Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24

«Εγκεφαλικό» στις δυτικές αγορές ενέργειας από το διάγγελμα Β.Πούτιν: Εκτινάχθηκε πετρέλαιο και φυσικό αέριο


Κι ακόμα είμαστε στην αρχή: Άνοδος 7,6% στο φυσικό αέριο και 3,5% στο πετρέλαιο

«Εγκεφαλικό» στις δυτικές αγορές ενέργειας από το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν που διέλυσε τις ελπίδες όσων πίστευαν ότι η Ρωσία θα δεχθεί να παραμείνουν υπό ουκρανική κατοχή ρωσόφωνα εδάφη στην Ουκρανία!

Το αργό πετρέλαιο Brent σημείωσε άλμα 2,96% στα 93,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 3,07% στα 86,52 δολάρια το βαρέλι.


Την ίδια στιγμή, ανοδική είναι η πορεία στις ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου, καθώς οι traders αξιολογούν την ασφάλεια του χειμερινού εφοδιασμού.


Σε αυτό το κλίμα, το ολλανδικό συμβόλαιο φυσικού αερίου παράδοσης Οκτωβρίου -ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς- σημειώνει άνοδο 7,6% στα 209 ευρώ η μεγαβατώρα.


Νωρίτερα, μάλιστα, η μεγαβατώρα «άγγιξε» κέρδη 10% στα 213 ευρώ.


Οι κυρώσεις στην Ρωσία έχουν στείλει τις τιμές πάνω από επτά φορές υψηλότερα από τα τυπικά εποχικά τους επίπεδα, έχει ήδη φέρει την ευρωπαϊκή οικονομία στα πρόθυρα της ύφεσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .