Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτό είναι το πορτρέτο του που θα εμφανίζεται στα βρετανικά νομίσματα

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτό είναι το πορτρέτο του που θα εμφανίζεται στα βρετανικά νομίσματα

Παρουσιάστηκε το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου που θα εμφανίζεται στα βρετανικά νομίσματα μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με το BBC, τα νέα νομίσματα φέρουν το πορτρέτο του Βρετανού μονάρχη χωρίς στέμμα και σε αριστερό προφίλ, αντίθετα δηλαδή από το πορτρέτο του προηγούμενου μονάρχη...

Τα πρώτα νομίσματα με το νέο πορτρέτο θα είναι αυτά των 50p και θα κυκλοφορήσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες για τους συλλέκτες από το Royal Mint ενώ οι πολίτες θα αρχίσουν να τα χρησιμοποιούν μέχρι το τέλος του έτους. Ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε την έγκρισή του για το πορτρέτο και μάλιστα δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Τα νέα νομίσματα θα κυκλοφορούν μαζί με τα σχεδόν 27 δισεκατομμύρια νομίσματα με το πορτρέτο της βασίλισσας, τα οποία θα γίνονται αποδεκτά για αρκετά χρόνια ακόμα.

 govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.