Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ! Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΙΝΓΚΑΚΙ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ, ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ Φ.Α – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΑΝΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΖΕΣΤΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ;;; ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Aerial,Drone,Photo,Of,Lng,(liquified,Natural,Gas),Tanker,Anchored

Χείρα βοηθείας από τις ΗΠΑ περίμενε η Ευρώπη για τον φετινό χειμώνα, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα είναι «ο δυσκολότερος από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». Ωστόσο, οι Αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου και LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) προειδοποιούν ότι… δεν έχουν την δυνατότητα να «διασώσουν» την Ευρώπη, αυξάνοντας περαιτέρω την άντληση ενεργειακών πόρων!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, προαναγγέλλουν και ότι μία νέα μεγάλη μείωση των ρωσικών εξαγωγών, θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή του πετρελαίου εκ νέου πάνω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι. Αυτό ανέφεραν οι «Financial Times» σε πρωτοσέλιδο άρθρο τους, σχετικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναστείλει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από τα τέλη του 2022.

«Η παραγωγή μας είναι αυτή που είναι (…) δεν υπάρχουν περιθώρια για αύξησή της, ούτε αναφορικά με το πετρέλαιο, ούτε και με το φυσικό αέριο», είπαν στους FT εκπρόσωποι της ενεργειακής βιομηχανίας των ΗΠΑ. «Δεν υπάρχει δυνατότητα για διάσωση της Ευρώπης, ούτε στον έναν τομέα, ούτε στον άλλον», πρόσθεσαν, «σβήνοντας» και τις τελευταίες ελπίδες των Ευρωπαίων.

Όπως είναι γνωστό, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε δεσμευθεί ότι θα βοηθούσε την Ευρώπη στον ενεργειακό τομέα, προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις εκβιαστικές μειώσεις στην παροχή φυσικού αερίου, από ρωσικής πλευράς, ως αντίποινα στις κυρώσεις, λόγω του πολέμου την Ουκρανία. Ωστόσο, στην πορεία δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τους Σαουδάραβες, οι οποίοι αρνήθηκαν να αυξήσουν την παραγωγή τους, ούτε καν τους… συμπατριώτες του παραγωγούς, που θεωρούν ότι η τιμή του πετρελαίου πρέπει να πάει πάνω από τα 120 δολάρια (!) ανά βαρέλι, προκειμένου να είναι συμφέρουσα για τους ίδιους η αύξηση της παραγωγής.

Υπερκέρδη

Σημειώνεται ότι η βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ σημείωσε υπερκέρδη τον τελευταίο χρόνο, «σβήνοντας» τις ζημιές που είχε προκαλέσει στον κλάδο η πανδημία και τα lockdowns, ρίχνοντας την άνοιξη του 2020 τις τιμές του πετρελαίου σε αρνητικά επίπεδα.

Ωστόσο, το επίπεδο της παραγωγής δεν έχει ακόμα ανακάμψει – πριν από την πανδημία, οι ΗΠΑ αντλούσαν 13 εκατομμύρια βαρέλια αργού κάθε ημέρα, ενώ σήμερα αντλούν μόλις 12 εκατομμύρια βαρέλια καθημερινά. Όπως σημειώνουν μάλιστα οι FT, τις τελευταίες εβδομάδες έχει μειωθεί ο συνολικός αριθμός των ενεργών πηγαδιών άντλησης, όπως και η παραγωγικότητά τους.

Με απλά λόγια, οι ΑΜερικάνοι που παρέσυραν τον πλανήτη σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τώρα σφυρίζουν αδιάφορα αφήνοντας την Ευρώπη έκθετη να ξεπαγιάσει το χειμώνα. Με αυτούς τους λεχρίτες, ο Μητσοτάκης επέλεξε να συμμαχήσει, στοχοποιώντας τη χώρα στέλνοντας τον Πούτιν στην αγκαλιά του εχθρού, του Ερντογάν. Μιας που είναι επίκαιρη η Μικρασιατική Καταστροφή, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη Δίκη των Έξι προδοτών που έφεραν τη συμφορά στον Ελληνισμό. Και ο νοών νοείτο…

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a6%ce%9f%ce%9d%ce%99%ce%91%ce%94%ce%95%ce%a3-%ce%a4%ce%a9%ce%9d-%ce%9b%ce%91%ce%a9%ce%9d-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%9c%ce%95-%ce%a4%ce%97-%ce%92%ce%9f%ce%a5%ce%9b%ce%91-%ce%9f-%ce%a0%ce%91%ce%99/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .