Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Γαλλία: 26 αντιδραστήρες ξανά σε λειτουργία κόντρα στην ενεργειακή κρίση

18525979

Συνολικά 26 πυρηνικοί αντιδραστήρες της Γαλλίας που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας για ελέγχους ασφάλειας και συντήρηση αναμένεται θα ξαναρχίσουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τον χειμώνα, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση της γαλλικής κρατικής εταιρίας ενέργειας EDF, η οποία βρίσκεται υπό πίεση λόγω της ενεργειακής κρίσης που αναμένεται να ενταθεί τον χειμώνα.

Αρκετοί από τους 56 αντιδραστήρες της Γαλλίας βρίσκονται προσωρινά εκτός λειτουργίας και η επιστροφή τους στο δίκτυο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα, προειδοποίησε νωρίτερα η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου RTE.

Το πρόβλημα οφείλεται στα μέτρα της πανδημίας που καθυστέρησαν τη συντήρηση ορισμένων εγκαταστάσεων, ενώ άλλοι αντιδραστήρες έκλεισαν για έλεγχο μετά τον εντοπισμό διάβρωσης.

Ο διευθυντής της EDF Ζαν-Μπερνάρ Λεβί δήλωσε ενώπιον βουλευτών ότι τα έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης προχωρούν με καλό ρυθμό και έχουν ήδη ολοκληρωθεί στον αντιδραστήρα Tricastin 1.

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των 26 αντιδραστήρων, ο εκτελεστικός διευθυντής της EDF, Σεντρίκ Λεβαντοφσκί, δήλωσε ότι οι πέντε θα τεθούν σε λειτουργία αυτόν τον μήνα, άλλοι πέντε τον Οκτώβριο, επτά τον Νοέμβριο και οι υπόλοιποι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σήμερα, 27 αντιδραστήρες είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο και σε τρεις γίνεται εξοικονόμηση καυσίμου, είπε ο Λεβί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.