Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανέκδοτο ή πραγματικότητα;

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανέκδοτο ή πραγματικότητα;

Του Καρντάση

Ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο να αναπαράγει τα ΘΑ του Αντρέα της δεκαετίας του 1980, θυμήθηκα τον μουσαμά του ΜΕΤΡΟ με πρωταγωνιστή πάλι τον Αλέξη, αλλά και τα λόγια του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή την προηγούμενη εβδομάδα στους Αμπελόκηπους για τους Θεσσαλονικείς που έκαναν το ΜΕΤΡΟ της πόλης τους ανέκδοτο και αναρωτήθηκα: Θα σταματήσουμε κάποτε στην πόλη αυτή να τρώμε συνέχεια κουτόχορτο; 

Δε γνωρίζω αν ήξερε ο υπουργός ή ο Τσίπρας – κάτι θα είχαν διαβάσει δε μπορεί…- για τη γνωστή πινακίδα Κούβελα και περισσότερο για την “τρύπα Κούβελα” στην Εγνατία με τη… χρηματοδότηση του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM 100 (!) το μακρινό 1986, αλλά εμείς στη συμπρωτεύουσα το κουτόχορτο το τρώμε από τότε…

Τα χρόνια περνούσαν και το ΜΕΤΡΟ δεν ερχόταν ποτέ, η πινακίδα όμως έμενε ακλόνητη στη θέση της! Ακλόνητη σαν το ακλόνητο δεξιό φρόνημα των κατοίκων της πόλης!

Έτσι, αργότερα, όταν χορτάσαμε πρασινάδα… γύρισε το μυαλό μας και ψηφίσαμε δυο και τρεις φορές τον κυρ Γιάννη για δήμαρχο. Και θα τον ψηφίζαμε και δεκατρείς φορές ακόμα, αν συνέχιζε να βάζει υποψηφιότητα….

Το είχαμε χορτάσει καλά το γαλάζιο και το πράσινο κουτόχορτο αλλά και τους ροζουλί τσιπρομουσαμάδες!

Όμως ρε καρντάση, είδα με τα μάτια μου τις δοκιμαστικές διαδρομές και τις λαμαρίνες από το κέντρο της πόλης να φεύγουν και κάπως κάτι άρχισε να κλονίζεται μέσα μου: Λες να νιώσω κι εγώ Αθηναίος το 2023; Αναρωτήθηκα πολλές φορές! Πώς πήρε ο ΠΑΟΚ δηλαδή το πρωτάθλημα; Δε μπορώ να έχω κι εγώ το ΜΕΤΡΟ μου; Κάποτε… στα κοντά;

Και να σε πω ρε καρντάση, τον άκουσα με τα αυτιά μου τον μικρό Καραμανλή να μιλάει με σιγουριά για το 2023 και φαντάστηκα εκείνη τη γλυκιά φωνούλα της γκομενίτσας να ηχεί στα αυτιά μου: Μάιντ δε γκαπ! 

Σοβαρός φαίνεται και δε λέει μπουρμπουλήθρες, ούτε δείχνει μουσαμάδες…

Άντε να περιμένουμε το 2023 το… τρένο του ΜΕΤΡΟ να σφυρίξει και δυο και τρεις και δεκατρείς φορές, να νιώσω λίγο Αθηναίος!

Ναι για σε λέω…

 /antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .