Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20

Το πασίγνωστο λαχανικό που μπορεί να ρυθμίσει το σάκχαρο

Το πασίγνωστο λαχανικό που μπορεί να ρυθμίσει το σάκχαρο

 Ένα λαχανικό που χρησιμοποιούμε ευρέως στη διατροφή μας και έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για τον οργανισμό αποκαλύπτεται ότι έχει και σημαντική αντιδιαβητική δράση μέσω της ρύθμισης των επιπέδων σακχάρου στον οργανισμό - Δείτε ποιο είναι


Τα σταθερά χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, όπως αυτά ρυθμίζονται από την ινσουλίνη, που παράγεται στο πάγκρεας, αποτελούν αναγκαία συνθήκη για την αποφυγή εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.   Εάν, για κάποιο λόγο, το πάγκρεας δεν παράξει τις απαραίτητες ποσότητες ινσουλίνης, η ποσότητα σακχάρου στο αίμα ενδέχεται να αυξηθεί απειλώντας την υγεία μας.

Για το λόγο αυτό, μια σειρά από επιστημονικές μελέτες προσπαθούν να ανακαλύψουν πιθανές θεραπείες και τρόπους να βοηθήσουν τους ασθενείς με διαβήτη. Σε αυτό τον επιστημονικό όγκο έρχεται να προστεθεί μια νέα μελέτη, η οποία ανακάλυψε ότι ένα πολύ δημοφιλές λαχανικό μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα έως και 50%. Οι επιστήμονες βλέπουν πλέον σε αυτό το λαχανικό έναν πιθανό τρόπο αντιμετώπισης των συμπτωμάτων του διαβήτη.

Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικά ευρήματα που παρουσιάστηκαν στην 97η ετήσια συνέλευση της Ενδοκρινικής Εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο αποκάλυψαν ότι το εκχύλισμα του κρεμμυδιού μπορεί να μειώσει σημαντικά τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και εκείνα της χοληστερόλης όταν χορηγείται μαζί με το αντιδιαβητικό φάρμακο της μετφορμίνης.

Ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Anthony Ojieh, ενδοκρινολόγος – διαβητολόγος από το Delta State College της Νιγηρίας ανέφερε σχετικά: «Το κρεμμύδι είναι εύκολα προσβάσιμο και έχει χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής. Φαίνεται τώρα πως έχει επιπλέον τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί στη θεραπεία ασθενών με διαβήτη».

Οι ερευνητές εξέτασαν τη θεωρία αυτή σε αρουραίους. Συνολικά, τρεις ομάδες αρουραίων στους οποιους είχε προκληθεί διαβήτης έλαβαν μια σειρά από δόσεις εκχυλίσματος κρεμμυδιού, με στόχο να διαπιστωθεί εάν μπορούσε να βελτιώσει την επίδραση του φαρμάκου. Οι δόσεις ήταν 200mg, 400mg και 600mg ανά κιλό σωματικού βάρους. Οι ερευνητές έδωσαν επιπλέον το φάρμακο και το κρεμμύδι σε 3 ομάδες μη διαβητικών αρουραίων με φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι, από τους διαβητικούς αρουραίους, αυτοί που έλαβαν 400 mg και 600 mg ανά κιλό σωματικού βάρους παρουσίασαν μείωση των επιπέδων σακχάρου κατά 50% και 35% αντίστοιχα, σε αντίθεση με το αρχικό στάδιο.

Επιπροσθέτως, το εκχύλισμα κρεμμυδιού μείωσε τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης σε διαβητικούς αρουραίους, με όσους έλαβαν τη δοσολογία των 400mg και 600mg να παρουσιάζουν τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η έρευνα διαπίστωσε, επιπλέον, ότι το εκχύλισμα κρεμμυδιού οδήγησε σε αύξηση βάρους των μη διαβητικών αρουραίων, αλλά όχι και σε αυτούς με διαβήτη.

Ο Δρ Ojieh κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το κρεμμύδι φαίνεται ότι αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και, επομένως, την επιθυμία για τροφή, με αποτέλεσμα την ενισχυμένη πρόσληψη φαγητού. Μένει να εξετάσουμε τον μηχανισμό μέσω του οποίου το κρεμμύδι συμβάλλει στη μείωση της γλυκόζης στο αίμα».

ygeiamou.gr team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .