Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Λεφτά υπάρχουν, ο μεγαλύτερος πληθυσμός της Ελλάδας είναι στο Δημόσιο--Από Ζαγόρια ως Ντουμπάι οι Έλληνες για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου -«Βουλιάζουν» δημοφιλείς προορισμοί


Μεγάλες οι πληρότητες για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου  

Από Ζαγόρια ως Ντουμπάι: Πού θα πάνε οι Έλληνες το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου -«Βουλιάζουν» δημοφιλείς προορισμοί - Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες που θα κινηθούν εκτός συνόρων οι προορισμοί που έχουν μεγάλη ζήτηση είναι η Ιταλία, η Γαλλία, το Λονδίνο, η Αυστρία, η Τσεχία, το Παρίσι, η Ρώμη, η Πορτογαλία, η Ισπανία, ενώ σημαντική είναι και η ζήτηση για Ντουμπάι, Εμιράτα και ειδικά η Αμερική. Το γεγονός ότι πλέον η σύνδεση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ γίνεται με απευθείας πτήσεις είναι κάτι που έχει δώσει ώθηση και τόνωση των ταξιδιών και από την Ελλάδα προς τις ΗΠΑΟι ζητούμενες τιμές μίσθωσης είναι σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, Θεμιστοκλή Μπάκα, ενώ αύξηση αναμένεται να σημειωθεί όσο μπαίνουμε στον χειμώνα και πλησιάζουμε τις ημέρες των εορτών.

 

Οι 5 πιο περιζήτητες περιοχές για το τριήμερο

Η φετινή χειμερινή σεζόν χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία για τους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας. Ο μεγαλύτερος αριθμός εγγεγραμμένων ακινήτων καταγράφεται, σύμφωνα με στοιχεία της AirDNA, σε Αράχωβα (171), Καλάβρυτα (85), Ιωάννινα (355), Καλαμπάκα (283) και Καρπενήσι (81).

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ακινήτων, που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, παρουσιάζει αύξηση στις εγγραφές κατά 10%-20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Οι περιοχές που θα «βουλιάξουν» από κόσμο το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Στην Αράχωβα, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 30 Οκτωβρίου έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου άγγιζαν το 51%, ενώ πλέον φτάνουν το 81%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 180€ έως 640€. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης αφορά διαμέρισμα 65τμ, ενώ ένα chalet 95τμ με 2Υ/Δ μισθώνεται προς 640€ για το σύνολο του τριημέρου.

Στο Μέτσοβο, οι προ-κρατήσεις από 66% στα μέσα του Σεπτεμβρίου, πλέον καταγράφουν αύξηση και αγγίζουν το 76%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 300€ έως 400€. Στην περιοχή διατίθενται προς μίσθωση κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα.

 

Στα Καλάβρυτα, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 30 Οκτωβρίου έφτασαν το 76% τα μέσα του Σεπτεμβρίου και πλέον αγγίζουν το 92%, καταγράφοντας αύξηση 16 ποσοστιαίων μονάδων. Το καλό οδικό δίκτυο Αθηνών – Πατρών έφερε και πάλι τον Αχαϊκό ορεινό προορισμό στο προσκήνιο για τους ταξιδιώτες που διαμένουν στην Αθήνα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 400€ έως 450€. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι κυρίως από 65τμ έως 75τμ και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας. Στο επίκεντρο η Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας έχει αναδείξει τους Αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. Οι προ-κρατήσεις σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα για το τριήμερο του Οκτωβρίου στα μέσα του Σεπτεμβρίου άγγιζαν το 81%,60% και 66% αντίστοιχα και πλέον το 100%, 83% και 66%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 240€ έως και 500€ στους Αρκαδικούς προορισμούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων είναι ολόκληρα διαμερίσματα από 35τμ έως 90τμ.

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν για το τριήμερο τόσο Αθηναίοι, που θέλουν να ξεφύγουν από την πρωτεύουσα, όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. Οι προ-κρατήσεις στα μέσα Σεπτεμβρίου ήταν 67%, ενώ πλέον αγγίζουν το 90%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 260€ έως 468€. Τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι κυρίως 50τμ-55τμ.

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας. Παράλληλα, καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, με τη δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων να αριθμεί 335 αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα. Οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας. Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Οκτωβρίου στα μέσα του Σεπτεμβρίου κυμαίνονταν στο 77%, ενώ σήμερα αγγίζουν το 94%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 260€ έως και 396€ .

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει την Καλαμάτα με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 82% από 75% στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Από το σύνολο των 1.035 εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πλέον για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου διατίθενται προς μίσθωση 187 κατοικίες.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 84% και με δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο 280 ακινήτων. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 220€ έως 350€.

Η Ναύπακτος κέρδισε έδαφος εν μέσω πανδημίας καθώς διαθέτει χειμερινούς και θερινούς προορισμούς σε απόσταση αναπνοής από την Αχαϊκή πρωτεύουσα. Σήμερα, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 71%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για κατοικία, κατάλληλη για οικογένεια ή/και 4μελή παρέα, κυμαίνεται από 180€ έως 340€ για το σύνολο του τριημέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.