Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ... Η ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΣΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ


Αν και οι προβολείς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης επικεντρώνονται σχεδόν αποκλειστικά στα περιστατικά κακοποίησης γυναικών από τους άντρες συντρόφους τους σύμφωνα με τη μελέτη ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗ ΒΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ η συχνότητα της IPV (Βίας Οικείου Συντρόφου) μεταξύ των ζευγαριών LGB (λεσβίες - ομοφυλόφιλοι - αμφιφυλόφιλοι) αποδείχθηκε συγκρίσιμη ή υψηλότερη από την αντίστοιχη των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται προς επίρρωση της παλαιότερης μελέτης ΟΜΟΦΥΛΗ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ: ΕΠΙΠΛΑΣΜΟΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ της ιατρικής σχολής Φάινβεργκ στο Σικάγο βασισμένη σε στοιχεία από σχεδόν 30.000 άτομα, που κατέληξε ότι η ενδοοικογενειακή βία επηρεάζει το 25% - 75% των LGB ενώ στα ετεροφυλόφιλα  ζευγάρια τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 22% για τις γυναίκες και 7% για τους άντρες.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κύριο συντάκτη της μελέτης Ρίτσαρντ Κάρολ υπάρχει απροθυμία των ομόφυλων ζευγαριών να θίξουν το θέμα γεγονός που υποδηλώνει ακόμη υψηλότερα ποσοστά.


 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ επειδή καμία ειδησεογραφική δίαιτα δεν μπορεί να είναι πλήρης μόνο με ό,τι σερβίρουν τα ΜεγάλαΜΜΕ (επικοινωνία)


/enimerotikosympliroma.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.