Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25

Βαρύ «κατηγορώ» Βαληνάκη κατά Μητσοτάκη για την ομιλία στον ΟΗΕ και την Τουρκία

Βαρύ «κατηγορώ» Βαληνάκη κατά Μητσοτάκη για την ομιλία στον ΟΗΕ και την Τουρκία

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε μυστική συνεννόηση μέσω ΗΠΑ με τους Τούρκους πριν την ομιλία!

Καταπέλτης ο καθηγητής Ιωάννης Βαληνάκης, πρώην υφυπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, αναφορικά με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ. Σε μήνυμα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γράφει τα ακόλουθα:

«Ενδιαφέροντα της ομιλίας του πρωθυπουργού Μητσοτάκη στον ΟΗΕ. Λίγο πριν εκφωνηθεί, (με ενδεχόμενη προσυνεννόηση με τις ΗΠΑ που ενδεχομένως μεσολάβησαν για άρση του «Μητσοτάκης γιοκ»), ο Καλίν «προαναγγέλει» χειρονομία από την πλευρά της Ελλάδας που πράγματι διατυπώνεται (Από τον ίδιο τον Μητσοτάκη στο βήμα του ΟΗΕ): «Σημαντική χώρα η Τουρκία»

Με «Σημαντική συμβολή στην συμφωνία των σιτηρών» – που σχεδόν κανείς δυτικός δεν την επαίνεσε (παρά μόνο ο Σολτς και ο Μητσοτάκης).

Το πιο σημαντικό όμως από αυτά που αναφέρει ο Γιάννης Βαληνάκης, είναι η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων από πλευράς Μητσοτάκη. Γράφει συγκεκριμένα ότι ο πρωθυπουργός τράβηξε πιο πίσω την ελληνική κόκκινη γραμμή, αναφερόμενος μόνο για εδαφική κυριαρχία και αφήνοντας απέξω τα κυριαρχικά δικαιώματα, δηλαδή την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα!

Ενώ παράλληλα ο Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση για διάλογο, χωρίς όμως να θέτει κανέναν όρο.

Και όμως, ο Καλίν απαιτεί «Κι άλλα βήματα για συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν»!

Όταν αυτή την ανάλυση την κάνει ένας άνθρωπος του επιπέδου – πολιτικού, ακαδημαϊκού και πατριωτικού – του Γιάννη Βαληνάκη, τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην διακυβέρνηση της χώρας. Διότι πέραν όλων αυτών, ο Μητσοτάκης δεν έκανε ούτε μία αναφορά στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, που ισοδυναμεί με εισβολή στην εθνική μας κυριαρχία, ενώ έχει ήδη αναρτηθεί στον ΟΗΕ!

 ο Μητσοτάκης δεν έκανε ούτε μία αναφορά στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, που ισοδυναμεί με εισβολή στην εθνική μας κυριαρχία, ενώ έχει ήδη αναρτηθεί στον ΟΗΕ!

Πηγή: newsbreak.gr

 /antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .