Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Αγριεύει ο ενεργειακός πόλεμος στην Ευρώπη


Αγριεύει ο ενεργειακός πόλεμος στην Ευρώπη

Μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση της G7, Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως, πως θα εφαρμόσει ανώτατο όριο τιμών (πλαφόν) στο ρωσικό αργό πετρέλαιο και τα πετρελαιοειδή, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε πως οι παραδόσεις φυσικού αερίου, μέσω του αγωγού Nord Stream 1, προς τη Γερμανία δεν θα ξεκινήσουν εκ νέου από το Σάββατο, όπως αρχικά αναμενόταν.

Η Gazprom ισχυρίζεται πως πρόκειται για βλάβη, καθώς σύμφωνα με την ίδια

εντοπίστηκε διαρροή πετρελαίου, όμως η Ευρώπη έχει κατηγορήσει επανειλημμένως τη Ρωσία για εσκεμμένη διακοπή της ροής του φυσικού αερίου, ως αντίποινα για τις τεταμένες, μεταξύ τους, σχέσεις.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός υποστηρίζει ότι η βλάβη εντοπίστηκε στον σταθμό συμπίεσης Portovaya, η επιθεώρηση του οποίου πραγματοποιείται από κοινού με προσωπικό της Siemens, της γερμανικής εταιρείας που συμβάλλει στη συντήρηση του αγωγού.

Η Gazprom δηλώνει ότι η επισκευή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δυνατή μόνο από εξειδικευμένα συνεργεία, τα οποία η Ρωσία έχει προηγουμένως αναφέρει ότι έχουν πληγεί από τις δυτικές κυρώσεις.

«Οι εισαγωγές φυσικού αερίου έχουν σταματήσει επ' αόριστον μέχρι να επιλυθεί αυτό», προσθέτει στην επίσημη δήλωσή της.

Η Gazprom έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία της αναφερόμενης βλάβης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.