Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30

Η νοσταλγία για το παρελθόν καλλιεργεί την αισιοδοξία

Οι γλυκές αναμνήσειςτου παρελθόντος μπορούν να μας γεμίσουν ενθουσιασμό για το μέλλον, σύμφωνα μεπρόσφατη μελέτη.

Η νοσταλγία για το παρελθόν καλλιεργεί την αισιοδοξία

Οι γλυκές αναμνήσειςτου παρελθόντος μπορούν να μας γεμίσουν ενθουσιασμό για το μέλλον, σύμφωνα μεπρόσφατη μελέτη.

Η νοσταλγία φαίνεταιπως φέρνει μεγαλύτερη αισιοδοξία, καθώς «ανεβάζει την αυτοπεποίθηση κι αυτόέχει σαν αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ενθουσιασμό για το μέλλον», δηλώνει οερευνητής Τιμ Γουάιλντσουτ από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον στην Αγγλία.

«Οι αναμνήσεις τουπαρελθόντος βοηθούν να διατηρήσουμε το αίσθημα της υψηλής αξίας για τον εαυτό μαςκαι συμβάλλουν στην πιο αισιόδοξη στάση για το μέλλον μας. Τα ευρήματά μας υποδεικνύουνότι η νοσταλγία μάς βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.»

Η σχέση της νοσταλγίαςμε την αισιοδοξία αποδεικνύεται και από παλαιότερες μελέτες. Έρευνα πουδημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Consumer Research το 2011 είχεδείξει ότι η νοσταλγία κάνει τους ανθρώπους πιο γενναιόδωρους, ενώ μια άλλημελέτη που είχε δημοσιευθεί ένα χρόνο νωρίτερα στο περιοδικό Psychological Science είχε δείξει ότι η αισιοδοξία βελτιώνει την υγεία, καθώςενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.Ο Γουάιλντσουτ συνεργάστηκε με ερευνητές από τοΠανεπιστήμιο του Τίλμπουργκ στην Ολλανδία, το Πανεπιστήμιο τουΜιζούρι στις ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ στη Μεγάλη Βρετανία και η μελέτητους δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin.

 .onmed.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .