Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 7

Η Ευρώπη των εξεγέρσεων! Πάνε να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις ενόψει "καυτού" Χειμώνα

Η υπουργός Εσωτερικών Βελγίου προτείνει στους δημάρχους να επιβάλουν απαγόρευση διαδηλώσεων, με πρόσχημα πως η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα, αλλά δεν έχει καλές προθέσεις κάθε διαδηλωτής

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενόψει της βαθιάς ενεργειακής και οικονομικής κρίσης που προκύπτει ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Δύση στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η βρετανική αστυνομία ήδη προετοιμάζεται για ταραχές, ενώ οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναμένουν λαοθάλασσα οργής τον ερχόμενο χειμώνα με τα προεόρτια για εξέγερση των κοινωνιών να λαμβάνουν χώρα ήδη σε πολλές χώρες.

Τώρα, η υπουργός Εσωτερικών Βελγίου Ανελίζ Βερλίντεν (Annelies Verlinden) (CD&V) προτείνει στους δημάρχους να επιβάλουν απαγόρευση διαδηλώσεων, με πρόσχημα πως η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα, αλλά δεν έχει καλές προθέσεις κάθε διαδηλωτής και πως κάποιοι βγαίνουν στο δρόμο μόνο για αντιπαράθεση ή καταστροφή.

Ορισμένες διαδηλώσεις μετατρέπονται σε καυγάδες ή βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία ή άλλους εργαζόμενους στον τομέα της ασφάλειας.

Οι τοπικές αρχές ζητούν αρκετό χρόνο για να μπορέσουν να αποτρέψουν τέτοια περιστατικά σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Η υπουργός Βερλίντεν απαντά τώρα σε αυτό το ερώτημα με εγκύκλιο.

«Δεν επιθυμώ με κανέναν τρόπο να παραβιάσω το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου. Ωστόσο, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπό το πρόσχημα της ελευθερίας του λόγου, κάποιοι προκαλούν ζημιά σε δημόσιο τομέα ή ιδιωτική περιουσία και τραυματίζουν ανθρώπους», εξηγεί η υπουργός CD&V. «Με την απαγόρευση διαμαρτυρίας, οι δήμαρχοι έχουν ένα εργαλείο για να αποκλείσουν τους ταραχοποιούς από μια διαδήλωση στην επικράτειά τους», προσθέτει.

Με μια ατομική απαγόρευση διαμαρτυριών, ένας δήμαρχος μπορεί να απαγορεύσει άτομα με κακές προθέσεις από την επικράτεια για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ένας δήμαρχος μπορεί μόνο να επιβάλει απαγόρευση διαδηλώσεων στην επικράτειά του.

Εάν μια διαδήλωση πραγματοποιηθεί στην επικράτεια πολλών πόλεων ή δήμων, κάθε δήμαρχος πρέπει επομένως να επιβάλει απαγόρευση.

Ο δήμαρχος πρέπει επίσης να αιτιολογήσει την απαγόρευση με βάση συγκεκριμένες ενδείξεις που δείχνουν ότι ένα άτομο σκοπεύει να ξεκινήσει ταραχή κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης διαδήλωσης. 

Η απόφαση του δημάρχου πρέπει επίσης να καταδεικνύει ότι η απαγόρευση των διαμαρτυριών είναι χρήσιμη, αναγκαία και αναλογική.

Οι παραβιάσεις της απαγόρευσης διαμαρτυρίας μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμο GAS.

Σε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στα προεόρτια για τον ευρωπαϊκό χειμώνα με την εξέγερση των κοινωνιών.

Τα παραδείγματα έντονων αντιδράσεων σε ευρωπαϊκά κράτη πολλαπλασιάζονται. Και οι κυβερνήσεις αρχίζουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Η βρετανική αστυνομία προετοιμάζεται για έναν «καυτό» χειμώνα, δηλαδή για έξαρση μεταξύ άλλων και της εγκληματικότητας εν μέσω οικονομικών προβλημάτων .

Σε σχέση με το φετινό καλοκαίρι, αναπτύχθηκε ειδική εγκύκλιος, η οποία έπεσε στα χέρια των δημοσιογράφων των Times.

Στη Γερμανία η Υπ. Εσωτερικών ζητά να οριοθετηθούν οι διαδηλωτές από τους εξτρεμιστές.

Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στην Πράγα, ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στη Γαλλία.

Το δε κάψιμο των λογαριασμών ρεύματος έχει γίνει μόδα.

Μετά την Σκωτία και στην Νάπολη, σε μια Ιταλία που διάγει προεκλογική περίοδο. 

Πριν από περίπου ένα χρόνο στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχαμε γράψει για στρατιωτικές ασκήσεις “διαχείρισης κρίσεων” σαν πρόβα για αστικό πόλεμο.

Και τότε δεν υπήρχε η αφορμή. Τώρα;


πηγη

 https://www.epilekta.com/2022/09/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .