Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 9

«Παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου με το Predator»

«Παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου με το Predator»

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου τον περασμένο Νοέμβριο κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

Ο Χρ. Σπίρτζης και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να προχωρήσουν στην καταγγελία.

Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος από τον 'Αρειο Πάγο, ο Χρ. Σπίρτζης περιέγραψε αναλυτικά ότι έλαβε «δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα, links, για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator».

Αρχικά, όπως αποκάλυψε του ήρθε ένα με λινκ από την «Εφημερίδα των Συντακτών» που ανέφερε «Χρήστο, με το σημερινό θα τα χάσουν σίγουρα», ενώ ακολούθησε και ένα μετά.

Αυτό ανέφερε: «Χρήστο σου έστειλα και στο άλλο» και είχε ένα λινκ από το blogspot_edolio5.com, όπως έγινε και στις περιπτώσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

Στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πιο πριν ο κ. Σπίρτζης στρέφεται κατά παντός υπευθύνου αυτουργού ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετόχου, κατ’ άρθρα 45 - 49 ΠΚ, στις καταμηνυόμενες πράξεις, ιδίως στις εξής:

α) παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας, παρακολούθηση και αποτύπωση σε υλικό φορέα προφορικής συνομιλίας και μη δημόσιων πράξεων και χρήση των πληροφοριών (άρθρο 370 Α παρ. 1, 2, 3 ΠΚ)
β) παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε ηλεκτρονικά δεδομένα (άρθρο 370Β ΠΚ)
γ) παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (άρθρο 15 ν. 3471/2006)
δ) χωρίς δικαίωμα επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης και επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό τη βλάβη άλλου, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (άρθρο 38 παρ. 1 -5 ν. 4624/2019)
ε) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ).

Η δήλωση του κ. Σπίρτζη έχει ως εξής:

Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έπειτα από τη διαπίστωση ότι μου είχαν σταλεί δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα για την παγίδευση του κινητού μου τηλεφώνου με το λογισμικό PREDATOR.

Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου σχετίζεται με την πολιτική μου δράση την πολιτική μου ιδιότητα ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τα θέματα της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Συγκεκριμένα στις 13 Νοέμβρη 2021 εξέδωσα ανακοίνωση-καταγγελία με θέμα «Ο Μητσοτάκης σε παρακολουθεί και σε φακελώνει» με βάση το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα και τα σήματα της ΕΥΠ του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή της ΕΦ.ΣΥΝ που αποκάλυπταν σήματα της ΕΥΠ που διέταζαν παρακολουθήσεις πολιτικών για την καταγραφή του ιδεολογικού της υπόβαθρου για παρακολούθηση 12χρονου προσφυγόπουλου, και παρακολούθηση δημοσιογράφου, δικηγόρου και δημόσιου λειτουργού.

Δυο μέρες αργότερα στις 15 Νοεμβρίου 2021, κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στον Προϊστάμενο της ΕΥΠ σύμφωνα με το νόμο του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη και εξέδωσα δεύτερη ανακοίνωση με θέμα «ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί» και με βάση δεύτερο δημοσίευμα αποκαλύψεων στην ΕΦ.ΣΥΝ. Την ίδια μέρα έλαβα μήνυμα παγίδευσης με το λογισμικό Predator που είχε σαν link Efsyn.news αντί για Efsyn.gr Τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβα δεύτερο μήνυμα με στόχο την παγίδευση του τηλεφώνου μου και αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους, με ποιους πολίτες μιλάω και προφανώς τις συνομιλίες μου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις ημέρες.

Θέλω να σας ενημερώσω και να τονίσω ότι το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στο Νίκο Ανδρουλάκη, που σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης ούτε του κ.Κουκάκη ούτε του κ.Ανδρουλάκη. Τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο και αυτό το κέντρο είναι η ΚΥΠ του Μητσοτάκη, είτε απευθείας είτε μέσω εντολής του από τρίτους.

Για το λόγο αυτό θέλω να υποβάλω δημόσια ερωτήματα:
Κε Μητσοτάκη, ακούγατε τις συνομιλίες που είχα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα;
Ακούγατε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τις τακτικές που ακολουθούσαμε;
Ακούγατε και βλέπατε στο γραφείο του τις συσκέψεις που είχαμε;
Ακούγατε τις συνομιλίες μου με τους υπόλοιπους τομεάρχες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;
Διαβάζατε τα μηνύματα που ανταλλάζαμε μεταξύ μας είτε με τον Αλέξη Τσίπρα, παρακολουθούσατε γιατί είχατε και εικόνα τις συσκέψεις που κάναμε στο κόμμα. Παρακολουθούσατε τις συναντήσεις ή τις επικοινωνίες που είχαμε με δημοσιογράφους ή με βουλευτές άλλων κομμάτων;
Παρακολουθούσατε τις συνομιλίες με την οικογένειά μου και τα παιδιά μου, με τους γονείς μου και τους δικούς μου ανθρώπους;
Κε Μητσοτάκη, πόσους άλλους βουλευτές, πόσους άλλους πολιτικούς, πόσους άλλους επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολίτες παρακολουθούσατε;
Δεν μας αξίζει, δεν αξίζει στον ελληνικό λαό μετά από τόσα χρόνια αγώνων της Αριστεράς και του προοδευτικού, δημοκρατικού κόσμου, μετά από τόσες προσπάθειες Πρωθυπουργών, Υπουργών, βουλευτών όλου του πολιτικού φάσματος, δεν μας αξίζει να βιώνουμε μία μαύρη περίοδο καθεστώτος Μητσοτάκη που θυμίζει τις πιο μελανές στιγμές της πολιτικής μας ιστορίας. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση του καθεστώτος Μητσοτάκη έτσι. Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία στη χώρα μας ξηλώνοντας το καθεστώς Μητσοτάκη, δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν κάτω από ένα καθεστώς που δεν σέβεται το Σύνταγμα, τα ατομικά δημοκρατικά δικαιώματα, τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες προστασίας των δικαιωμάτων κάθε πολίτη κάθε ανθρώπου και κυρίως της Δημοκρατίας μας διασύροντας τη χώρα μας.

Αίτημα Αλέξη Τσίπρα για έκτακτη σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με την οποία ζητά τη σύγκληση εκτάκτως της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σε συνέχεια των "ραγδαίων" , όπως σημειώνει, εξελίξεων με τις παρακολουθήσεις. Όπως αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας στην επιστολή του, στόχος της έκτακτης συνεδρίασης θα είναι "να κληθούν σε ακρόαση ο Διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης, η Εισαγγελέας στην ΕΥΠ κυρία Βλάχου και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος".

"Το «παγόβουνο» των υποθέσεων παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού μόλις έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση. Η μέθοδος μάλιστα της αποστολής παγιδευμένων συνδέσμων (link), μέσω του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator, φαίνεται ότι επαναλήφθηκε και άλλες φορές σε σχέση με αυτές που γνωρίζαμε έως τώρα", τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του, αναφερόμενος στις σημερινές καταγγελίες του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος, όπως αναφέρει, "ανακάλυψε ότι και εκείνος έλαβε τον Νοέμβριο του 2021, μέσα σε λίγες ημέρες, στο κινητό του τηλέφωνο δυο μηνύματα με κακόβουλο σύνδεσμο (link), ένας από τους οποίους ήταν απολύτως ίδιος με εκείνον που λίγο καιρό πριν είχαν λάβει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οι κ.κ. Κουκάκης και Ανδρουλάκης".

"Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι αμείλικτα, με κύριο αν ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης είχε και αυτός, όπως ο κος Ανδρουλάκης και ο κος Κουκάκης, τεθεί σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ, και αν ναι για ποιο λόγο", υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει το “θέατρο σκιών”»

«Μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύεται ότι η χρήση του παράνομου λογισμικού Predator στην Ελλάδα είναι εκτεταμένη», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει το "θέατρο σκιών" στην Εξεταστική Επιτροπή και να καλέσει όλους τους μάρτυρες που προτείναμε, για να ρίξουν φως και στην πτυχή του Predator, καθώς το κατασκοπευτικό λογισμικό κόστους εκατομμυρίων ευρώ, δεν μπορεί να διακινείται ανεξέλεγκτα και να γίνεται όπλο παγίδευσης».

Ακόμη το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρεί οτι «και δεύτερη άρνηση της κλήσης των προσώπων που εμπλέκονται με το Predator, θα συνιστά ξεκάθαρη δήλωση ενοχής και συγκάλυψης» ενώ υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει άμεσα έρευνα στην εταιρεία που σχετίζεται με το εν λόγω λογισμικό. 

«Είναι επίσης αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε ο πρόεδρος της Βουλής να αποδεχθεί το αίτημα που κατέθεσαν τον Αύγουστο στη Διάσκεψη των Προέδρων οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες ώστε να ελεγχθούν τα κινητά όλων των βουλευτών των κομμάτων, να διαπιστωθεί πόσοι παρακολουθούνται αλλά και να διασφαλίσει το απόρρητο των επικοινωνιών των εκλεγμένων βουλευτών», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .