Παρασκευή, Οκτωβρίου 28

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: «ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ»! ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΧΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!

ΟΧΙ

Τα άσχημα μαντάτα δεν θα αργήσουν. Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου, ο πρεσβευτής της Ιταλίας στην Αθήνα, Γκράτσι θα συναντηθεί τελικά με τον Μεταξά, αλλά για να του επιδώσει στο σπίτι του στην Κηφισιά τελεσίγραφο, με το οποίο ο Μουσολίνι απαιτούσε από την Ελλάδα να μην εμποδίσει το στρατό του να καταλάβει ορισμένες στρατηγικές θέσεις στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση των Αθηνών είχε διορία τρεις ώρες για να δώσει την απάντησή της. Ωστόσο, αυτή ήταν αυτονόητη για τον δικτάτορα: «Donc, Monsieur c’est la guerre» («Λοιπόν, Κύριέ μου έχουμε πόλεμο!»). Με αυτές τις φράσεις στα Γαλλικά ειπώθηκε το ΟΧΙ από τον Μεταξά, που απηχούσε τις διαθέσεις του ελληνικού λαού. Αμέσως μετά, ο Μεταξάς ενημέρωσε τον άγγλο πρέσβη Πάλερετ και ζήτησε τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ΟΧΙ γίνεται δεκτό με πρωτοφανή ενθουσιασμό απ’ όλο τον ελληνικό λαό, που ξυπνά στις 6 το πρωί από τους συριγμούς των σειρήνων και ξεχύνεται στους δρόμους, κρατώντας τη γαλανόλευκη. Οι στρατεύσιμοι ετοιμάζονταν για το μέτωπο «με το χαμόγελο στα χείλη» και το ραδιόφωνο μετέδιδε διαρκώς το περίφημο πρώτο ανακοινωθέν του Γενικού Στρατηγείου: «Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλουν από της 5:30 πρωινής σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους».

 

Στο σήμερα το Έθνος μας είναι αντιμέτωπο με τον εμφανή εξωτερικό εχθρό της Τουρκίας, τον αφανή εξωτερικό εχθρό της νεοταξικής παγκοσμίου ελίτ και τον εσωτερικό εχθρό της διεφθαρμένης ελληνόφωνης ελίτ. Και οι απαντήσεις του πολιτικού προσωπικού στις αξιώσεις Τούρκων, νεοταξιτών και ελληνόφωνων μισελλήνων είναι ΝΑΙ σε όλα. Ως πότε;

Τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες!

Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Έλληνες!

Ψηλά το κεφάλι!

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a7%ce%a1%ce%9f%ce%9d%ce%99%ce%91-%ce%a0%ce%9f%ce%9b%ce%9b%ce%91-%ce%95%ce%9b%ce%9b%ce%91%ce%94%ce%91-%ce%a7%ce%a1%ce%9f%ce%9d%ce%99%ce%91-%ce%a0%ce%9f%ce%9b%ce%9b%ce%91-%ce%95%ce%9b%ce%9b%ce%97/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .