Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22

Ουγγαρία: Ο πρωθυπουργός Όρμπαν θέλει να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μέχρι τα τέλη του έτους

Ουγγαρία: Ο πρωθυπουργός Όρμπαν θέλει να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μέχρι τα τέλη του έτους

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, που συχνά στηλιτεύει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, θέλει να αρθούν μέχρι τον Δεκέμβριο και σύντομα θα ξεκινήσει μια «εθνική διαβούλευση» για το θέμα αυτό.

Σε μια συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος Fidesz, ο Όρμπαν κάλεσε τους υποστηρικτές του «να κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι η Ευρώπη θα άρει τις κυρώσεις το αργότερο μέχρι τα

τέλη του έτους», γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Magyar Nemzet, την ώρα που οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό το ρεπορτάζ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Παράλληλα, το Fidesz ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση, μια μέθοδο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση από το 2015 για να καταγγελθεί, για παράδειγμα, η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Το ερωτηματολόγιο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι Ούγγροι πολίτες θα τους δώσει «την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους για το θέμα», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Μάτε Κότσις, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. «Δεν είναι φυσιολογικό οι κυρώσεις να αποφασίζονται αποκλειστικά από την ελίτ των Βρυξελλών», πρόσθεσε.

Ο Όρμπαν, που επιδιώκει να διατηρήσει τους στενούς δεσμούς του με το Κρεμλίνο, επικρίνει διαρκώς τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που όπως λέει έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία. Η Ουγγαρία αντιμετωπίζει καλπάζοντα πληθωρισμό και φοβάται ότι αυτόν τον χειμώνα θα παρουσιαστούν ελλείψεις στον ενεργειακό τομέα, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες. Ο Όρμπαν ψήφισε υπέρ των προηγούμενων κυρώσεων αλλά πέτυχε να εξαιρεθεί η χώρα του σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο που λαμβάνει μέσω αγωγών ενώ διαπραγματεύτηκε και μια συμφωνία με τη ρωσική Gazprom για πρόσθετες παραδόσεις φυσικού αερίου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με αντικείμενο μια νέα δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας. Ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας Πέτερ Σιγιάρτο είπε σε αυτή τη συνεδρίαση ότι η ενίσχυση των κυρώσεων «απλώς θα επιδείνωνε τις δυσκολίες».

«Η Ευρώπη υποφέρει περισσότερο από τη Ρωσία από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία», είχε δηλώσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ζητώντας να εγκαταλειφθεί το σχέδιο επιβολής μιας όγδοης δέσμης μέτρων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .