Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 7

Εγκαταστάθηκε στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Εγκαταστάθηκε στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Βίντεο - φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Το απόγευμα της Δευτέρας έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους αστυνομικοί των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου προκαλώντας αντιδράσεις σε μέλη φοιτητικών συλλόγων, αλλά και μεμονωμένων φοιτητών που συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι αστυνομικοί φορώντας την στολή της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με πράσινο καπέλο, πράσινο κοντομάνικο μπλουζάκι, αλεξίσφαιρο γιλέκο, γκρι παντελόνι και άρβυλα κατέβηκαν από υπηρεσιακά οχήματα και παρατάχθηκαν επί της οδού Ούλωφ Πάλμε. 

Οι αστυνομικοί αυτοί δεν φέρουν όπλο αλλά γκλομπ και σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα επιφορτιστούν με τη φύλαξη του εξωτερικού χώρου του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Όσον αφορά τους φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από την πανεπιστημιούπολη φωνάζουν συνθήματα και κρατούν πανό. Παρών στην διαμαρτυρία είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις.

Δείτε τα βίντεο και τις δηλώσεις:

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.zougla.gr/greece/article/egatasta8ike-stin-panepistimioupoli-zografou-i-panepistimiaki-astinomia

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .