Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22

Επιμένει στη ΔΙΑΛΥΣΗ των πάντων ο Μητσοτάκης: “Όποιος καταναλώσει λιγότερα θα έχει μεγαλύτερη επιδότηση”


Μιλάει για ΑΝΕΦΥΚΤΑ πράγματα κι όμως επιμένει!!!

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sfera 102,2” παραχώρησε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και την ένταση που στήνει η Άγκυρα είπε:

“Η επιλογή μας είναι να μην τσιμπάμε στις προκλήσεις. Είναι σίγουρα και προεκλογικό παιχνίδι. Το 63% των Τούρκων δεν θεωρούν την Ελλάδα απειλή. Είμαστε καταδικασμένοι να συνυπάρχουμε, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.


Θα είμαι πολύ αυστηρός ως προς τα όρια που θέτουμε, ξέρουν όλοι ότι δεν παίζουν με την Ελλάδα, από την άλλη πρέπει να συζητούμε και να λύνουμε τις διαφορές μας ή να συζητούμε και να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε χωρίς να πλακωνόμαστε. Χρειαζόμαστε κάθε μέρα αυτή την ένταση και αυτό το δηλητήριο;“.


Σε ό,τι αφορά την ενέργεια και δη τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, ο Μητσοτάκης επέμεινε στη διάλυση τςη εγχώριας αγοράς ενέργειας:


“Πέρυσι κάναμε λάθος, με αποτέλεσμα να μην επιδοτούνται αρκετές καταναλώσεις, είχαμε βάλει το όριο χαμηλά» τονίζοντας ότι φέτος «ακυρώσαμε στην πράξη τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Είναι υψηλότερο το κόστος; Ναι, αλλά είναι χαμηλότερα από πριν. Οι τιμές είναι χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.


Θα πάμε σε κλιμακωτή επιδότηση, ώστε να μπορούν οι πολίτες να δρομολογήσουν δράσεις εξοικονόμησης. Όσο εξοικονομείς σε σχέση με τον περυσινό σου λογαριασμό, τόσο μεγαλύτερη επιδότηση. Η μεγάλη διαφορά δεν είναι το φως, είναι η θέρμανση, η ψύξη, αυτή είναι η διαφωνία και με τη γυναίκα μου, το air condition. Κάνει μεγάλη διαφορά να αυξήσεις δύο βαθμούς το κλιματιστικό.


Είναι λίγα τα σπίτια που μπορούν να κάψουν πετρέλαιο, αλλά θα υπάρχει μια οριζόντια επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου.. Θα πάρουμε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και θα τα επιστρέψουμε σε μια οριζόντια επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης”.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .