Σάββατο, Οκτωβρίου 1

Μια από τα ίδια και στο… Μητσοτακιστάν

Μια από τα ίδια και στο… Μητσοτακιστάν

Του Strange Attractor

Πλούσια και αυτή η εβδομάδα σε ειδησεογραφία.

Ευτυχώς ούτε με τους «άριστους» δεν πλήττουμε ποτέ.

Απ’ όλα λοιπόν (και πάλι) έχει ο μπαξές της καθημερινότητας.

Πληθωρισμός, ακρίβεια, πόλεμοι, φήμες πολέμου, ακόμη και ενδεχόμενο πυρηνικής σύγκρουσης, ή… Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Μία όμως είδηση (ως συνήθως) είναι για μένα τον ποταπό η κυρίαρχη.

Μιλάω για το ντου της αστυνομίας στη φοιτητική εστία πολυτεχνειούπολης, και όλα όσα προέκυψαν. Και προέκυψαν πολλά αφού μέχρι και ο Ευαγγελάτος εξερράγη. Τα ύστερα του κόσμου δηλαδή!

Τι προέκυψε; Διαβάστε και φρίξτε…

Μια φοιτητική εστία, που αντί να στεγάζει άπορους φοιτητές, στεγάζει συμμορίες σκληρών, σεσημασμένων παρακαλώ, κακοποιών.

Και μάλιστα εν γνώσει των πάντων.

Με τους όποιους φοιτητές να μένουν εκεί με αντάλλαγμα τη σιωπή τους, και μερικές φορές με «ενοίκιο» προς τους ναρκέμπορους.

Ναρκέμποροι, ληστές, απαγωγείς, καλασνικοφόροι, κακοποιοί, που μερικοί εξ αυτών συνελήφθησαν πάνω από 50 φορές στο παρελθόν, αλλά κυκλοφορούσαν ελεύθεροι ως είθισται στη μπανανία μας, ενώ άλλοι ήταν άρτι αποφυλακισθέντες (σωφρονισμένοι προφανώς) έχοντας εκτίσει ποινές 5-6 ετών, ενώ είχαν καταδικαστεί σε πάνω από 50 έτη έκαστος, ακόμη και για βιασμούς μητέρων την ώρα της εισβολής σε σπίτια!!!!!.

Μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως αυτή η ευσπλαχνία του ποινικού μας κώδικα.

Μαζί με το άλλο, εκείνο του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο όντως λειτουργεί.

Προσφέρει άσυλο σε όποιον εγκληματία το θελήσει.

Έτσι και οι εν λόγω, αν και διέθεταν μπόλικο χρήμα, ακόμη και Καγιέν (κλασικά), επέλεγαν να διαμένουν στις μίζερες φοιτητικές εστίες, ως σύγχρονοι ικέτες,  διότι εκεί δεν τους ακουμπάει κανείς. Το άσυλο ιδεών που λέγαμε…

Μάλιστα όπως άκουσα, ο ένας εκ των κακοποιών θα έπαιρνε και fuel pass (είχε κάνει αίτηση) αλλά δεν τα κατάφερε καθώς η Καγιέν ήταν σε άλλο όνομα (κλεμμένη αφού).

Ευτυχώς όμως που βρέθηκε μια υπαστυνόμος, η οποία πυροβόλησε τον αρχηγό της συμμορίας όταν της επιτέθηκε με κατσαβίδι, και το αστυνομικό ντου έγινε πρώτη είδηση, προκαλώντας συζητήσεις, ακόμη και στην εκπομπή του Παπαδάκη.

Αλλιώς θα ήταν μια από τα ίδια, με προσαγωγές, συλλήψεις, και… όλοι ελεύθεροι με ορισμό τακτικής δικάσιμου του Αγίου Φούφουτου ανήμερα.

Τώρα, πώς και δεν τιμωρήθηκε ακόμη η υπαστυνόμος που πυροβόλησε τον άοπλο ικέτη,  απορώ.

Η υπόθεση όμως αυτή έβγαλε κι ένα μπουμπούκι.

Μία επίσης αστυνομικό, που είχε παράφορο ερωτικό δεσμό με έναν εκ των συμμοριτών, και έτσι του έδινε πληροφορίες από μέσα.

Αυτή όντως θα τιμωρηθεί. Ακούγεται πως της ετοιμάζουν δυσμενή μετάθεση στην ΟΠΠΙ… τη νέα πανεπιστημιακή αστυνομία (που απαγορεύεται προς το παρόν να περιπολεί εντός των πανεπιστημίων)!!!!

Μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις, που ούτε στην υποσαχάρια Αφρική δε συναντούμε.

Π.χ. θα νόμιζε κανείς ότι η εν λόγω φοιτητική εστία είναι παρατημένη, διαλυμένη, κλπ.

Και όμως όχι. Μάλιστα, εκτός από αρμόδιους καρεκλοκένταυρους διορισμένους φιλοκυβερνητικούς κομματόσκυλους που τη διαχειρίζονται (λέμε τώρα),  διαθέτει και 24ωρη φύλαξη από εταιρία σεκιούριτι, που την πληρώνουμε 60.000 ευρώ το μήνα!

Δεν το λέω εγώ ο άθλιος, αλλά κοτζάμ Αλέξης πρώην πρωθυπουργός!

Τι είπε;

Ότι η φοιτητική αυτή εστία «ανήκει στην αρμοδιότητα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όπου εκεί είναι επικεφαλής ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Δέρβος. Έχουν γραφτεί για τις απευθείας αναθέσεις που έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν βγει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έχει γίνει δηλαδή θέμα. Υπάρχει εταιρεία security, όπου έδινε 60.000 ευρώ το μήνα. Τι κάνανε όλοι αυτοί; Πού πάνε αυτά τα λεφτά; Ποιος έχει αυτή την ευθύνη»;

Ένα ακόμη ερώτημα που θα μείνει αναπάντητο…

Όπως το άλλο, που ενώ οι κακοποιοί, μαζί με την ερωτευμένη αστυνομικό, ανέβαζαν καθημερινά αναρτήσεις με όπλα, ναρκωτικά,  και λεφτά στα σόσιαλ μύδια, μέσα από τη φοιτητική εστία, ουδείς αρμόδιος επενέβη!

Με το υπουργείο Προ Πο να μας λέει με περηφάνια πως «έγιναν τρεις επιχειρήσεις ήδη με ανακαταλήψεις κτιρίων»!

Τρεισήμισι χρόνια, τρεις επιχειρήσεις… εκατοντάδες τα εγκλήματα. ΚΕΡΔΑΜΕ!

Θα μου πείτε, μα καλά ρε συ,  τι φταίει η αστυνομία;

Και θα έχετε δίκιο.

Αυτή τους συλλαμβάνει, και οι φιλάνθρωποι δικαστές μας τους αφήνουν ελεύθερους, ή αν τους φυλακίσουν, τότε άλλοι εξίσου φιλεύσπλαχνοι «αρμόδιοι» τους αποφυλακίζουν σε χρόνο ντε τε.

Ελλάδα, η Ντίσνεϊλαντ της ανομίας και της ατιμωρησίας, δεκαετίες τώρα, ασχέτως του ποιος μας κυβερνά.

Γιατί όμως; Εδώ ψηφίσαμε Κυριάκο διότι μας το έπαιζε φρουρός της τάξης και της ασφάλειας, και υπερασπιστής των «νοικοκυραίων», σε αντίθεση με τους προηγούμενους ιδεοληπτικούς, και επαγγελματίες αλληλέγγυους της κάθε μορφής παραβατικότητας.

Γιατί λοιπόν ούτε οι «άριστοι» δε μπορούν να κάνουν κάτι;

Γιατί μια από τα ίδια; Τι παίζει;

Εδώ έχουμε κοτζάμ ειδικό (μικροβιολόγο) υπουργό Δικαιοσύνης, και κοτζάμ πρώην ΓΓ της ΚΝΕ υπουργό Δημόσιας τάξης.

Δεν είναι γόνοι, δεν είναι προϊόντα του κομματικού σωλήνα, ούτε επαγγελματίες αφισοκολλητές. Είναι ειδικοί λέμε, άνθρωποι της κοινωνίας. Είναι και γονείς, είναι και οικογενειάρχες. Γιατί λοιπόν δεν κάνουν κάτι;

Γιατί  αδρανούν, αφήνοντας τους κακοποιούς να παίζουν με το σύστημα, και τους πολίτες έρμαια της ατιμώρητης εγκληματικότητας ;

Ίσως ισχύει κάτι που διάβασα στο φέσιμπουκ, και σας το μεταφέρω αυτούσιο:

«Νομοθέτησε η Κυβέρνηση πρόσφατα δύο διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα με σκοπό την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, με τις οποίες διατάξεις τα μέλη συμμοριών

α) Στερούνται του δικαιώματος να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις που υποβάλλουν σε πρωτόδικες καταδίκες,

β) Να μην είναι εξαγοράσιμες οι ποινές 3-5 ετών φυλάκισης.

Η σκοπιμότητα αυτών των διατάξεων είναι προφανής.

Εκατοντάδες συμμορίες διαρρηκτών, ληστών, εμπόρων ναρκωτικών και άλλων εγκληματιών εκμεταλλεύονται τις προβλέψεις του Ποινικού Κώδικα και ουσιαστικά δε μπαίνουν ποτέ στη φυλακή, παρότι μπορεί να έχουν διαπράξει δεκάδες κατά συρροή αδικήματα.

Οι καινούργιες όμως διατάξεις δεν άρεσαν καθόλου στους δικηγόρους, οι οποίοι επικαλούνται αντισυνταγματικότητα και καταστρατήγηση της αρχής της αναλογικότητας.

Η ουσία βέβαια είναι ότι οι δικηγόροι θα χάσουν τεράστιο όγκο εργασιών, αμοιβών και παραστάσεων.

Εν τω μεταξύ, σε τρία πρόσφατα δικαστήρια, οι δικαστές δεν εφάρμοσαν τις καινούργιες διατάξεις, συντασσόμενοι ουσιαστικά με την επιχειρηματολογία των δικηγόρων!!!!!!

Τον τελικό λόγο πάντως για τη νομιμότητα των επίμαχων διατάξεων έχει ο Άρειος Πάγος, ο οποίος και θα αποφανθεί σχετικά… κάποια στιγμή (στο μακρινό μέλλον).

Εν τω μεταξύ όμως, οι δικηγόροι απέχουν από τα δικαστήρια, ζητώντας τη νομοθετική ακύρωση των διατάξεων, εκβιάζοντας ουσιαστικά την Κυβέρνηση και την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Δεν είμαι νομικός, και δεν ξέρω αν τα παραπάνω ισχύουν ή όχι.

Αν όμως ισχύουν, τότε όπως λέει ο σοφός λαός «καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή».

Ούτε αυτή του δικηγόρου, ούτε η άλλη του πολιτικάντη,  θα συμπλήρωνα ο καψερός…

ΥΓ- Πρόταση εμού του κακορίζικου: Τόσα λεφτά δίνουμε άσκοπα δεξιά κι αριστερά, ακόμη και σε δεκάδες επικίνδυνες ΜΚΟ. Γιατί δεν κτίζουμε μια σύγχρονη φυλακή, που να χωράει όλους τους κακοποιούς που καταδικάζονται, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να αποφυλακίζονται σε χρόνο ρεκόρ ακόμη και δολοφόνοι λόγω «συμφόρησης» των υπαρχουσών φυλακών;

Ευκαιρία για τον Κυριάκο να διορίσει κι άλλους χειροκροτητές ως σωφρονιστικούς φύλακες, όχι μόνο χιλιάδες αστυνομικούς της ΟΔΟΣ, της ΟΠΠΙ, κλπ;

Εκτός κι αν ισχύει αυτό που άκουσα ότι ετοιμάζουν νέο αστυνομικό σώμα (άοπλο, με σφυρίχτρες) για τις φοιτητικές εστίες.

Εν τω μεταξύ ακόμη έχουν μείνει στα χαρτιά τα άλλα (άοπλα) αστυνομικά σώματα που είχαν εξαγγελθεί με στόμφο, εκείνο για τα ΜΜΜ, και το άλλο για τα γήπεδα.

Ίσως στη δεύτερη τετραετία, μαζί με ένα νέο αστυνομικό σώμα για τα… καυσόξυλα!

Εκτός και αν για αυτά τα τελευταία συσταθεί καμιά νέα «ανεξάρτητη» αρχή (η νέα μόδα εδώ και μερικά χρόνια) με διορισμένους κλακαδόρους από τον αρμόδιο υπουργό (για τέτοια ανεξαρτησία μιλάμε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .