Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Να επισημάνουμε ότι τα πτυχία στους τοίχους δεν σε κάνουν «άνθρωπο.»


Λάμπρος Τζούμης
3 ημ. 

- Σύμφωνα με είδηση που κυκλοφορεί ο «άνθρωπος» εντός πολλών εισαγωγικών που κατηγορείται ότι ποδοπάτησε και σκότωσε ένα γατάκι στη Θεσσαλονίκη είναι διδάκτωρ στο ΑΠΘ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ του έχει επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ για θανάτωση ζώου.

- Να επισημάνουμε ότι τα πτυχία στους τοίχους δεν σε κάνουν «άνθρωπο.», δεν σου μαθαίνουν τρόπους, δεν σε κάνουν ευαίσθητο, δεν σου διδάσκουν παιδεία

και αγωγή. Τα πτυχία είναι απλά η εξειδίκευση σ΄ ένα αντικείμενο και τίποτα περισσότερο. Ο πραγματικά καλλιεργημένος άνθρωπος μπορεί να είναι κάποιος που δεν έμαθε γράμματα αλλά που δεν προσβάλλει, δεν εκμεταλλεύεται, δεν φέρνει σε δύσκολη θέση τους άλλους και δεν συμπεριφέρεται με βίαιο τρόπο σε ανυπεράσπιστα όντα.

Τα ζώα έχουν συναισθήματα όπως εμείς και δεν πρέπει να ταπεινώνονται ή να κακοποιούνται Η συμπεριφορά κάποιου απέναντι στα ζώα λέει πολλά για το ποιος είναι, για τις αξίες, την ικανότητά να σέβεται τους γύρω του για το αν πραγματικά είναι άνθρωπος ή ένα ΚΤΗΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.