Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!! ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΡΩΣΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ! ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΕΓΙΕΣ ΤΩΝ “ΑΠΕΝΑΝΤΙ” ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ

ΠΟΥΤΙΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ-1

Η Τουρκία υπέγραψε για κατασκευή και δεύτερου πυρηνικού σταθμού από Ρωσία, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν ότι η Άγκυρα θα πληρώνει σε ρούβλια το 25% του Turkish Stream.

Η συνάντηση των δύο ηγετών κράτησε περίπου 40 λεπτά και πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, η οποία διεξάγεται στο Ουζμπεκιστάν.

Η συνάντηση των δυο ηγετών έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και επικεντρώθηκε στη συνεργασία Ρωσίας και Τουρκίας για τη μεταφορά από τα ουκρανικά λιμάνια, καθώς και στις ενεργειακές σχέσεις που διατηρούν.

«Η Τουρκία έχει γίνει μια από τις πιο αξιόπιστες διαδρομές για τις αποστολές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ακόμα και στην Ευρώπη. Ο TurkStream λειτουργεί ομαλά» σχολίασε ο Πούτιν στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, προσθέτοντας πως το ένα τέταρτο των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου στην Τουρκία θα πληρώνεται σε ρούβλια. «Όπως γνωρίζετε, η συμφωνία μας για την προμήθεια φυσικού αερίου ρωσικής προέλευσης στην Τουρκία, προβλέπει πληρωμή του 25% των προμηθειών αυτών σε ρούβλια. Η συμφωνία αυτή τίθεται άμεσα σε ισχύ», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε, παράλληλα τον Τούρκο ομόλογό του για τη συμβολή του στην εφαρμογή της συμφωνίας για τα σιτηρά, σημειώνοντας πως οι συμφωνίες που αφορούν το πυρηνικό εργοστάσιο Ακούγιου στην περιοχή Γκιουλνάρ της Μερσίνας, υπογράφηκαν χθες. «Ελπίζουμε πως θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2023» ανέφερε.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ακόμα πως «οι οικονομικοί μας φορείς έχουν λάβει τα κατάλληλα μηνύματα ότι μπορούν επίσης να εξάγουν τα προϊόντα μας μέσω της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος εταίρος από την άποψη αυτή και μπορεί να εξασφαλίσει σίγουρες παραδόσεις μέσω του εδάφους της σε όλες τις χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, δεδομένου ότι πουλάμε κυρίως εκεί».

«Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε σημαντικά τις παραδόσεις μας στην Τουρκική Δημοκρατία σε όλους τους τομείς που σας ενδιαφέρουν», είπε ο Πούτιν σε άλλο σημείο της συνάντησης με τον Ερντογάν.

Πρόκειται για μία ισχυρή συμμαχία που τρομάζει την Ελλάδα και θα το πληρώσουμε όταν φτάσει η κρίσιμη ώρα. Διότι αγαπητοί αναγνώστες, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι Τούρκοι έχουν διπλωματία όχι τσίρκα σαν τους δικούς μας…

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a4%ce%9f%ce%a5%ce%a1%ce%9a%ce%9f%ce%99-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%a1%ce%a9%ce%a3%ce%9f%ce%99-%ce%95%ce%a4%ce%9f%ce%99%ce%9c%ce%9f%ce%99-%ce%9d%ce%91-%ce%95%ce%a0%ce%99%ce%a4%ce%95%ce%98%ce%9f%ce%a5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.