Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Το νέο μέγα σκάνδαλο της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και του ιδίου του Πρωθυπουργού, που ανάγκασε σε παραίτηση τον Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, αλλά και τον Γ. Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, είναι σε πλήρη εξέλιξη, προκαλώντας τρόμο στον Πρωθυπουργό, αλλά και στο οικογενειακό του περιβάλλον!

Να θυμίσουμε, πως με τον συμβουλάτορα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανιψιό Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Πρωθυπουργός συναποφάσιζε για όλα τα κορυφαία ζητήματα της κυβέρνησης!

Ο οποίος Γρηγόρης Δημητριάδης – παραιτούμενος των υψηλών του καθηκόντων – ανέλαβε την πολιτική ευθύνη των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, πολιτική ευθύνη την οποία δεν είχε τον ανδρισμό, δεν είχε το θάρρος να αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!

Ωστόσο κι ενώ ο Παναγιώτης Κοντολέων πήγε σπίτι του, η παραίτηση Γρηγοριάδη – σύμφωνα με πληροφορίες μας – είναι καθ΄ όλα προσχηματική!

Θα διαφυλάξει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το κύρος και την τιμή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος:

Σε αυτό το πλαίσιο πολιτικών εξελίξεων τα Κοινοβουλευτικά κόμματα, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ, προκάλεσαν την συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας και έτσι ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας – “Μακεδονομάχος” στη λαοσύναξη της Αθήνας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας – ανακοίνωνε, πως την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022 είχαν κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για να καταθέσουν οι παρακάτω μάρτυρες, προκειμένου να διαφωτίσουν το θεσμικό όργανο της Βουλής για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων!

Έτσι κλήθηκαν οι παρακάτω:

ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης, ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών Κ. Μενουδάκος, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων, ο πρώην Γ.Γ. Γ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου!

Και όπως έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου, αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, από την στιγμή που αυτοί οι Βουλευτές διαχειρίζονται τις τύχες ενός πολιτικού σκανδάλου που έχει συνταράξει την Παγκόσμια Κοινή γνώμη, αλλά και οι οποίοι καλούνται να προασπίσουν το κύρος και την τιμή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος:

Πρόεδρος είναι ο Βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Μπούρας και Α΄ Αντιπρόεδρος ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και Β΄ Αντιπρόεδρος ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης!

Μέλη από τη ΝΔ είναι οι παρακάτω:

Ιωάννης Ανδριανός, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Κελέτσης Σταύρος, Κεφαλογιάννη Όλγα, Ανδρέας Κουτσούμπος, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Ευριπίδης Στηλιανίδης, Κωνσταντίνος Τζαβάρας και Ιωάννης Τραγάκης!

Μέλη από το ΣΥΡΙΖΑ είναι οι παρακάτω:

Νικόλαος Βούτσης, Σπυρίδων Λάπας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης!

Από το ΚΚΕ ο Εμμανουήλ Συντιχάκης, από την “Ελληνική Λύση” ο Αντώνης Μυλωνάκης και από το ΜέΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα!

Καθεστωτική μεθόδευση από τον Πρωθυπουργό και πληρωμένες απαντήσεις από Κεφαλογιάννη και Τζαβάρα…

Όμως σε αυτήν την Επιτροπή μετέχουν “αντάρτες” Βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και οι οποίοι έχουν κάνει τον ύπνο του Πρωθυπουργού να ταράζεται!

Γι΄ αυτό προσπάθησε να τους αντικαταστήσει παίρνοντας την πληρωμένη απάντηση από την κ. Όλγα Κεφαλογιάννη! Η οποία απάντηση κατέληγε ως εξής:

«…Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον.»!

Όπως επίσης και ο κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ο οποίος μυστηριωδώς δήλωσε για το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών, ότι είναι “ένα μέγα λάθος, μέγα σφάλμα το οποίο έχει συνέπειες στη λειτουργία του πολιτεύματος και για το λόγο αυτό όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγησε θυσίασε δύο από τα πολύ βασικά στελέχη”!

Όπως επίσης δήλωσε με καχύποπτο τρόπο, πως:

«δεν έχει ακόμη υπάρξει απάντηση για το λόγο που παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης»!

Βέβαια την απάντηση του την έδωσε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, ισχυριζόμενος ότι:

«κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών»!

Αλλά από την περασμένη Κυριακή έχουμε δώσει κι εμείς την απάντησή μας στο ερώτημα του κ. Τζαβάρα:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα τόσα πολιτικά εγκλήματα που έχει διαπράξει με την κυβέρνησή του αυτήν την 3ετία που κυβερνά, ένιωθε φοβερές ανασφάλειες, μη γνωρίζοντας αν θα άλλαζε κάποια στιγμή πολιτική περπατησιά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αθετώντας την συμφωνία μετεκλογικής συγκυβέρνησης!

Έτσι διά μέσω της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, κατάφερνε να παρακολουθεί όλες τις τηλεφωνικές διαλέξεις του ιδίου με τους στενούς του συνεργάτες! Εάν λοιπόν διαπιστωνόταν διαφοροποίηση της “άτυπης συμφωνίας” Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη, θα ήταν δυνατόν να προετοιμαστεί επόμενο βήμα, σχεδιασμού διατήρησης αυτής της συμφωνίας.»!

Σε όλα τα παραπάνω ας προσθέσουμε και τις τοποθετήσεις,  από τον τέως ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Στέφανο Μάνο, τον Νίκο Καραχάλιο και άλλους και οι οποίοι ρίχνουν την πολιτική ευθύνη στον ίδιο τον Πρωθυπουργό!

Γι΄ αυτό έγραφα, ότι θα περιμένουμε να δούμε, αν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα σταθεί στο ύψος της, ή αν θα βγάλει ένα πόρισμα “μαϊμού”, όπως πολλές φορές συνέβη στο παρελθόν!

Αριστείδης ο Δίκαιος, ο Κώστας Τζαβάρας…

Αυτή η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022, αλλά άνθρακες ο θησαυρός, αφού οι μάρτυρες απέφυγαν να μιλήσουν για την ταμπακέρα, δηλαδή για την τηλεφωνική παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, επικαλούμενοι, όσο πιο αόριστα γινόταν, το “απόρρητο”!

Ωστόσο είχαμε μια σοβαρή εξέλιξη, με τον Βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος τάχτηκε με την πλευρά της μειοψηφίας της Επιτροπής, αλλάζοντας την θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που αρχικά ήταν να εξετασθούν οι μάρτυρες σε μια ταυτόχρονη ακρόαση και έτσι οι μάρτυρες εξετάστηκαν σε τρία γκρουπ!

Αλλά ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου, Κώστας Τζαβάρας, συνέχισε να ανάβει φωτιές στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Αφού ζήτησε την εκ νέου ακρόαση στην Επιτροπή, των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέοντα, από τη στιγμή που ο πρώην Γ. Γ. του Πρωθυπουργού, αλλά και ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ, δεν ξεκαθάρισαν τους ακριβείς λόγους που παρακολουθείτο το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Αθανάσιου Κουκάκη!

Μάλιστα ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων δεν έδωσε σαφή απάντηση, για το αν καταστράφηκαν οι φάκελοι των υπό παρακολούθηση ανδρών!

Έτσι ο κ. Κώστας Τζαβάρας επικαλέστηκε για την νέα κλήτευση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας των κυρίων Δημητριάδη και Κοντολέοντα, την πρωτοφανή επίκληση του “απορρήτου”, λέγοντας πως:

«Διασαλεύει την συνταγματική και κοινοβουλευτική τάξη του δημοκρατικού πολιτεύματος και δημιουργεί ένα απαράδεκτο προηγούμενο που περιορίζει – και στην εξεταζόμενη περίπτωση αχρηστεύει – την ελεγκτική λειτουργία της Βουλής προς την Κυβέρνηση, η οποία αποτελεί θεμέλιο του κοινοβουλευτικού συστήματος»!

Αλλά ο Κώστας Τζαβάρας συνέχισε να αφήνει αιχμές και σε άρθρο του στην διαδικτυακή ειδησεογραφική πλατφόρμα ieidiseis, όπου τονίζει ιδιαιτέρως, ότι:

«Στις φιλελεύθερες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση σκοπών αλλότριων σε σχέση με αυτούς που περιλαμβάνονται στη νόμιμη αποστολή τους  και η  συνθήκη αυτή ουσιαστικά διακρίνει μια αληθινή φιλελεύθερη δημοκρατία από μια κατ’ επίφαση δημοκρατία περιορισμένης ελευθερίας που δεν σέβεται την αρχή του κράτους δικαίου και δεν προστατεύει τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα. Η παράδοξη εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, που μας μελαγχολεί, μας εξοικειώνει με τον θρίαμβο του “απόρρητου” και μας προϊδεάζει για την επικράτηση του “σκοτεινού” και του “αδιευκρίνιστου”, για την κυριαρχία της άτυπης πολιτικής δράσης που διαπερνάει όλες τις κρατικές λειτουργίες χωρίς να αφήνει ίχνη, διαμορφώνοντας καταστάσεις, επιλύοντας προβλήματα και ικανοποιώντας συμφέροντα με άμεση εγκάρδια συνεννόηση των ενδιαφερομένων»!

Επιστράτευσαν για συνήγορο υπεράσπισης την Ντόρα Μπακογιάννη…

Προ αυτού του πολιτικού αδιεξόδου και το οποίο μπορεί να έχει και ποινικές ευθύνες για τον Πρωθυπουργό και τους Δημητριάδη και Κοντολέοντα, επιστρατεύτηκε η αδελφή του Πρωθυπουργού και Βουλευτής την ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για να τους υπερασπιστεί!

Σε αυτήν την υπεράσπιση, επιστράτευσαν το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ, το οποίο κάλεσε την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και η οποία είπε:

«Υπάρχει πρόβλημα στο να τα πούνε όλα. Γιατί υπάρχει πρόβλημα να τα πούνε όλα; Διότι αυτός που πρόκειται να τα πει θα πάει για κακούργημα. Δηλαδή οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν διοικήσει την ΕΥΠ πρέπει να κρατήσουν κάποια πράγματα απόρρητα, γιατί εκ των πραγμάτων αν παραβιαστεί το απόρρητο αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή και όπως καταλαβαίνετε δε βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει 10 χρόνια φυλακή»!

Αυτή η υπερασπιστική παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη εκλήφθηκε ως ευθεία απειλή προς τους άμεσα εμπλεκόμενους στο νέο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων, προκειμένου να σιωπήσουν, προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό, υπερασπιζόμενοι μέχρι την οριστική συγκάλυψη του σκανδάλου Μητσοτάκης Gate!

Βέβαια η κ. Ντόρα Μπακογιάννη στο ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων έχει μεγάλη πείρα και στο πως να διαχειρίζεται τέτοιες ακραίες καταστάσεις!

Αφού στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών της δεκαετίας του ΄90, όταν Πρωθυπουργός ήταν ο πατέρας της Ντόρας και του Κυριάκου Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μαζί με αυτόν είχε κατηγορηθεί και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, από τη στιγμή που η Ντόρα Μπακογιάννη από τις 7 Αυγούστου 1992 ήταν Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ!

Τότε η κυβερνητική εντολή είχε δοθεί από τον στρατηγό Νίκο Γρυλλάκη, άνθρωπο εξ απορρήτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ο οποίος ήταν πάντα μόνος του στο γραφείο της ΚΥΠ (σημερινής ΕΥΠ), αφού γνώριζε τα κατατόπια, αφού στην ΚΥΠ είχε βρεθεί και το 1965, αφού πρώτα είχε υπηρετήσει για δυο χρόνια στο 2ο Γραφείο του Γενικού Επιτελείου Στρατού! Είχε μεγάλη πείρα στις παρακολουθήσεις, αφού είχε εμπλακεί σε υποκλαπείσες συνομιλίες της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα του 1966! Εκτελεστής των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ο υπάλληλος του τότε κρατικού ΟΤΕ Χρήστος Μαυρίκης!

Ωστόσο για την ιστορία να πούμε, πως στην συνέχεια (1995) η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από τον τότε Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος εν ονόματι πολιτικής ομαλότητας στην χώρα, ζήτησε την αναστολή των ποινικών διώξεων!

Ταφόπλακα και στο σκάνδαλο “Μητσοτάκης Gate”;

Όπως ήταν αναμενόμενο, την υπερασπιστική παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη δεν την άφησε αναπάντητη ο Κώστας Τζαβάρας, σημειώνοντας στα κοινωνικά δίκτυα:

«Είμαι 41 χρόνια δικηγόρος, δεν την έχω ακούσει αυτή τη διάταξη.

Οι υπάλληλοι της ΕΥΠ υποχρεούνται» να πάνε στην Βουλή για να την ενημερώσουν.»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε κατήγγειλε ήδη τον Πρωθυπουργό, πως επιχειρεί την συσκότιση και την συγκάλυψη του σκανδάλου, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να δηλώνει:

«Αποδεικνύεται ότι ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θέλει να χυθεί άπλετο φως, αλλά θέλει να καλύψει με απόλυτο σκοτάδι τη σκοτεινή αυτή ιστορία, που τον εμπλέκει ευθέως και για την οποία έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη»!

O δε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με αίτησή του ζητάει τα αρχεία παρακολούθησής του, προκειμένου να μπορέσει “να αμυνθεί μπροστά στις κυβερνητικές ή άλλες διαρροές ανυπόστατων φημών”!

Ωστόσο πιστεύουμε, ότι θα περιμένει πολύ ο κ. Ανδρουλάκης, διότι τα ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, ενδεχομένως να έχουν καταστραφεί!

Αλήθεια που βρίσκεται η ηγεσία του Αρείου Πάγου και τα άλλα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, και δεν έχουν ήδη κλητεύσει τους ιδιώτες πλέον, Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέοντα;

Θα ριχτεί άπλετο φως, ή θα αναμένουν έναν νέο Ανδρέα Παπανδρέου για να σκεπάσει το νέο “Μητσοτάκης Gate”, εν ονόματι της μη πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας μας;;

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing buttonhttps://www.triklopodia.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%cf%84/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .