Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Εγκαταστάθηκε στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Εγκαταστάθηκε στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Βίντεο - φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Το απόγευμα της Δευτέρας έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους αστυνομικοί των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου προκαλώντας αντιδράσεις σε μέλη φοιτητικών συλλόγων, αλλά και μεμονωμένων φοιτητών που συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι αστυνομικοί φορώντας την στολή της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με πράσινο καπέλο, πράσινο κοντομάνικο μπλουζάκι, αλεξίσφαιρο γιλέκο, γκρι παντελόνι και άρβυλα κατέβηκαν από υπηρεσιακά οχήματα και παρατάχθηκαν επί της οδού Ούλωφ Πάλμε. 

Οι αστυνομικοί αυτοί δεν φέρουν όπλο αλλά γκλομπ και σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα επιφορτιστούν με τη φύλαξη του εξωτερικού χώρου του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Όσον αφορά τους φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από την πανεπιστημιούπολη φωνάζουν συνθήματα και κρατούν πανό. Παρών στην διαμαρτυρία είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις.

Δείτε τα βίντεο και τις δηλώσεις:

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.zougla.gr/greece/article/egatasta8ike-stin-panepistimioupoli-zografou-i-panepistimiaki-astinomia

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.