Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Γυρνάμε τους «δείκτες» μία ώρα πίσω την Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Γυρνάμε τους «δείκτες» μία ώρα πίσω την Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα γίνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, η αλλαγή της ώρας σε χειμερινή. Στις 04:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του μήνα θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω και οι δείκτες θα δείχνουν 03:00. 

Η Ευρώπη «πάγωσε» για άλλη μια φορά την κατάργηση του μέτρου που θα οδηγούσε σε μόνιμη διατήρηση της θερινής ώρας, αλλαγή που συζητά ήδη από το 2018, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε υποβάλλει πρόταση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 12/9.

Τον Μάρτιο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής, τασσόμενο υπέρ της κατάργησης των εποχικών αλλαγών της ώρας, Ωστόσο, μετέθεσε την απόφαση των χωρών-μελών για δύο χρόνια, έως το 2021.

Μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα, όπως το Brexit, η πανδημία στη συνέχεια και πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία -και οι επιπτώσεις που αυτός έχει επιφέρει σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο με την αύξηση των τιμών της ενέργειας-, έχουν οδηγήσει σε αναστολή υλοποίησης της απόφασης αυτής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.