Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28

Ένα οικονομικό πείραμα μου (που ενδιαφέρει κάθε καταναλωτή!)

Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας 

             Μαθηματικός-Ερευνητής


Φίλοι μου Αγαπημένοι, σας χαιρετώ θερμά!. 

Στις 4 Απριλίου του 2022, ημέρα Δευτέρα, επισκέφθηκα ένα σούπερ μάρκετ και έκανα τα αναγκαία ψώνια, για να περάσουμε μια ολόκληρη εβδομάδα και πλήρωσα 88 ευρώ. 

Τα ψώνια αυτά που αγόρασα τα κατέγραψα και τα αποθήκευσα στον υπολογιστή μου!. 

Στις 5 Σεπτέμβρη 2022 ημέρα Δευτέρα, αγόρασα από το ίδιο σούπερ μάρκετ, ακριβώς τα ίδια ψώνια (και των ιδίων εταιρειών) και πλήρωσα 132 ευρώ. 

Δηλαδή έδωσα 44 ευρώ περισσότερα, που αντιστοιχούν στο 50% της αγοράς των 88 ευρώ που έκανα στις 4 Απρίλη 2022!. 

Έτσι, Φίλοι μου, μέσα  σε 5 μήνες (από 4 Απριλίου 2022 έως 5 Σεπτέμβρη 2022), η αγοραστική δύναμη της Σύνταξης μου, μειώθηκε κατά 50% σε σχέση με τα εν λόγω ψώνια. 

Ως εκ τούτου, απαιτώ από τον Πρωθυπουργό, κο Μητσοτάκη να αποκαταστήσει την αγοραστική δύναμη της Σύνταξης μου, δίνοντας πραγματική αύξηση σ' αυτήν, ανάλογη των αγοραστικών απωλειών της!!!

Υπενθυμίζω στον Πρωθυπουργό κο Μητσοτάκη ότι στα χρόνια των μνημονίων η σύνταξη μου είχε υποστεί 22 μειώσεις και τώρα με την ενεργειακή κρίση κάθε μήνα μειώνεται η αγοραστική δύναμη της, καθότι ο πληθωρισμός κάθε μήνα, τρέχει σε διψήφιο ποσοστό!!!. 

Ζητώ λοιπόν και απαιτώ από τον κύριο Πρωθυπουργό, τώρα που η χώρα μας, βγήκε από την ενισχυμένη επιτήρηση και είναι πλέον ένα ελεύθερο και κανονικό κράτος, να αποκαταστήσει την αξιοπρεπή διαβίωση μου, που τώρα τελευταία έχει διαταραχθεί δραματικά!!!.


ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .