Κυριακή, Σεπτεμβρίου 11

Τσίπρας: «Κυβερνήτης των συμφερόντων ή δημοκρατικός πρωθυπουργός στις εκλογές»

Σκληρή επίθεση Τσίπρα στον πρωθυπουργό. Μίλησε για καθεστώς Μητσοτάκη και έθεσε το δίλημμα των εκλογών.

Τσίπρας: «Κυβερνήτης των συμφερόντων ή δημοκρατικός πρωθυπουργός στις εκλογές»

«Ως εδώ! Τελειώσατε!», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ενώ, παράλληλα, από το φεστιβάλ Σπούτνικ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε με εμφατικό τρόπο το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης. «Κυβέρνηση και... κυβερνήτης στην υπηρεσία των συμφερόντων ή δημοκρατική κυβέρνηση και δημοκρατικός πρωθυπουργός στην υπηρεσία του λαού και του δημόσιου συμφέροντος».

Το μήνυμα Τσίπρα

«Κύριε πρωθυπουργέ των υποκλοπών και του παρακράτους, αφού σας αρέσει τόσο πολύ να μας ακούτε και για αυτό παγιδέψατε το κινητό τηλέφωνο του Χρήστου του Σπίρτζη, ακούστε λοιπόν καλά και τη φωνή που σήμερα βγαίνει από εμάς εδώ αλλά και από χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα: Τελειώσατε κ. Μητσοτάκη!», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Δεν θα σας επιτρέψουμε να γυρίσετε τη πατρίδα μας στις εποχές της καταστολής, του ασφαλίτη, των κοριών και του γύψου. Δε θα σας επιτρέψουμε να διασύρετε για πολύ ακόμη τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη.

Ως εδώ!».

Και ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως από την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραιτηθεί μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις «θα κάνουμε εμείς ό,τι περνά από το χέρι μας για να επιστρέψει η χώρα στη λεωφόρο της δημοκρατίας. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα, όπως έλεγε και ο Ηλίας Ηλιού σε αντίστοιχες μαύρες εποχές για τη δημοκρατία».

5676699

Το δίλημμα των εκλογών

Ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός για την εκλογική μάχη, έθεσε το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης. «Ας το γνωρίζει από τώρα, ένα θα είναι το δίλημμα στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Και το δίλημμα θα είναι: Εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος. Κυβέρνηση και... κυβερνήτης στην υπηρεσία των συμφερόντων ή δημοκρατική κυβέρνηση και δημοκρατικός πρωθυπουργός στην υπηρεσία του λαού και του δημόσιου συμφέροντος» είπε εμφατικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Αυτό θα είναι το δίλημμα όποτε και αν στηθούν οι κάλπες. Και το γνωρίζει ότι η απάντηση του ελληνικού λαού θα είναι συντριπτική».

5676722

«Πανικόβλητος» Μητσοτάκης…

Ως έναν «πανικόβλητο» πρωθυπουργό χαρακτήρισε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την διήμερη παρουσία του στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Μίλησε για έναν πρωθυπουργό των συμφερόντων και τόνισε χαρακτηριστικά για τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου: «Έφτασε στο σημείο να ανακηρύξει τον εαυτό του όχι σε πρωθυπουργό, αλλά σε κυβερνήτη. Είχε να ακουστεί αυτό από τα τέλη της δεκαετίας του 30. Από τα χείλη του δικτάτορα Μεταξά. Η χώρα όμως χρειάζεται πρωθυπουργό, όχι δικτάτορα».

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι θράσος ειδικά ο κ. Μητσοτάκης να ζητά μια δεύτερη ευκαιρία. Ποια δεύτερη ευκαιρία; Η παράταξή του είναι στην εξουσία σχεδόν τα μισά χρόνια της μεταπολίτευσης. Αλλά ακόμη και αν ομιλεί όχι ως εκπρόσωπος της παράταξής του αλλά της οικογένειάς του, μάλλον για 3η ευκαιρία θα έπρεπε να ομιλεί. Μια τρίτη ευκαιρία για να ισοπεδώσει ότι έχει απομείνει όρθιο».

«Καθεστώς Μητσοτάκη»

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «καθεστώς Μητσοτάκη» επιτέθηκε στη ΝΔ τονίζοντας πως «όλοι οι μεγάλοι αγώνες του λαού μας για δημοκρατία και προκοπή, είχαν τη σφραγίδα της νέας γενιάς. Με πιο εμβληματικό τον αγώνα της ελληνικής νεολαίας ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών».

Και πρόσθεσε πως «αυτόν τον αγώνα που έρχονται σήμερα και επισήμως να αμφισβητήσουν, ως αναθεωρητές της ιστορίας, υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γιατί φοβούνται ακόμη και την ιστορία. Και ιδιαίτερα το κομμάτι της που έχει διαχρονική αναφορά και επίδραση σε κάθε εποχή. Το κομμάτι της ιστορίας που αφορά στην εξέγερση της νεολαίας και στη παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου ως κορυφαίας στιγμής που συμπυκνώνει τον αγώνα και τη πάλη της νεολαίας και του λαού μας για δημοκρατία».

5676652

5676729

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .