Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16

Πρόγραμμα Κοινωνικής Στέγασης: Οι πολίτες δεν έχουν λεφτά για το ρεύμα τους, και η κυβέρνηση τούς υπόσχεται… χαμηλότοκα δάνεια

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΤΑΞΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΑ....ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ..Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βήμα της ΔΕΘ έδωσε πολλές υποσχέσεις και έταξε στον κόσμο επιδόματα για να ενισχύσει τα αδύναμα ελληνικά νοικοκυριά. Όμως οι πολίτες έχουν ανάγκη από ουσιαστικές λύσεις, όπως μείωση των φόρων και αυξήσεις μισθών και συντάξεων, και όχι χαμηλότοκα δάνεια που.. δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει κανείς, και οι περιουσίες του φτωχού κόσμου θα «μοιραστούν» και πάλι στα… μεγάλα «κεφάλια»!


Σήμερα στις 10:30 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης θα παρουσιαστεί αναλυτικά η Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη ΔΕΘ. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), Σπύρο Πρωτοψάλτη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Το οικονομικό επιτελείο υπόσχεται ότι θα δώσει δάνεια μέχρι 150.000 ευρώ με 1% επιτόκιο για νέα στέγη σε 10.000 νέους ως 39 ετών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλο το πρόγραμμα της κυβέρνησης που αφορά στη στέγη θα υλοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023. Το πρόγραμμα στέγασης ύψους 1,8 δις για νέους και ζευγάρια αφορά συνολικά σε 100.000 ωφελούμενους που θέλουν να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι. Μάλιστα, δρομολογείται ειδικό πρόγραμμα χαμηλότοκων δανείων μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ για εξασφάλιση στέγης με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο για 10.000 νέους ως 39 ετών. Το πρόγραμμα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι με συγχρηματοδότηση 375 εκατ. από το κράτος και 125 εκατ. από τις τράπεζες. Ο σκοπός είναι να εξασφαλιστεί πάρα πολύ χαμηλό, σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, για την αγορά πρώτης κατοικίας από 10.000 πολίτες μέχρι 39 ετών, σε περιοχές που υπάρχουν σήμερα παλαιά κτήρια. Σύμφωνα με όσα τάζει κυβέρνηση, ένα ζευγάρι, με ελάχιστη συμμετοχή, θα μπορεί να αγοράσει ένα σπίτι αξίας 100.000 ευρώ με μηνιαίες δόσεις 275 ευρώ.

https://www.newsbreak.gr/

 https://taxalia.blogspot.com/2022/09/blog-post_1720.html#more

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .