Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

«Περιοδεύων Θίασος» η Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Σε περιπολικό χωρίς… όπλο!

«Περιοδεύων Θίασος» η Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Σε περιπολικό χωρίς… όπλο!

Σε… περιοδεύων θίασο έχει μετατραπεί η περίφημη Πανεπιστημιακή Αστυνομία που ακόμα δεν έχει μπει στο εσωτερικό των ιδρυμάτων και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνει κάτι τέτοιο. Μέχρι λοιπόν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να εφαρμόσουν τα σχέδια ασφάλειας και να κάνουν τις απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις, τουρνικέ, κάρτες εισόδου κτλ, οι νεαροί αστυνομικοί, ουσιαστικά, δεν έχουν αντικείμενο. Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη…

εφηύρε. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, δόθηκαν εντολές να μπουν σε περιπολικό αυτοκίνητο και να κινούνται γύρω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως π.χ. την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Συγκεκριμένα, πριν από δυο μέρες ένας αστυνομικός της ΟΠΠΙ πήγε σε τμήμα του παραλιακού μετώπου της Αττικής και στη συνέχεια στο κτήριο της ΓΑΔΑ προκειμένου να παραλάβει δυο συναδέλφους του. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι και οι τρεις αστυνομικοί ήταν… άοπλοι χωρίς κανείς να γνωρίζει τι θα συνέβαινε αν ήταν μάρτυρες κάποιου περιστατικού που θα έπρεπε να κάνουν χρήση όπλου ή αν δέχονταν κάποια επίθεση. Άλλωστε, η αρχική τους εκπαίδευση με διαδικασίες fast track, δεν περιελάμβανε τα όπλα παρά μόνο γκλομπ και χειροπέδες. Γρήγορα οι επιτελείς της αστυνομίας κατάλαβαν ότι κάτι τέτοιο ήταν επικίνδυνο ιδιαίτερα σε μια περιοχή, όπως του Ζωγράφου, όπου η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν είναι ευπρόσδεκτη.  Στις σκέψεις τους λοιπόν είναι στους τρεις αστυνομικούς, τις επόμενες μέρες, να… προστεθεί ένας ακόμα που όμως θα φέρει όπλο, σε περίπτωση που χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει. Μάλιστα, με δεδομένο ότι από την πρώτη μέρα που η ΟΠΠΙ έκανε την εμφάνιση της είχε συνοδεία  διμοιριών ΜΑΤ, σε κοντινή απόσταση από το περιπολικό δεν αποκλείεται να είναι κάποια ομάδα της ΟΠΚΕ έτοιμη να επέμβει. Με απλά λόγια, είτε εξωτερικά του φράκτη των πανεπιστημίων είτε κάνοντας περιπολίες… χωρίς όπλο, τα μέλη της νεοσύστατης υπηρεσίας δεν πάνε πουθενά χωρίς την… συνοδεία αστυνομίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.