχύει το ακριβώς αντίθετο!

Η λογική του «πουλάω τρέλα» δεν σταμάτησε στα της οικονομίας, αλλά συνεχίστηκε και όσον αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών, με τον υπουργό Ανάπτυξης να μας πληροφορεί ότι κατά τον ίδιο η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα πρέπει να έχει λόγο επί του θέματος, διότι ο Τσίπρας είναι… «μαοϊκός και σταλινικός», θεωρώντας ίσως ότι η εικόνα του γελωτοποιού που οι Έλληνες πολίτες έχουν σχηματίσει για τον ίδιο είναι καλύτερη. Εκτός κι αν το έλεγε σοβαρά, οπότε περιμένουμε να προτείνει και το πρόσωπο που ο ίδιος θέλει για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργούν κυβέρνηση και ΜΜΕ, οι Έλληνες δεν ξέρουν που να πιάσουν δουλειά καθώς έχουν άφθονες… επιλογές και μάλιστα με πολύ καλές αμοιβές και πολλές προσδοκίες.

Τώρα αν ο πληθωρισμός καλπάζει (στο 11,3% τον μέτρησε για τον Ιούλιο η Eurostat, με τη μεγαλύτερη συμβολή να προέρχεται από τις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας και τροφίμων) και οι τιμές του ρεύματος που καταναλώνουμε τον Αύγουστο θα είναι αυξημένες σε σχέση με τον Ιούλιο κατά 25-40% (οι μεγαλύτερες χρεώσεις κινούνται πάνω από το 0,65 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αγγίζοντας ακόμη και το 0,70 ευρώ, όταν η μικρότερη χρέωση για τον προηγούμενο μήνα ήταν 0,48 ευρώ) αυτά είναι… λεπτομερειούλες.

Τι κι αν αναμένεται νέα αύξηση της τάξης του 20% στις τιμές των τροφίμων και βασικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (π.χ. καθαριστικά) από τον Σεπτέμβριο;

Οι Έλληνες έχουν τόσα λεφτά, δεν «μασάνε» από τέτοιες μικρότητες…

Προφανώς η Ελλάδα με την καταπληκτική ποιότητα ζωής, κατά Κυρ. Μητσοτάκη, εξαρτάται από την ευρωπαϊκή επικράτεια. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το 60% των τροφίμων που καταναλώνονται στην Ελλάδα εισάγεται κυρίαρχα από ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία.

Ας δούμε λοιπόν τι λένε τα νούμερα για την οικονομική κατάσταση της ΕΕ γιατί από αυτά θα φανεί και ποια είναι η πραγματική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

• Το ευρώ βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του Ιουλίου έναντι του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, εν μέσω αναζωπύρωσης των ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης. Αυτό φέρνει τεράστια αύξηση των τιμών προϊόντων (ειδικά των καυσίμων) στη διεθνή αγορά που συναλλάσσεται με δολάριο.

• Στη Γερμανία, η οποία διατηρεί την κυριαρχία στις ελληνικές εισαγωγές, καταγράφηκε νέα μεγάλη αύξηση στις τιμές παραγωγού κατά 32,7% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021, ενώ σε μηνιαίο επίπεδο ενισχύθηκε 0,6% συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2022. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο του δείκτη στα χρονικά της Γερμανίας.

• Τα ποτάμια που χρησιμοποιούνται για τον εφοδιασμό της κεντρικής Ευρώπης με προϊόντα και πρώτες ύλες, που εισέρχονται κυρίως μέσω των λιμανιών της Αμβέρσας και του Ρότερνταμ, λόγω της ξηρασίας έχουν στεγνώσει, με αποτέλεσμα οι μεγάλες φορτηγίδες να παραμένουν δεμένες.

Η προηγούμενη παρόμοια ξηρασία το 2018 κόστισε 5 δισ. ευρώ. Από την άλλη, μειώνεται η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας αλλά και η απόδοση των σταθμών παραγωγής ρεύματος από πυρηνική ενέργεια αφού υπολειτουργούν τα συστήματα ψύξης.

Άρα μεγεθύνεται η εξάρτηση από το φυσικό αέριο. Όλα αυτά φέρνουν μετακύλιση κόστους στις τιμές των προϊόντων.

• Η Ρωσία μέσω της Gazprom δηλώνει ότι η τιμή του φυσικού αερίου θα αυξηθεί έως και κατά 60% τον χειμώνα, προσεγγίζοντας τα 400 ευρώ/μεγαβατώρα (από 240 ευρώ τώρα)!

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%91%ce%94%ce%a9%ce%9d%ce%99%ce%a3-%ce%9a%ce%9f%ce%a5%ce%9b%ce%97%ce%a3-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%9b%ce%9f%ce%99%ce%a0%ce%9f%ce%99-%ce%a0%ce%9f%ce%a5%ce%9b%ce%91%ce%9d%ce%95-%ce%a4%ce%a1%ce%95%ce%9b/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.