Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24

Ανοιχτή πρόσκληση: Υποβολή αιτήσεων για τα Επαγγελματικά Σεμινάρια Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Oxbelly

Ανοιχτή πρόσκληση: Υποβολή αιτήσεων για τα Επαγγελματικά Σεμινάρια Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Oxbelly

Η Oxbelly διοργανώνει σε συνεργασία με το National Film and Television School της Αγγλίας (NFTS) έναν κύκλο Επαγγελματικών Σεμιναρίων Κινηματογράφου & Τηλεόρασης, ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες στον κλάδο των οπτικοακουστικών παραγωγών της Ελλάδας. Υποβολή αιτήσεων μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου Εδώ.

Τα οικονομικά κίνητρα προσέλκυσης ξένων παραγωγών, το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον της Ελλάδας, και ο επαγγελματισμός των ελληνικών συνεργείων έχουν καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς παγκοσμίως για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Η Oxbelly συνεχίζει το πρόγραμμα σεμιναρίων σε συνεργασία με μία από τις πιο καταξιωμένες επαγγελματικές σχολές του χώρου, με στόχο να συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της ελληνικής βιομηχανίας οπτικοακουστικών παραγωγών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να διευρύνουν τις δεξιότητές τους, καθώς και σε άτομα που ενδιαφέρονται να εισέλθουν στον χώρο της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας.

Τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022, το πρόγραμμα θα προσφέρει 6 διαδικτυακά και 2 διά ζώσης σεμινάρια, τα οποία θα παραδοθούν από καθηγητές του NFTS.

 Πιο αναλυτικά

Ιntroduction to Post Production Supervision

3ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο | 9-11 Νοεμβρίου 2022 | 15 συμμετέχοντες

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στην ανάλυση και εξέταση ζητημάτων σωστού προγραμματισμού (scheduling) και οργάνωσης του post production workflow. Το σεμινάριο παραδίδει η Gemma Nicholson.

Acting for the Screen

10ήμερο εντατικό σεμινάριο διά ζώσης | 21 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου 2022 | 12 συμμετέχοντες • Χώρος διεξαγωγής: Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι αρχικά η εκμάθηση και η εξάσκηση στην τεχνική Meisner και στη συνέχεια η εφαρμογή όσων έχουν μάθει μέσω ειδικά σχεδιασμένων ασκήσεων μπροστά στην κάμερα αλλά και στη σκηνή. Το σεμινάριο παραδίδει η Robyn Paterson.

Script Analysis

1ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο | 25 Νοεμβρίου 2022 | 15 συμμετέχοντες

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι να μάθει ο σεναριογράφος πώς προσεγγίζει μια επανεγγραφή του σεναρίου του, να κάνει μια ανάλυση σεναρίου σε υπολογιστικό φύλλο με έγχρωμη κωδικοποίηση, πώς να ερμηνεύει το υπολογιστικό φύλλο για να προγραμματίσει την επανεγγραφή του, να μάθει τις τέσσερις βασικές ερωτήσεις που κάθε σεναριογράφος πρέπει να μπορεί να απαντήσει σχετικά με το σενάριό του και πώς να αποφασίσει, αντικειμενικά, πόσο εκτεταμένη θα πρέπει να είναι η νέα εκδοχή του σεναρίου. Το σεμινάριο παραδίδει ο Clive Frayne.

 Script Reading and Reporting

3ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο | 28 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου 2022 | 15 συμμετέχοντες (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, με εργασία υπό επιτήρηση από το σπίτι Τρίτη και Πέμπτη)

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η διδαχή των θεμελιωδών δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη δημιουργία επαγγελματικών σημειώσεων σεναρίου. Μέχρι το τέλος του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα αισθάνονται σίγουροι για την ικανότητά τους να διαβάζουν αναλυτικά ένα σενάριο, να δημιουργούν σημειώσεις στα πρότυπα που απαιτεί η βιομηχανία και να βοηθούν στη διαμόρφωση της διαδικασίας ανάπτυξης σεναρίων για μικρού αλλά και μεγάλου μήκους ταινίες. Το σεμινάριο παραδίδει ο Clive Frayne.

Head of Production

2ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο | 7-8 Δεκεμβρίου 2022 | 15 συμμετέχοντες

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Production Managers / Line Producers που είναι έτοιμοι να κάνουν τη μετάβαση στον ρόλο του HoP και θέλουν να εμπεδώσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να εξοικειωθούν με τις νέες ευθύνες. Το σεμινάριο παραδίδει η Maddy Allen.

Location Management

Σεμινάριο 20 ημερών, διά ζώσης και διαδικτυακά | 14 Νοεμβρίου - 9 Δεκεμβρίου 2022 | 15 συμμετέχοντες • Χώρος διεξαγωγής: Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η αναλυτική και πλήρης γνώση των καθηκόντων ενός Location Manager. Το σεμινάριο απευθύνεται σε βοηθούς Location Managers που θέλουν να ανέλθουν σε Location Managers. Το σεμινάριο παραδίδει η Lloret MacKenna Dunn.

 Production Co-ordinators

3ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο | 14-16 Δεκεμβρίου 2022 | 15 συμμετέχοντες

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα diaries, clearances, συμφωνητικά του cast, wrap reports και άλλα απαραίτητα βήματα για τον σωστό σχεδιασμό και συντονισμό μιας παραγωγής. Το σεμινάριο παραδίδει η Carolina Grisorio.

Budgeting on Movie Magic

1ήμερο εντατικό, διαδικτυακό σεμινάριο | 15 Νοεμβρίου 2022 | 12 συμμετέχοντες

Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν πώς να αξιοποιούν το Movie Magic Budgeting στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Tο σεμινάριο παραδίδει o Dewi Griffiths.

Για συμμετοχή στα σεμινάρια, είναι επιθυμητή η προϋπηρεσία σε κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές παραγωγές, αν και όχι απαραίτητη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν καλή γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων και την αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Oxbelly στη διεύθυνση www.oxbelly.com. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη 10η Οκτωβρίου 2022 και οι επιτυχόντες θα ειδοποιηθούν έως τις 24 Οκτωβρίου 2022.

Τα διά ζώσης σεμινάρια γίνονται με την υποστήριξη του Athens Film Office και του Σεράφειου Συγκροτήματος του Δήμου Αθηναίων.

 Αναφορικά με το NFTS

Για μισό αιώνα, το National Film and Television School (NFTS) έχει συμβάλει στην εξέλιξη κορυφαίων Βρετανών και διεθνών δημιουργών. Για αυτή του τη συνεισφορά έχει τιμηθεί με το 2018 BAFTA Outstanding British Contribution to Cinema Award και με το Queen’s Anniversary Prize for Higher and Further Education.

Μεταξύ των αποφοίτων του συναντάμε τους: βραβευμένο με Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Roger Deakins, βραβευμένο με Όσκαρ animator Nick Park (WALLACE & GROMIT), τους καταξιωμένους σκηνοθέτες Lynne Ramsay (YOU NEVER WERE REALLY HERE, WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN) και David Yates (HARRY POTTER, FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM) και τους φημισμένους σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ Kim Longinotto (PINK SARIS, GAEA GIRLS) και Nick Broomfield (WHITNEY: CAN I BE ME, KURT AND COURTNEY).

Το NFTS διοργανώνει περισσότερα από 30 MA, Diploma και Certificate courses –καθώς και μεγάλο αριθμό short courses– στους κλάδους του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του gaming. Παρέχει περισσότερα behind the camera courses από οποιαδήποτε άλλη σχολή κινηματογράφου, όπως μαθήματα σκηνοθεσίας και διεύθυνσης φωτογραφίας, επίβλεψη σεναρίου και production accounting.

Αναφορικά με την Oxbelly και τη Faliro House

Η Οxbelly ιδρύθηκε το 2015 από τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο (Faliro House), με σκοπό την υποστήριξη επαγγελματιών του οπτικοακουστικού τομέα.

Από το 2016 έως το 2018, η Oxbelly φιλοξένησε το Faliro House | Sundance Mediterranean Screenwriters Workshop και το 2019 εγκαινίασε τα Oxbelly Screenwriters and Directors Labs. Τα Labs τελούν υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αθηνάς Ραχήλ-Τσαγγάρη (TRIGONOMETRY) και προσφέρουν σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να δουλέψουν στο σενάριο της πρώτης ή δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας τους, καθώς και να σκηνοθετήσουν μια σκηνή από το σενάριό τους, υπό την καθοδήγηση έμπειρων συναδέλφων τους. Στους επαγγελματίες που έχουν τιμήσει την Oxbelly με την εργασία τους συμπεριλαμβάνονται οι Maren Ade (TONI ERDMANN), Paul Thomas Anderson (LICORICE PIZZA), Lisa Cholodenko (OLIVE KITTERIDGE), Willem Dafoe (THE FRENCH DISPATCH), Greg Daniels (SPACE FORCE), Mati Diop (ATLANTICS), Nick Kroll (BIG MOUTH), Lulu Wang (THE FAREWELL) και Roger Ross Williams (LIFE, ANIMATED).

Η Faliro House ιδρύθηκε το 2008 και δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής Κινηματογράφου, Τηλεόρασης και ψηφιακού περιεχομένου, με ελληνικές παραγωγές όπως Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ του Γιάννη Οικονομίδη, ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ Κ. της Εύας Στεφανή, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΔΩ του Σταύρου Τσιώλη, SUNTAN του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, MISS VIOLENCE του Αλέξανδρου Αβρανά, ATTENBERG της Αθηνάς Ραχήλ-Τσαγγάρη και DIGGER του Τζώρτζη Γρηγοράκη (εκπροσώπηση της Ελλάδας στα βραβεία Όσκαρ 2022). Οι διεθνείς παραγωγές της εταιρείας περιλαμβάνουν έργα όπως τα TRUFFLE HUNTERS των Michael Dweck και Greg Kershaw, ONLY LOVERS LEFT ALIVE του Jim Jarmusch, TOMMASO του Abel Ferrara, VOYAGE OF TIME του Terrence Malick, TAKE SHELTER του Jeff Nichols, και τα υποψήφια για Όσκαρ Σεναρίου BEFORE MIDNIGHT του Richard Linklater και THE LOBSTER του Γιώργου Λάνθιμου. Η εταιρεία επίσης δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών παραγωγής σε studios του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων των Disney, Amazon, Universal, Paramount, BBC και Netflix.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .