Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το χρονικό επιδείνωσης της υγείας της

Η βασίλισσα Ελισάβετ διορίζει πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας τη Λιζ Τρας

Οι γιατροί τη συμβούλευαν να ξεκουράζεται

Η κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ εδώ και ένα χρόνο συνεχώς επιδεινωνόταν, με αποτέλεσμα να ακυρώνει εμφανίσεις καθώς οι γιατροί τη συμβούλευαν να ξεκουράζεται. 

Αν και πέρασε τον κορωνοϊό ελαφρά τον Φεβρουάριο από το καλοκαίρι και μετά η Βασίλισσα σταμάτησε να εμφανίζεται.

Η τελευταία δημόσια εικόνα της Βασίλισσας όταν υποδέχτηκε τη Λιζ Τρας στη Σκωτία και το σημάδι στο δεξί της χέρι δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι  η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί ανησυχητικά με τη φωτογράφο που τράβηξε την τελευταία της φωτογραφία να το επιβεβαιώνει. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ διορίζει πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας τη Λιζ Τρας / AP 

Όλα άρχισαν όμως δέκα μήνες πριν όταν όλα τα βρετανικά δίκτυα σταμάτησαν τη ροή για να μεταδώσουν το έκτακτο γεγονός. 

«Έχουμε έκτακτα νέα, οι γιατροί της Βασίλισσας της σύστησαν να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δυο εβδομάδες» μετέδωσε παρουσιάστρια του SkyNews.

Επτά μήνες μετά τον θάνατο του επί 73 χρόνια συζύγου της, Φιλίππου, η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίζει τα πρώτα σημάδια κατάπτωσης.

Είναι  ήδη 95 ετών και  το πλήγμα τόσο ισχυρό που επηρεάζει ενδεχομένως την υγεία της. Άλλωστε έχει ήδη αρχίσει να εμφανίζεται δημοσίως με μπαστούνι.


 
«Το να χάνεις ένα σύντροφο ζωής είναι τεράστιο γεγονός. Δεν είναι ασυνήθιστο  ανθρώποι που έχουν ζήσει μια τόσο σοβαρή απώλεια, να αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες τα χρόνια που ακολουθούν. Το πένθος έχει διάφορες επιπτώσεις σε ψυχολογικό αλλά και σωματικό επίπεδο, στο ανοσιοποιητικό σύστημα» εξηγεί γεροντολόγος του NHS.

Οι δημόσιες εμφανίσεις αραιώνουν μέσα στον περασμένο χειμώνα ενώ τον Φεβρουάριο ανακοινώνεται ότι αναρρώνει από  covid έχοντας ήπια συμπτώματα.

Μετά τις εμφανίσεις της με μπαστούνι στην έναρξη των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο τον Μάιο το Παλάτι ανακοινώνει ότι νιώθει δυσφορία και θα εμφανιστεί στις τελετές της επόμενης μέρας. 


Τον Ιούλιο λίγο πριν φύγει για το Μπαλμόραλ για την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών της, εμφανίζεται καταβεβλημένη αλλά καλοδιάθετη σε δομή φροντίδας στο Κέντ.

Από τότε σταματά τις δημόσιες εμφανίσεις. Μετά από 47 μέρες απουσίας, την περασμένη Τρίτη  υποδέχεται τη Λιζ Τρας και δυο μέρες μετά το Παλάτι ανακοινώνει το θάνατο της.


Πάντως δεν  θεωρείται πιθανό να γίνει ανακοίνωση  για την αιτία του θανάτου καθώς για θέματα υγείας η βασιλική οικογένεια επιθυμεί την ιδιωτικότητά της. 

https://www.star.gr/eidiseis/kosmos/597496/basilissa-elisabet-to-xroniko-epideinwshs-ths-ygeias-ths

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .