Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

28 Οκτώβρη 2022... Η θυσία της πατρίδας μας τετέλεσται!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « (...) Η θυσία της πατρίδας μας τετέλεσται. Τα πάντα έχουν χαθεί, και η ζωή μας, ακόμη και αν παραταθεί, θα μα...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«(...) Η θυσία της πατρίδας μας τετέλεσται.
Τα πάντα έχουν χαθεί, και η ζωή μας, ακόμη και αν παραταθεί,
θα μας μείνει μόνο για να...

κλάψουμε τη συμφορά και την ατιμία μας.
(...) Δεν κατηγορώ τη λογική του κράτους που ξεπουλάει τα έθνη
σαν κοπάδια προβάτων. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα.
Εγώ κλαίω την πατρίδα μου, που μου την έκλεψαν και ο τρόπος της κλοπής ακόμα με πονάει»
Ούγκο Φώσκολο, "Οι τελευταίες επιστολές του Jacopo Ortis" (Ultime lettere di Jacopo Ortis),
γραμμένο στις 11 Οκτώβρη 1797, στους ηφαιστειογενείς λόφους Euganei, νοτιοδυτικά της Πάντοβα στο Βένετο
Σχετικό: Νατοϊκή Σακελλαροπούλου & σια.... «Τι τρομερή εποχή... αυτή όπου ηλίθιοι κυβερνούν τυφλούς»

28 Οκτώβρη 1940 - 28 Οκτώβρη 2022... Τίποτα δεν άλλαξε... Η πατρίδα είναι υπό κατοχή και το σάπιο δουλικό πολιτικό προσωπικό σε διατεταγμένη Νατοϊκή υπηρεσία...

28 Οκτώβρη 2022... Εχθρός ο Ρωσικός ιμπεριαλισμός, φονικά όπλα στο ΟυκροΝαζί καθεστώς, κι άφθονες ΔΟΣΕΙΣ πειραματικά σκευάσματα Big Pharma για τον αόρατο εχθρό: «Άφθονα € για τους Ναζί και τα €μVόλια των πολυεθνικών...»

28 Οκτώβρη 2022... Σήμερα ΟΛΟΙ, όλο το πολιτικό σύστημα με την ίδια ατζέντα παρά τις δήθεν αντιθέσεις και κοκορομαχίες:

- Νατοϊκοί χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι, δουλικά των ΗΠΑ... κραυγάζουν σαν ξεφωνημένα παρτάλια εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού, στηρίζουν ΚΑΙ με όπλα που πληρώνει ο ελληνικός λαός το ΟυκροΝαζί καθεστώς του κοκαϊνομανή κλόουν...

- "Κίνδυνος κλιματικής αλλαγής", "πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα...

- Ιατρικοί επισκέπτες των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών Big Pharma...

- Εμπάργκο και κυρώσεις σε Ρωσία, Ιράν, Συρία, Κούβα, Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας... κι όπου μας ζητάει η Ευρώπη του 4ου Ράιχ...

- "Αγωνιστές" για τα ατομικά δικαιώματα ομοφυλοφίλων, λεσβιών, τρανσέξουαλ... Πόλεμος στα αιδοία, ειρήνη στις κωλοτρυπίδες: Από δύο ετών τα παιδάκια μπορούν να πουν αν είναι τρανς!

Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος... ξεπούλημα στο βωμό των συμμάχων...

«(...) γιατί όποιος την πατρίδα του ξεχάσει
μήτε στα θεία δεν ομιλεί με σέβας.
»
Ούγκο Φώσκολο
, "Ύμνος στη Ζάκυνθο", 1802

«Το ταξικό μίσος πρέπει να αποκατασταθεί.
Οι ισχυροί μισούν τους προλετάριους, οι προλετάριοι πρέπει να κάνουν το ίδιο
»
Edoardo Sanguineti

Τίποτα δεν άλλαξε από την εποχή της αμερικανοφασιστικής δικτατορίας, όπου "Έλληνες" κι Ιταλοί νεοφασίστες γιόρταζαν μαζί την 28η Οκτώβρη:

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! Όταν οι νεοφασίστες της Ελλάδας και της Ιταλίας γιόρταζαν μαζί την 28η Οκτώβρη...

Κι όμως, έχει συμβεί κι αυτό!
Αυτές τις ημέρες, επέτειο ενός αντιφασιστικού ΟΧΙ από τον ελληνικό λαό, ένα ιστορικό ντοκουμέντο (ακολουθεί παρακάτω) μας θυμίζει, αλλά και μας διδάσκει, ότι ο φασισμός δεν έχει πατρίδες!
Οι “Έλληνες” νεοφασίστες της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών, γιόρταζαν μαζί με τους Ιταλούς φασίστες την επέτειο της 28ης Οκτώβρη!
Ο Μουσολίνι δεν επέλεξε τυχαία την ημέρα εισβολής-επίθεσης στην Ελλάδα. 
Η 28 Οκτώβρη είναι  μέχρι σήμερα μια μέρα σύμβολο του φασισμού. Στις 28 Οκτώβρη του 1922, ο Μουσολίνι με την περιβόητη «Πορεία προς τη Ρώμη» (March on Rome) κατέλαβε την εξουσία.
Στη διάρκεια της επτάχρονης κατοχής της πατρίδας μας, οι νεοφασίστες της χούντας γιόρταζαν μαζί με τους Ιταλούς φασίστες την επέτειο! Οι Έλληνες φασίστες το όχι του φασίστα Μεταξά κι οι Ιταλοί την άνοδο του φασισμού στην Ιταλία.

Ποιος ήταν ο πρωτοστάτης, ο άνθρωπος που γιόρταζε 28 Οκτώβρη μέσα στην Ορθόδοξη εκκλησία και μαζί με τους Ιταλούς νεοφασίστες που γιόρταζαν την άνοδο του φασισμού στην Ιταλία... ο καταδότης στη διάρκεια της αμερικανοφασιστικής χούντας;

Ένας "ιερωμένος"... που αρνήθηκε στον "Σύλλογο Ελλήνων Σπουδαστών Νάπολης - ΣΕΣΝ" να τελέσει μνημόσυνο για το θάνατο του Γεωργίου Παπανδρέου, ενός αστού πολιτικού: "Σε κομμουνιστές δεν κάνουμε μνημόσυνα"!

"Διώξτε τους παπάδες των Ελλήνων συνταγματαρχών"

"Έφυγε" η χούντα, αλλά οι συνεργάτες της κατέλαβαν περίοπτες θέσεις, παρά τους αγώνες του ελληνικού φοιτητικού κινήματος στην Ιταλία για ΑΠΟΧΟΥΝΤΟΠΟΙΗΣΗ!

Ο χουντικός Τσαμπίκος Ζερβός (Γεννάδιος), ο παπικός άνθρωπος του Βαρθολομαίου, έγινε «Αρχιεπίσκοπος Ιταλίας και Μάλτας».

Ο χουντικός Τσαμπίκος Ζερβός, δεν ήταν ένας απλός χαφιές της χούντας των επίορκων αξιωματικών. Ήταν μπροστάρης στις διώξεις των δημοκρατικών φοιτητών, ήταν συνεργάτης του Κ. Πλεύρη της 4ης Αυγούστου. Αυτός "ευλόγησε" την ίδρυση της φασιστικής "Λέγκας", το μακρύ χέρι της χούντας σε ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη!
Όμως, ήταν στις σχολές του Βατικανού συμμαθητής του κυρίου Δ. Αρχοντώνη, του σημερινού πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου κι έτσι η χουντική δράση είναι σημαντικό "προσόν" για το διορισμό σε αρχιεπισκοπικό θρόνο.


Ήταν αυτός που "ευλόγησε"
μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία -που άλλωστε δεν ανήκε καν στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία, αλλά ιδιοκτησία της Κοινότητας από το 1470-, μαζί με το κλιμάκιο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη την ίδρυση του ΕΣΕΣΙ (Λέγκα) Ευρώπης, για το χαφιεδισμό των αντιχουντικών φοιτητών.

Ήταν αυτός που συγκέντρωσε στην εκκλησία τους Ιταλούς δολοφόνους-τρομοκράτες νεοφασίστες και τους έστειλε για "εκπαίδευση" στη χούντα των Αθηνών. Όπως ΟΛΕΣ οι δικαστικές έρευνες κι οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ δικαστηρίων στη γειτονική Ιταλία, απέδειξαν πως οι νεοφασίστες που αιματοκύλισαν την Ιταλία με δεκάδες τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις... είχαν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα των συνταγματαρχών: Η μαύρη κρουαζιέρα - Ολοι οι πρωταγωνιστές της μαύρης τρομοκρατίας στην Ιταλία της δεκαετίας του '70 «συνέπεσαν» σε μια κρουαζιέρα στην Ελλάδα, το Πάσχα του 1968. Οχι μόνο για να προσκυνήσουν τη χούντα, αλλά και να εκπαιδευτούν στις τεχνικές υπονόμευσης της δημοκρατίας απ' τους πρώτους «διδάξαντες»... βλ. ΙΤΑΛΟΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ «ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ» ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η κρατική ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ μας ενημερώνει: "Εκοιμήθη ο Ρόδιος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης Γεννάδιος... Η κηδεία του Μακαριστού Μητροπολίτη θα τελεστεί στην Ιταλία μετα απο εντολή του Οικ. Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου...".

"Θλίψη" και στην παπική εκκλησία... έφυγε ένα δικός τους άνθρωπος (Metropolitan Gennadios Zervos: a man of dialogue and of unity... Today 16th October, the Orthodox Archdiocese of Italy and Malta 'Patriarchate of Constantinople' announced that Metropolitan Gennadios has “passed into heaven”). Τόσο ο κ. Ζερβός, όσο κι ο κ. Αρχοντώνης γαλουχήθηκαν στα άβατα του Βατικανού, ήταν "συμμαθητές" στα "σεμινάρια" του Βατικανού για να αποκτήσουν "θεολογικές γνώσεις"... Έτσι κατανοούμε σήμερα τον λεγόμενο "διάλογο ενότητας των εκκλησιών", την αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας στη νεοναζιστική Ουκρανία, το μίσος εναντίον του Αδούλωτου κι Αδέσποτου Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας [Βλέπε, σε: Εκεί κτυπάει η καρδιά του Ελληνισμού & του "ΟΧΙ"... Ακούνε οι εθνοκτόνοι των Αθηνών;], του Πατριαρχείου της Ρωσίας. Τα θεωρούν εμπόδια οι ουνίτες της παγκοσμιοποίησης και της υποταγής στο υπερεθνικό κεφάλαιο.

Θλιβερό γεγονός ο θάνατος, όμως μετά από τόσα χρόνια ο Τσαμπίκος Ζερβός (Γεννάδιος) δεν είχε ΠΟΤΕ το κουράγιο να ζητήσει συγνώμη και συγχώρεση από τα θύματά του. Έστω συγχώρεση, γιατί αν πίστευε στο Θεό, θα επέλεγε ον μοναστικό βίο.

«Η θύμηση του παρελθόντος μπορεί να είναι η
απαρχή επικίνδυνων διαισθητικών γνώσεων και η
παγιωμένη κοινωνία δείχνει να φοβάται τα
ανατρεπτικά περιεχόμενα της μνήμης»
Χέρμπερτ Μαρκούζε (1898 – 1979)

Στη μνήμη Ανθρώπων, συντρόφων και συναγωνιστών που έζησαν στη Νάπολη, στο πετσί τους αυτή τη νεοφασιστική βία, τη "Γιορτή της Ντροπής". Ακόμη και σήμερα πολλοί από εκείνους τους βασανιστές, έμμισθους χαφιέδες της χούντας... μέχρι σήμερα απολαμβάνουν αξιωμάτων, ξεπλύθηκαν από το "σύστημα", το υπηρετούν και χαμογελούν ειρωνικά... Από τη μεγάλη παρέα τους αντιδικτατορικού κινήματος στη Νάπολη της Ιταλίας, εναντίον της αμερικανοκίνητης φασιστικής χούντας

Στη μνήμη του Ευάγγελου Τυπάλδου (Καλό ταξίδι Ευάγγελε Τυπάλδε!), ενός Ανθρώπου άξιου παιδιού της Πατρίδας που δεν υπέκυψε στο φασισμό: Να τεθούν οι σημαίες μεσίστιες... πένθιμο στολισμό... τοιούτος ιερωμένος στο θρόνο Ιταλίας"

Στη μνήμη του Κώστα Παπακυρίτση, το "βαρύ πυροβολικό" του αντιφασιστικού-αντιδικτατορικού κινήματος και του Δημήτρη Μανωλιτσάκη, που μας άφησαν πρόσφατα: Κώστας Παπακυρίτσης...

Στη μνήμη του Σαλού από τον Βόλο: Έφυγε ο "Σαλός" (Γιάννης Στάμος)...

Στον Αντώνη, που βρήκε καταφύγιο στη Νάπολη όταν δραπέτευσε από τη χούντα: Αντί επικήδειου… στον "Άλκη", τον δικό μας Αντώνη Καρρά

πηγές με πληθώρα επίσημων ντοκουμέντων:

 
 
 
(εξαντλημένα και συνεπώς η αναφορά χωρίς εμπορική σκοπιμότητα)
 
Σχετικό: Γιάννης Διακογιάννης, "ΤΑ ΝΕΑ", 7 Ιούνη 2003, Bιβλίο - ντοκουμέντο για την κοινή δράση Iταλών και Eλλήνων φασιστών την περίοδο 1967-74 αλλά και μετά τη μεταπολίτευση: "Iταλικές διασυνδέσεις της χούντας"
 
 
Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...

Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.