Σάββατο, Οκτωβρίου 8

Κρήτη: Σύλληψη 67χρονου που βασάνιζε σκύλο με ηλεκτροσόκ

Βασανισμός ζώου--ΑΝΘΡΩΠΟΣ ή ΚΤΗΝΟΣ;;

Κρήτη: Σύλληψη 67χρονου που βασάνιζε σκύλο με ηλεκτροσόκ

Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές του Α.Τ. Μαλεβιζίου, Κρήτης 67χρονος κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Στα φώτα της δημοσιότητας είχε προβληθεί βίντεο σε τηλεοπτική εκπομπή, που απεικόνιζε άτομο να έχει δεσμεύσει ζώο συντροφιάς με ηλεκτροφόρο κολάρο προκαλώντας του ηλεκτροσόκ.

Από την έρευνα της επιληφθείσας προανακριτικά υπηρεσίας ταυτοποιήθηκε ο φερόμενο δράστης, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε, ότι για το ζώο συντροφιάς δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας, δεν έφερε κωδικό ηλεκτρονικής αναγνώρισης και στερείτο βιβλιαρίου υγείας.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ συγχρόνως του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 15.600 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το αδίκημα της θανάτωσης ή ο βασανισμός ζώου μετατράπηκε σε κακούργημα με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη με την τροπολογία που είχε κατατεθεί τον Νοέμβριο του 2020.

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .