Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28

H κυβέρνηση τιμωρεί… τον καθηγητή Λύτρα μετά την έρευνα – σοκ για τις ΜΕΘ

Η κυβέρνηση θορυβημένη από την αποκαλυπτική μελέτη σχετικά με τους θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, του «κλείδωσε» όλα τα συστήματα που διαχειριζόταν και τα δεδομένα που αντλούσε χωρίς να έχει την παραμικρή πρόσβαση.

Η μελέτη του καθηγητή Λύτρα φαίνεται ότι ενόχλησε το Μαξίμου που έσπευσε να βάλει στον «πάγο»… όσο αφορά την πρόσβαση στα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τον καθηγητή. Μάλιστα όπως είχε γράψει ο κ. Λύτρας «οι ακριβείς αιτίες πίσω από αυτή την επιδείνωση της θνητότητας θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω μελέτης» και αντί αυτού κόπηκε κάθε πρόσβαση στα στοιχεία. Προφανώς για ευνόητους λόγους…

Τι συνέβη όμως και η κυβέρνηση έσπευσε να «τιμωρήσει» τον κ. Λύτρα;

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες που επικαλείται το ieidiseis.gr, το Β’ μέρος της μελέτης Λύτρα και μόλις αυτή ολοκληρώθηκε κοινοποιήθηκε -όπως όφειλε να κάνει ο μελετητής- σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Στις 13 Ιουλίου ο κ. Λύτρας έστειλε ολόκληρη την μελέτη σε όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως στο υπουργείο Υγείας αλλά και στο Μαξίμου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις εννέα μέρες μετά και με σχετική εντολή κόπηκε κάθε πρόσβαση που είχε ο κ. Λύτρας από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς τον ίδιο και απλά όλα τα συστήματα που διαχειριζόταν και τα δεδομένα που αντλούσε «κλείδωσαν» χωρίς να έχει την παραμικρή πρόσβαση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη μελέτη:

Το 97,7% των ασθενών που διασωληνώθηκε εκτός ΜΕΘ πέθανε.
Το 72,7% των ασθενών που διασωληνώθηκε σε ΜΕΘ πέθανε.
Το 74,7% των ασθενών που διασωληνώθηκε γενικά πέθανε (10.466 από 14.011).
Η θνητότητα στην επαρχία είναι +64% σε σχέση με την Αθήνα (+36% στην προηγούμενη μελέτη).

Σημειώθηκε επιδείνωση της θνητότητας κατά 21% την περίοδο 1/9/2021 έως 4/4/2022 σε σχέση με αρχή πανδημίας έως Μάιο 2021. Η κυβέρνηση, επι της ουσίας λοιπόν, τιμώρησε έναν επιστήμονα και έβαλε στο περιθώριο έναν μελετητή που αναλύει τα δεδομένα προς όφελος της επιστήμης του με κυρίαρχο και μοναδικό στόχο να μην χάνονται τόσο άδικα οι ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .