Τετάρτη, Οκτωβρίου 26

Γυρνάμε τους «δείκτες» μία ώρα πίσω την Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Γυρνάμε τους «δείκτες» μία ώρα πίσω την Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα γίνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, η αλλαγή της ώρας σε χειμερινή. Στις 04:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του μήνα θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω και οι δείκτες θα δείχνουν 03:00. 

Η Ευρώπη «πάγωσε» για άλλη μια φορά την κατάργηση του μέτρου που θα οδηγούσε σε μόνιμη διατήρηση της θερινής ώρας, αλλαγή που συζητά ήδη από το 2018, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε υποβάλλει πρόταση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 12/9.

Τον Μάρτιο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής, τασσόμενο υπέρ της κατάργησης των εποχικών αλλαγών της ώρας, Ωστόσο, μετέθεσε την απόφαση των χωρών-μελών για δύο χρόνια, έως το 2021.

Μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα, όπως το Brexit, η πανδημία στη συνέχεια και πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία -και οι επιπτώσεις που αυτός έχει επιφέρει σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο με την αύξηση των τιμών της ενέργειας-, έχουν οδηγήσει σε αναστολή υλοποίησης της απόφασης αυτής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .