Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16

Οδοντικά αποστήματα σε κουνέλια

Τι πάει στο στόμα του κουνελιού σας; Το στενό του χαμόγελο, αφού φαίνονται μόνο οι κοπτήρες του, μερικές φορές κρύβει πόνο και σοβαρές βακτηριακές λοιμώξεις. Ωστόσο, μπορείτε να τα αποτρέψετε ή να παρέχετε γρήγορες και κατάλληλες ιατρικές λύσεις. Ορισμένα σημάδια μπορεί να σας προειδοποιήσουν: παραμόρφωση του μάγουλου, δυσκολία στη μάσηση, μη φυσιολογική σιελόρροια ή έκκριση κάτω από το μάτι, ανωμαλίες στη διατροφική συμπεριφορά ή απώλεια βάρους και ακανθώδες παλτό …

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε και να παρέχετε στο κουνέλι σας την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα σε περίπτωση οδοντικού αποστήματος.

Η καλή φροντίδα του περιβάλλοντος και του φαγητού είναι απαραίτητη για τη φροντίδα του κουνελιού σας

Η ιδιαιτερότητα του κουνελιού είναι να έχει μια συνεχή ανάπτυξη των δοντιών, τη φθορά του 28 δόντια συνδέονται με μια κατάλληλη, ινώδη και ισορροπημένη διατροφή. Εάν η ανάπτυξη και η φθορά των δοντιών δεν αντισταθμίζουν το ένα το άλλο, αποκλίσεις ή παραμορφώσεις των κοπτήρων ή των δοντιών των μάγουλων, που βρίσκονται στο κάτω μέρος της στοματικής κοιλότητας, θα προκαλέσουν δυσφορία στο πιάσιμο των τροφίμων και στη μάσηση. Αυτή είναι η ασταμάτητη έναρξη μιας οδοντικής νόσου που προκαλεί δυσφορία, δυσφορία, στη συνέχεια πόνο, απόστημα και μερικές φορές πιο σοβαρά, λοίμωξη των οστών στα σαγόνια του.

Η προληπτική χειρονομία : περιορίστε την πρόσληψη κόκκων στη διατροφή σας, η κάθετη μάσηση με σανό είναι απαραίτητη, ευνοώντας το πράσινο ή τα φρέσκα λαχανικά να παραμένουν διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η αποδυνάμωση των γνάθων μπορεί να προκύψει από δίαιτες πολύ πλούσιες σε φώσφορο, επομένως συνιστάται η χρήση κόκκοι που έχουν αναλογία Ca / P από 1,5 έως 2 (φωσφο-ασβέστιο).

Γενετικοί παράγοντες μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη οδοντικών ασθενειών, όπως σε ορισμένα νάνοι κουνέλια με πολύ έντονη στάση της μύτης, τα οποία έχουν ήδη κακώς τοποθετημένα δόντια. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σκόπιμο να αποφύγετε το κόψιμο των κοπτήρων με τη λαβίδα. Ο κατάλληλος οδοντιατρικός εξοπλισμός από τον κτηνίατρό σας είναι απαραίτητος, τις περισσότερες φορές πραγματοποιείται υπό μια μικρή αναισθησία με αέριο φλας με μάσκα για μια ακριβή χειρονομία.

Τα δόντια του κουνελιού σου είναι ζωντανά, είναι ακόμη πιο εύθραυστα καθώς οι ρίζες τους δεν είναι πλήρως προστατευμένες, ένα μέρος που ονομάζεται εφεδρική κορώνα που βρίσκεται κάτω από το ούλο και είναι ενσωματωμένο στο φατνιακό οστό της γνάθου μπορεί να εκτεθεί πολύ γρήγορα σε μικρόβια, συμπεριλαμβανομένων των μικροβίων των κοπράνων από το κουνέλι , κεκοτροπικό, τρέφεται τη νύχτα με μερικά από τα περιττώματά του πλούσια σε βιταμίνες.

Χειρουργική επέμβαση και ιατρική απεικόνιση όπως σαρωτής προσαρμοσμένος σε κουνέλια

Όταν εμφανιστεί ένα απόστημα δοντιών, είναι λίγο σαν το κρυφό πρόσωπο του παγόβουνου, όλα συμβαίνουν από κάτω, σε βάθος, σε κέλυφος ιστού ή οστού, με βακτηριακά μικρόβια και πιθανώς καταστροφή των δοντιών. Η παραμόρφωση των δοντιών προκαλεί μια σειρά βλαβών, ρήξεις στο μάγουλο, τη γλώσσα, τους σιελογόνους αδένες και μια ισχυρή μόλυνση των γύρω ιστών που μερικές φορές επεκτείνεται στο μάτι, τη ρινική κοιλότητα ή τις δομές των οστών. Ως εκ τούτου, θα δείτε ένα περισσότερο ή λιγότερο ασβεστοποιημένο, παραμορφωτικό κέλυφος να εμφανίζεται στο πρόσωπο του κουνελιού σας ή απλώς να εκκρίνεται από τα μάτια, τη μύτη, το δέρμα ως συρίγγιο εκκένωσης αποστήματος.

Η ακτινογραφία και μερικές φορές, ο σαρωτής με 3D ανακατασκευή, είναι απαραίτητα για να κάνετε έναν οδοντιατρικό έλεγχο, καθορίστε την έκταση των βλαβών και τη χειρουργική προσέγγιση για το κουνέλι σας. Η πρόγνωση για τα οδοντικά αποστήματα είναι γενικά καλή, με την προϋπόθεση ότι όλα τα παραμορφωμένα ή μολυσμένα δόντια εξάγονται, το κέλυφος αφαιρείται, καθαρίζεται και η οστική μόλυνση αντιμετωπίζεται.

Αντιβιοτικά και αντιμετώπιση οδοντικού αποστήματος

Αν και η χρήση αντιβιοτικών σε κουνέλια και τρωκτικά κατοικίδιων ζώων έχει ορισμένους περιορισμούς, λόγω της δυσανεξίας σε πολλά από αυτά τα είδη και της νομοθεσίας σχετικά με την αντιμικροβιακή αντοχή, η δειγματοληψία ιστού κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης θα σταλεί σε εξειδικευμένο εργαστήριο για τον καθορισμό του ειδικού προφίλ αντιβιοτικών για το κουνέλι σου Μπορεί να έχετε στοματικές θεραπείες ή οφθαλμικές σταγόνες για να εφαρμόσετε στην πληγή στο σπίτι, καθημερινό καθαρισμό, παυσίπονα σε ορισμένες περιπτώσεις. Η θεραπεία μπορεί να είναι μακρά, η πεπτική της ανοχή είναι απαραίτητη. Ορίζεται πάντα κατά περίπτωση.

Θυμάμαι ναπροσαρμόσετε τη διατροφή, εξορμήσεις και επαφές με τους συγγενείς του ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής του, την ικανότητά του να ανακάμψει. Οι αγκαλιές και το βούρτσισμα προσαρμοσμένα για την άνεσή του θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα.

Ο θεράπων κτηνίατρος είναι καλύτερος από το πόδι ενός κουνελιού για να του φέρει τύχη

Η θεραπεία αυτών των αποστημάτων μπορεί να είναι συντριπτική με τακτικούς ελέγχους για μετεγχειρητική φροντίδα. Ο κίνδυνος υποτροπής είναι παρόλα αυτά χαμηλός εάν η περίθαλψη είναι πλήρης και κατάλληλη. Μη διστάσετε να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας που θα είναι ο καλύτερός σας σύμβουλος, ειδικά καθώς είναι πιθανά και άλλα αποστήματα, διαφόρων προελεύσεων, όπως δαγκώματα μεταξύ αρσενικών σε ορισμένα μέρη του σώματος ή κατάποση σώματος. απόστημα.

 https://el.wonder-pet.net/11731576-dental-abscesses-in-rabbits

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .